Hoe gril je een hele kip op de BBQ?

Er zijn talloze manieren om een hele kip te grillen op de BBQ. Er zijn maar een paar manieren die ervoor zorgen dat het resultaat perfect wordt! Wat willen we van een kip? Hij moet sappig zijn van binnen, goudbruin en knapperig van buiten, toch? En natuurlijk lekker van smaak… Dat laatste is snel opgelost door een fatsoenlijk product te kopen! Het prijsverschil met een supermarkt kippetje is misschien een paar euro maar het smaakverschil is veel meer waard. Ik maak eerst een fan-tas-tische kruidenboter met mijn Goeie Dingen All Purpose wrijf, die ik daarna op en onder de huid smeer. Door de kip om te draaien en de temperatuur halverwege hoger te zetten heb je het goudbruine, kappertje huidje bereikt. En door groente en de juiste hoeveelheid vocht toe te voegen, zal de kip uitermate sappig worden van binnen!

Ik gebruik de CampChef Woodwind-Pro pellet Grill voor dit recept. Ik heb een geweldige deal uit deze samenwerking weten te slepen: Tijdelijk een afdekhoes én Sidekick én plancha t.w.v. €464,- helemaal GRATIS!!!! Goeie dingen, lijkt mij…

Hey! Ben je nog niet geabonneerd op mijn kanaal? Druk dan op deze knop en je hebt een lifetime GRATIS abonnement! Je moet misschien een Gmail-account aanmaken om te kunnen abonneren)

Overweeg ook eens om mijn 'vriend' te worden! Je krijgt dan, naast gruwelijk veel kortingen en speciale privileges, elke week het recept automatisch in je mailbox! En daarmee steun je mijn kanaal...! Lees er alles over op deze website.