Maken, die hap

Mijn recepten

Hier vind je de recepten van alle afleveringen van Ralph’s BBQ Tube!

Nieuwste Recepten

Paling roken op de BBQ

Hoe rook je paling op de Big Green Egg? Ik laat zien dat je niet perse een smoker of rookkast nodig hebt om paling te kunnen roken! Dit gaat echt prima op jouw kamado als je deze stappen volgt. Ik wil het iedereen aanbevelen,...

Scorpion Steak met broccoli

Scorpion Steak van Tomahawk Oké, de aflevering gaat over vlees. Een groot stuk vlees! Het is een toffe manier om het eens een keertje anders te presenteren. Maar denk ook eens aan de bereiding en de smaak; het gaat razendsnel,...

kalfsworst vingers

Broodje kalfs chipolata Het leuke hiervan vind ik dat je deze 'broodjes' zowel als hoofdgerecht, als lunchgerecht kunt maken. Dus als je 's middags eens een keer de BBQ aan wil steken en je hebt geen inspiratie... Je kunt dit...

Broodje Lamsfilet

Broodje gegrild lamsvlees Het mooie van dit recept is dat je dit niet alleen op een 'gewone' houtskoolbarbecue kunt maken maar ook op slechts één Sizzle Zone! Hij is dus niet alleen maar te gebruiken als zijbrander voor het...

Gemarineerde Skirt Steak

skirt steak Mega onderschat stukje rundvlees; de inside skirt. Zeer open structuur waardoor het vlees super geschikt is voor een lekker marinade! Ik laat zien hoe je het perfect grillen kunt op de kamado. Ik gebruik vandaag de...

BBQ Snack Gerookte chips

Gerookte chips! Ook dit jaar weer maak ik lekkere BBQ snacks voor tijdens Oud & Nieuw! Deze keer lekker in de openlucht. Ik heb een geweldig techniekje om te roken in een Dutch Oven bedacht. Daarna gaan we ze kort frituren...

Kerstmenu deel 3 Gevulde Porchetta

Gevulde porchetta! Ik maak een belachelijk sappige porchetta met veel groentjes in veel verschillende kleurtjes! Ik doe het deze keer in de houtoven van Alfa om te laten zien dat het niet alleen maar een 'pizzaoven' is... De...

Kerstmenu deel 2 Gerookte paling

BBQ Kerstmenu deel 2: Paling met biet Deel 2 van het Kerstmenu van 2022: Gerookte paling met gepofte bietjes en gegrilde groenten. Ik maak dit tussengerecht op de Braaimaster. Het lijkt een beetje 'overkill' als je die grote...

Kerstmenu deel 1 Carpaccio Sukiyaki

BBQ Kerstmenu deel 1: Carpaccio Sukiyaki Het voorgerecht is deze keer héél bijzonder: Carpaccio van gerookte kastanje-champignons met truffel en wagyu! Ik rook de champignons eerst kort op de kamado.Dit gerecht past perfect in...

Gerookte Ossobuco

Gerookte ossobuco met gremolata Als je aan kalfsschenkel denkt, dan denk je aan ossobuco... toch? Bij dit weertype past een lekkere stoofpot, leek me. De barbecuetoets is mooi subtiel te proeven in de lichte rooksmaak die het...

Lamsvlees gerechten

Broodje Lamsfilet

Broodje gegrild lamsvlees Het mooie van dit recept is dat je dit niet alleen op een 'gewone' houtskoolbarbecue kunt maken maar ook op slechts één Sizzle Zone! Hij is dus niet alleen maar te gebruiken als zijbrander voor het...

Lamszieltje met spitskool

Lamszieltje met gegrilde spitskool Prachtig mooi stukje lamsvlees van de rump met zijlende. Heerlijk gekruid met vadouvankruiden en als bijgerecht gegrilde en gestoofde spitskool met een jus van 'granaatappelbalsamico'.Daarbij...

Lamsrack met koffie-chocola rub en specerijenjus

Lamsrack met koffie-chocolade rub en specrijen-jus Het is weer een hele mond vol! Zie hoe ik een lamsrack gaar op een 'gewoon' standaard ketelbarbecuetje! Perfectie gegarandeerd. Ik maak een complete maaltijd op de barbecue en...

Gegrild Lamsrack

Gegrild Lamsrack BBQ recept van lamsrack, gegrild op de Big Green Egg! Uiteraard geschikt voor elke andere barbecue. Maar hier zie je echt de veelzijdigheid van zo'n kamado. Compleet recept met gerookte aardappelmousseline uit...

Lam in het groen

Lam in het Groen Het meest malse stukje van het lam, het lamszadel. Lekker gekruid met een speciale rub en mooi gegaard op de Big Green Egg. Dus een dubbele betekenis... Want het andere groene element zijn de gepofte tuinbonen...

Döner Kebab

Döner Kebab en dolma Waarom naar de shoarmatent als je het zelf kunt maken? En lekkerder, als je het mij vraagt... Ook nog eens superleuk om te doen en het draaispit zorgt voor een gelijkmatige garing. Naast de lamsbout maak ik...

Gegrilde Lamsburger

Gegerilde Lamsburger Lekker gekruid lamsgehakt, gegrild op de BBQ! Een gegerilde watermeloen en uiteraard een lekkere saus. Het is niet moeilijk... wel lekker!Hey! Ben je nog niet geabonneerd op mijn kanaal? Druk dan op deze...

Köfte Kebab met Lavash Brood

Kofte Kebab met lavash flat bread Lamsspiesen op noord Afrikaanse wijze! Niet normaal lekker! ik maak er ook een flat bread bij, het zgn. 'lavash' brood en natuurlijk een zelfgemaakte saus!Hey! Ben je nog niet geabonneerd op...

Rundvlees gerechten

Scorpion Steak met broccoli

Scorpion Steak van Tomahawk Oké, de aflevering gaat over vlees. Een groot stuk vlees! Het is een toffe manier om het eens een keertje anders te presenteren. Maar denk ook eens aan de bereiding en de smaak; het gaat razendsnel,...

kalfsworst vingers

Broodje kalfs chipolata Het leuke hiervan vind ik dat je deze 'broodjes' zowel als hoofdgerecht, als lunchgerecht kunt maken. Dus als je 's middags eens een keer de BBQ aan wil steken en je hebt geen inspiratie... Je kunt dit...

Gemarineerde Skirt Steak

skirt steak Mega onderschat stukje rundvlees; de inside skirt. Zeer open structuur waardoor het vlees super geschikt is voor een lekker marinade! Ik laat zien hoe je het perfect grillen kunt op de kamado. Ik gebruik vandaag de...

Kerstmenu deel 1 Carpaccio Sukiyaki

BBQ Kerstmenu deel 1: Carpaccio Sukiyaki Het voorgerecht is deze keer héél bijzonder: Carpaccio van gerookte kastanje-champignons met truffel en wagyu! Ik rook de champignons eerst kort op de kamado.Dit gerecht past perfect in...

Gerookte Ossobuco

Gerookte ossobuco met gremolata Als je aan kalfsschenkel denkt, dan denk je aan ossobuco... toch? Bij dit weertype past een lekkere stoofpot, leek me. De barbecuetoets is mooi subtiel te proeven in de lichte rooksmaak die het...

Bavette vs Flank Steak

Bavette vs Flank steak Dit keer geen recept maar een vergelijkings- en een in-depth video. In de aflevering vertel ik het een aantal keren: Er zit wel degelijk verschil tussen deze twee cuts! Ik bel Nederlands beste vleeskenner,...

Super snelle Mini Rollades

Supersnelle Mini rollades Dit receptje is echt binnen 15 minuutjes gemaakt! Het hoeft maar een minuut of 6 op de barbecue want het moet mooi rosé blijven van binnen! Bijna sushi...;-) Ik werk deze keer met een 'goedkopere' Wagyu...

Ezeltje grillen met provoleta

Gegrild ezeltje met provoleta Wanneer je een echt Argentijns stukje rundvlees hebt dan proef je dat direct! Dit deel van het rund noemen ze in zuid Amerika 'Tri-Tip' of 'Ezeltje', bij ons. Het is minstens even lekker als picanha...

Tira steak van entrecote

Bife de Tira Steak De bife de tira is een lange reep vlees, in de lengte gesneden uit de lende van het rund. De contra filet, om precies te zijn. Het is dus een andere vorm van entrecote. Omdat ik dit vlees op de plancha (van...

Skirt Steak Fajitas

Skirt steak met tortilla's Een onbekend stukje vlees: de inside skirt. Skirt steak leent zich uitstekend voor marinades! Doordat het een hele open structuur heeft en tevens zeer dun is, trekken de smaken van de marinade diep in...

Kerstmenu’s

Kerstmenu deel 2 Gerookte paling

BBQ Kerstmenu deel 2: Paling met biet Deel 2 van het Kerstmenu van 2022: Gerookte paling met gepofte bietjes en gegrilde groenten. Ik maak dit tussengerecht op de Braaimaster. Het lijkt een beetje 'overkill' als je die grote...

Pistache sponge cake & gegrilde chocola

Gegrilde witte chocolade-mousse & pistache sponge cake Een hele mond vol. De witte chocolade wordt eerst geroosterd en gerookt op de barbecue voordat hij in een mousse veranderd. Daarbij maak ik een sinaasappel compote (en...

Stressloze beef ‘Wellington’

beef 'Wellington' Geïnspireerd op de beef Wellington, maar zonder stress! Het is dus geen 'échte' Wellington, zul je begrijpen! Ossenhaas met fantastische, gegrilde bijgerechtjes en jus op de BBQ!Hey! Ben je nog niet geabonneerd...

Gerookte Crème Brûlée

Gerookte Crème Brûlée Wáánzinnig BBQ dessert: Gerookte crème brûlée met sinaasappel en kaneel! Absolute show-stopper aan tafel als afsluiter van het Kerst menu! Deze crème brûlée is gerookt en gebrand. Vind de sweet-spot van de...

Kerst Kalkoen

Kerst Kalkoen Wie denkt er nou niet aan kalkoen met Kerst? En hoe vaak zou je hem op de barbecue willen maken maar komt het er nooit van? Precies. Het is niet moeilijk, ik laat het zien!Hey! Ben je nog niet geabonneerd op mijn...

Gerookte chocolade lava cake

Gerookte Chocolade Cake De truc is om de chocola een subtiele hint van rook mee te geven. In combinatie van de zoete, gegrilde peertjes en de zachte mascarpone-mocca crème komt het licht bittere van de gerookte chocola helemaal...

Magret de Canard met Cranberry Glaze

Magret de Canard met cranberry glaze Gerookte magret de canard op de BBQ! Eendenborst op het Kerstmenu met gepofte en gegrilde groenten en een waanzinnige cranberry saus van de Kamado Joe! Een zeer feestelijk gerecht waarin...

Gamba’s & tong met whiskey roomsaus

Gamba's & Tong met whiskey roomsaus Het voorgerecht voor de Kerst 2021! Een lichtgerookt sliptongetje en een reuze gamba! Daarbij een belachelijk lekkere whiskeyroomsaus, gegrilde en gepofte venkel en tomaat.Hey! Ben je nog...
garnalen cocktail kerst menu

Gegrilde Garnalen Cocktail

Gegrilde Garnalen Cocktail Dit indrukwekkend voor- of tussengerechtje is helemaal niet moeilijk om te maken. Het is een spektakulair gezicht om a-la-minute de garnalen te grillen en te flamberen met likeur, dus zorg dat iedereen...

Coquilles met Rozemarijn-boter

Coquilles met Rozemarijn-boter Ook dit recept zorgt voor veel bekijks en "oooh" en "waaauw" aan tafel! Alleen de presentatie is al geweldig omdat het gerecht aan tafel wordt gerookt. En dan heb ik het nog niet eens over de...

Kip en Gevogelte

Kip Char Siu

Char Siu Chicken! Kip op z'n Chinees... Er zullen honderdduizenden kiprecepten bestaan, lijkt mij. Maar daarvan zal dit recept toch zeker in de top 10 staan, al zeg ik het zelf 😉 De heerlijke marinade die later als saus...

Kipburger van de BBQ

Gegrilde Kipburger Dit is een hele mooie: ik maak kippengehakt an kippendijenvlees. Dat meng ik onder andere met wat bebakken appel en selderij. Daarnaast maak ik nog een pittige mangochutney. De kipburger wordt op een medium...

Beer Can Chicken in Speciaal-bier

Beer Can Chicken maaltijd met speciaal-bier De zoveelste beer can chicken video, zou je zeggen. Maar nee, deze variant moet je toch eens geproeft hebben! De truc zit hem in de saus die ontstaat tijdens de garing; het vet van het...

Kippenlever spiesen

Spiesen van kippen-levertjes Alweer zo'n super makkelijk, maar oh zo'n lekker recept! Kippenlevertjes van een spiesje met gember balsamico-glaze! Daarbij gegrilde pruimen en abrikozen, bacon en croutons. Die laatste kunnen nog...

Kipspies met pindasaus

Kipspies met pindasaus Ik ga eerst de pindasaus zelf maken, from scratch! Ik voeg heerlijke smaakmakers toe aan mijn 'pindakaas' en marineer de kipfilets erin. Ik bewaar een deel voor de saus waarin ik nog meer lekkere dingen...

Gegrilde kip met friet en appelmoes

Kip met friet en appelmoes Als kind gingen we met het gezin nog al eens naar Van der Valk om te eten. Dat was in die tijd heel speciaal... We mochten dan altijd kip met friet en appelmoes, we aten onze vingers erbij op! Nu maak...

De perfecte Kip Teriyaki

De sappigste Kip Teriyaki ter wereld Twee techniekjes gecombineerd. Ik gebruik de plancha én de pelletgrill om de kip zowel knapperig als sappig te krijgen. En door het hout van de pellets zit er een hele lichte rooksmaak aan....

Gevulde Kiprollade

Gevulde Kip rollade Dit is weer zo'n receptje dat heel eerg makkelijk is om te maken! Maar echt super lekker, vooral als je hem op deze manier bereid! Ik gebruik hier de pelletgrill van CampChef in combinatie met de Side Kick,...

Highway Chicken

Highway Chicken Er bestaan heel veel namen voor dit gerecht: Highway chicken, Roadkill chicken, Spatchcock chicken, etc. Maar eigenlijk is dit gerecht gebasseerd op de Pollo Diablo, wat duivelse kip betekent. En gegrild onder...

Kip Piri Piri

Kip Piri Piri Iedereen die wel eens in Portugal is geweest die kent het gerecht! Uiteraard zit het geheim in de marinade. Ik maak een marinade op de barbecue; gegrilde marinade, dus! Tja, en als de basis al geweldig is dan weet...

Vegetarisch en Vegan

BBQ Snack Gerookte chips

Gerookte chips! Ook dit jaar weer maak ik lekkere BBQ snacks voor tijdens Oud & Nieuw! Deze keer lekker in de openlucht. Ik heb een geweldig techniekje om te roken in een Dutch Oven bedacht. Daarna gaan we ze kort frituren...

Vegetarische hamburger met jus

Broodje hamburger met mayo en jus Ik ben zeer benieuwd wat julie vinden van het nieuwe fenomeen 'vleesvervangers'. Deel je mijn mening of vind je dat we hiermee op de goede weg zijn? En wat de smaak en textuur betreft: Je zou...

Buffalo bloemkool op de BBQ

Buffalo Bloemkool op de BBQ Ik wil niemand op het verkeerde been zetten, hoor! Maar ik noem het toch gewoon "Buffalo Wings" ondanks dat het een vegetarisch recept is. Het is zelfs zó lekker dat je het vlees niet eens mist! Er...

Gegrilde Gazpacho

Gegrilde gazpacho Ik weet dat veel mensen afhaken zodra een gerecht geen vlees bevat. En dat is jammer, vooral in dit geval! Uiteraard blijf ik stug volhouden met mijn veel-gitarische gerechten want ik vind dat iedereen z'n...

Dessert van asperge en aardbei

Dessert van aardbei en asperge Ik weet het. Je denkt niet gauw aan een dessert als je aan asperges denkt. Maar toch is dit een waanzinnig goede combi! Door gebruik te maken van de Big Green Egg kan ik de temperatuur zeer goed...

Rendang van ui

Rendang van ui In deze Big Green Egg Special maak ik weer een veel gitarisch gerechtje. Afgeleid van de rendang. Mijn versie van gepofte ui 'rendang' gestoofd in de Dutch Oven. Daarbij een crème van bonen. Dit gerecht is echt...

Hele Bloemkool op de BBQ

Bloemkool van de BBQ Als je aan barbecue denkt, dan denk je nog veel te vaak alleen aan vlees. Maar een barbecue maakt de meeste dingen gewoon lekkerder! Dus ook een bloemkool. Ik maak er nog van allerlei andere lekkere dingen...

Gerookte Crème Brûlée

Gerookte Crème Brûlée Wáánzinnig BBQ dessert: Gerookte crème brûlée met sinaasappel en kaneel! Absolute show-stopper aan tafel als afsluiter van het Kerst menu! Deze crème brûlée is gerookt en gebrand. Vind de sweet-spot van de...

Gerookte chocolade lava cake

Gerookte Chocolade Cake De truc is om de chocola een subtiele hint van rook mee te geven. In combinatie van de zoete, gegrilde peertjes en de zachte mascarpone-mocca crème komt het licht bittere van de gerookte chocola helemaal...

Desserts

Dessert van asperge en aardbei

Dessert van aardbei en asperge Ik weet het. Je denkt niet gauw aan een dessert als je aan asperges denkt. Maar toch is dit een waanzinnig goede combi! Door gebruik te maken van de Big Green Egg kan ik de temperatuur zeer goed...

Gerookte Crème Brûlée

Gerookte Crème Brûlée Wáánzinnig BBQ dessert: Gerookte crème brûlée met sinaasappel en kaneel! Absolute show-stopper aan tafel als afsluiter van het Kerst menu! Deze crème brûlée is gerookt en gebrand. Vind de sweet-spot van de...

Gerookte chocolade lava cake

Gerookte Chocolade Cake De truc is om de chocola een subtiele hint van rook mee te geven. In combinatie van de zoete, gegrilde peertjes en de zachte mascarpone-mocca crème komt het licht bittere van de gerookte chocola helemaal...

Varkensvlees Gerechten

Buikspek met appel en paling

Buikspek met appel en paling Een stukje buikspek maken is niet zo heel spannend meer; lekker marineren, mooi langzaam roosteren, indirect op de barbecue. Deze variant heb ik in 2014 eens op RTL4 laten zien en is me eigenlijk...

Kerstmenu deel 3 Gevulde Porchetta

Gevulde porchetta! Ik maak een belachelijk sappige porchetta met veel groentjes in veel verschillende kleurtjes! Ik doe het deze keer in de houtoven van Alfa om te laten zien dat het niet alleen maar een 'pizzaoven' is... De...

Buikspek met zuurkool en aardappelschotel

Buikspek met zuurkool en aardappel-schotel! Er zijn zo veel variaties mogelijk met een aardappel, niet normaal! Dit aardappelgerecht moet je echt maken! En omdat het kouder begint te worden dacht ik om een lekker 'winters'...

Gevulde Iberico karbonades en pompoen quiche

Gevulde Iberico karbo's met pompoen quiche! Ik heb weer iets gaafs bedacht met Iberico varken! Ik snijd losse karbonades uit een Iberico rack (lekker dik!) en vul deze met een mengsel van zoet fruit! Ik maak er een lekkere glaze...

Secreto Iberico Cordon Bleu

Cordon Bleu van Iberico Secreto Voor dit gerecht gebruik ik de Masterbuilt Gravity houtskool BBQ. Ik verander niet veel aan de prachtige smaak van het vlees maar voeg een heel klein beetje extra's toe. Dat venkeltje en...

Karbonades grillen op de BBQ

Karbonades grillen op de bakplaat van de BBQ! Ik gebruik de grilplaat van de Masterbuilt Gravity. Ideaal voor dit recept waar ik de plancha goed kan gebruiken voor het gillen van de venkel, appel en natuurlijk de karbo's! Ik...

Bierworst in speciaalbier

Gegrilde bierworst in speciaalbier Met dit recept won ik de publieksprijs tijdens het Nederlands BBQ Kampioenschap in 2010! Als je het recept bekijkt dan denk je niet meteen dat dit gerecht zo waanzinnig lekker zou zijn als dat...

Spareribs met whiskey-honing glaze

De allerbeste spareribs zonder fratsen! Wij eten onze spareribs meestal met een bult kruiden en een mierzoete barbecuesaus. Lekker, dat weet ik. Maar als je vlees hebt van een heel mooi varkensras dan zou je eens kunnen proberen...

Iberico rack met druivenjam

Iberico Rack met druiven jam Iberico is een oer oud varkensras en is doorgaans te vinden Spanje. Het is het meest malse en smaakvolle stukje varkensvlees dat je maar kunt krijgen. Sommige mensen noemen het de Wagyu van het...

Zelf Bacon maken!

Zelf bacon maken op de BBQ! Is bacon niet één van de meestgebruikte stukjes vlees in barbecueland? Het is in ieder geval één van de lekkerste! En wist je dat het echt heel makkelijk zelf te maken is? Bij deze... Ik rook het...

Brood en Deegwaren

Elvis Presley Sandwich

De ELVIS sandwich Het favoriete broodje van de King. Ik maak twee varianten van deze 'Elvis sandwich'; eentje mét en eentje zonder pindakaas! Bovendien is één van de twee broodjes gegrild in het vanilleijs (echt waar...). Ik...

Gerookte chocolade lava cake

Gerookte Chocolade Cake De truc is om de chocola een subtiele hint van rook mee te geven. In combinatie van de zoete, gegrilde peertjes en de zachte mascarpone-mocca crème komt het licht bittere van de gerookte chocola helemaal...

Wild Gerechten

Wildzwijn Goulash met Bokkelul

Wildzwijn goulash met Bokkelul! Jan Linders heeft het grootste assortiment speciaalbieren van Nederland! Daar kwam ik dit bockbier tegen en dacht meteen, die moet ik proeven! En hij is ge-wel-dig! Ik heb er een hele toffe stoof...

Hertenrack met cranberry glazuur

Herten-Rack met cranberry Een groot hertenrack bereiden is niet moeilijk maar je moet wel secuur te werk gaan! Je wil niet dat hij doorslaat en daarom is het meten van de kerntemperatuur crusiaal! Ik maak naast een geweldige...

Trio van Wild Stoofpot

Trio van wild stoofpot Een stoofpotje van een trio van wildvlees; hert, haas en wild zwijn, gegrild op de Kamado Joe. Daarna langzaam gestoofd in de Dutch Oven! Waanzinnig lekker 'winters' recept met heel bijzonder bockbier,...

Gegrilde hazenrug met knolselder

Hazenrug met knolselder tovenarij Hazenrugfilet is een heel delicaat stukje wild-vlees! Extreem mals en diep van smaak. Naast het bereiden van de haas maak ik allerlei mooie groenten op de Big Green Egg en vooral de gerookte...

Hertenbiefstuk en Bieten tarte tatin

Herten-biefstuk met bieten tarte tatin Hertenbiefstuk wordt doorgaans gesneden uit de bovenbil van het hert. Probeer het stukje van de 'kogel' te krijgen bij de poelier of slager! Ik maak hier een tarte tatin van gepofte rode...

Schaal- en Schelpdieren

BACONJAM sandwich met garnalen

BACONJAM sandwich met garnalen Je hebt geen idee hoe lekker deze sandwich is! Dit is weer zo'n recept die de komende jaren in mijn repertoire zal blijven. De citroenmayonaise is waanzinnig lekker, met name door de gebruikte...

Surf en Turf op de BBQ

Surf & turf: longhaas en reuze garnaal De longhaas is een vergeten stukje vlees. Gelukkig. Want dat scheelt weer een paar tientjes per kilo...zolang het duurt! Want vlees is vrij prijzig geworden, helaas. Laten we daarom...

Garnalen spies met rode curry

Garnalen spies met rode curry Dit is een basisrecept voor rode curry. Mijn versie. En als de basis goed is, kun je erbij doen wat je maar wilt! Echt de moeite waard; deze rode curry is absoluut niet scherp maar wel belachelijk...

Mosselen met Friet op de BBQ

Mosselen met Friet Speciaal voor mijn Belgische vrienden! Ik weet dat een gerecht als dit nooit mag ontbreken in het repertoire van elke zelfrespecterende chef in Vlaanderen. We grillen een tomatensaus en maken ons eigen aïoli....

Gamba’s & tong met whiskey roomsaus

Gamba's & Tong met whiskey roomsaus Het voorgerecht voor de Kerst 2021! Een lichtgerookt sliptongetje en een reuze gamba! Daarbij een belachelijk lekkere whiskeyroomsaus, gegrilde en gepofte venkel en tomaat.Hey! Ben je nog...
garnalen cocktail kerst menu

Gegrilde Garnalen Cocktail

Gegrilde Garnalen Cocktail Dit indrukwekkend voor- of tussengerechtje is helemaal niet moeilijk om te maken. Het is een spektakulair gezicht om a-la-minute de garnalen te grillen en te flamberen met likeur, dus zorg dat iedereen...

Gegrilde Kreeft met Mango Chutney

Gegrilde kreeft met mango chutney Er bestaan meerdere technieken om een hele kreeft te bereiden op de barbecue. Deze techniek laat zien hoe je het vlees heel houdt waardoor je hem ook nog leuk kunt presenteren. De mangochutney...

Coquilles met Rozemarijn-boter

Coquilles met Rozemarijn-boter Ook dit recept zorgt voor veel bekijks en "oooh" en "waaauw" aan tafel! Alleen de presentatie is al geweldig omdat het gerecht aan tafel wordt gerookt. En dan heb ik het nog niet eens over de...

Vis Gerechten

Paling roken op de BBQ

Hoe rook je paling op de Big Green Egg? Ik laat zien dat je niet perse een smoker of rookkast nodig hebt om paling te kunnen roken! Dit gaat echt prima op jouw kamado als je deze stappen volgt. Ik wil het iedereen aanbevelen,...

Kerstmenu deel 2 Gerookte paling

BBQ Kerstmenu deel 2: Paling met biet Deel 2 van het Kerstmenu van 2022: Gerookte paling met gepofte bietjes en gegrilde groenten. Ik maak dit tussengerecht op de Braaimaster. Het lijkt een beetje 'overkill' als je die grote...

Hele zalm op de BBQ

Hele zalm op de BBQ Als je zo'n mooie vis presenteert aan je gasten dan sta je al meteen met 2-0 voor! De techniek die ik in deze aflevering laat zien is een combinatie tussen grillen, roken en stomen! Daarbij maak ik twee...

Kabeljauw met chorizo kruidenkorst

Vis of varken met chorizo kruiden-korst De kabeljauw in dit recept is uitstekend te vervangen door een mooie, dikke karbonade! Ik laat hier een bijzondere techniek zien, over hoe je een visfilet kunt grillen op de BBQ. Perfect...

Zalm Burnt Ends

Burnt ends van zalm Deze kun je onder de categorie 'BBQ Snacks' scharen. Dit recept is echt fantastisch; super zachte, gerookte zalm met een heerlijk knapperig zoet korstje van de zelfgemaakte glaze! En het allermooiste is, het...

Vitello Forello

Vitello Forello De naam zegt al genoeg, neem ik aan. In Italië hebben ze geen idee waar we het over hebben, maar wij snappen elkaar! Recept van langzaam gegaard, licht gerookte kalfribeye en een mayonaise van gerookte forel....

Zalm Teriyaki op cederhout

Zalm Teriyaki op een cederhouten plankje Dit is één van mijn 'Signature Dishes'. Ik maakte deze voor de eerste keer in 1999! Serieus. Hierbij maak ik een pandanrijst puree en een lekker zoet-zuurtje in de vorm van een atjar...

Tonijn tartaar & watermeloen foie gras

Tonijn Tartaar & watermeloen froie gras Tartaar van gerookte tonijn met gegrilde ‘ganzenlever’ van watermeloen! De tonijn wordt zeer licht gerookt: subtieliteit is key, hier! De structuur van de watermeloen veranderd...

Tonijn Tataki

Tonijn Tataki Furikake Tonijn tataki op de Kamado Joe! Tataki is een griltechniek die in Japan veel gebruikt wordt. Luxe vis recept op de bbq van kort gegrilde tonijn steak met zelfgemaakte furikake, wasabi avocado, wakamé en...

Gamba’s & tong met whiskey roomsaus

Gamba's & Tong met whiskey roomsaus Het voorgerecht voor de Kerst 2021! Een lichtgerookt sliptongetje en een reuze gamba! Daarbij een belachelijk lekkere whiskeyroomsaus, gegrilde en gepofte venkel en tomaat.Hey! Ben je nog...

Volg Ralph ook op social Media.