Maken, die hap
Mijn recepten
Hier vind je de recepten van alle afleveringen van Ralph’s BBQ Tube!
Messen
Merchandise
Vriend Worden
BBQ's
Accessoires
Snel Menu
Nieuwste Recepten
Carpaccio aan een spies op de BBQ
Carpaccio aan een spies op de BBQ! Ja, weet ik veel hoe je deze brochettes anders moet noemen? Je hoeft nauwelijks te kauwen op deze extreem malse spiesjes! En de smaak ik ongekend... Het idee kwam eigenlijk na het maken van...
Stoofpotje met jalapeno cheese worst
Stoofpot met jalapeno cheese worst Dit recept is gebaseerd op mijn "award winning" bierworst-recept. Het beste van twee werelden, eigenlijk: de worsten krijgen een heerlijke grillsmaak en blijven mega sappig dankzij de indirecte...
Fish and Chips op de BBQ
Fish and Ships Degenen die minder goed Engels spreken is deze woordgrap waarschijnlijk ontgaan. Als je goed kijkt zie je dat ik een bootje heb gevouwen van een oude krant en deze gebruik als schaaltje voor mijn chips! Dus de...
Gepofte aardappel met garnalen
Gepofte aardappel met garnalen Toegegeven, ik neem hier de short-cut; ik heb mijn aardappelen al lichtjes voorgekookt alvorens ze op de Big Green Egg gingen. Naast het feit dat ik wou laten zien hoe dit gerechtje gemaakt kan...
Tuna melt sandwich op de BBQ
Tuna Melt sandwich op de BBQ! Er zijn mensen die de barbecue alleen aansteken voor het avondeten. Ik steek de barbecue eigenlijk altijd aan, zelfs voor een heel klein stukje vlees of vis als ik denk dat het er lekkerder op wordt...
Gegrilde mosselen op dennentakken
Gegrilde mosselen in bier op dennen-takken Meest eenvoudige recept ever... De combinatie van de uitgesproken rookaroma van dennentakken en mosselen is sowieso al lekker. Daarbij nog citrustonen van citroen en limoen (en ik doe...
Broodje kip saté op de Fire Plate Grill
Broodje kipsate met pindasaus op open vuur Open vuur, ja! Technisch gezien misschien niet maar praktisch gezien, zeker! Natuurlijk op de Fire Plate Grill (Feuerplatten Grill) van Grillrost.com! Deze manier van grillen is...
Jalapeno Cheddar hotdogs
Hotdogs van Jalapeno Cheddar worstjes Als je net zoals ik bent, dan staat de barbecue de hele vakantie aan! Deze kleine, lichtgewicht houtskool-barbecue van Napoleon is bij uitstek geschikt om mee te nemen naar de camping! Ik...
Inside skirt steak met gambas op de Big Green Egg
Inside skirt steak met gamba's Ik wet dat ik niet de enige ben die z'n barbecue meeneemt op vakantie! Ik heb een reeks afleveringen opgenomen met leuke, kleine gerechtjes die je zou kunnen maken op de camping! In dit geval op...
Iberico Spareribs aan het spit
Iberico spareribs aan het spit Ik was een aantal jaren geleden uitgenodigd voor de opening van een nieuw BBQ restaurant (Carlo's Grill) nabij Alba, in Piemonte, Italië. Daar maakte chef Angelo Porello spareribs aan het spit met...
Lamsvlees gerechten
Marmita zomers stoofpotje op de BBQ
Marmita, zomerse stoofpot uit de Dutch Oven Het stoofpotje is erg simpel en snel en duurt dus geen uren zoals een traditionele Nederlandse stoof! We grillen de lamsbout steaks eerst kort op de Fire Plate Grill alvorens ze nog...
Lam in het hooi
Lam in het hooi met 3 dipsauzen van de BBQ In deze aflevering vertel ik nogmaals duidelijk hoe je de Braaimaster temt! Toch één van mijn favoriete barbecues... Het is een hele investering maar als de rib er eenmaal uit is, zul...
Lamsburger 2.0
Lamsburger 2.0 De laatste tijd heb weer even een 'burger-tik'. Hamburgers blijven voor mij één van de lekkerste fast- en comfort foods die er zijn! En al helemaal als je ze zo maakt als deze. Mooi vlees, smaakvolle mayonaise,...
Edsilia Rombley BBQ
BBQ met Edsilia Rombley Wat een leuke gast heb ik deze keer in mijn mancave: The queen of soul, Edsilia Rombley! We maken maar liefst twee gangen op de barbecue, geïnspireerd door de Antilliaanse keuken en natuurlijk door...
Lamskoteletjes op de BBQ
Goed te pruimen lams koteletjes Het voorjaar doet mij vaak denken aan lamsvlees. Vorige week natuurlijk al de kapsalon gemaakt en nu dacht ik lekkere lamskoteletjes te maken! Maar dan gesneden uit de lamsrack; dat betekent het...
Kapsalon van de BBQ
Kapsalon van de BBQ! Ik wilde weer eens een lamsbout maken op het spit, lekker gekruid en met een mooi bijgerechtje. Eigenlijk kom je dan uit bij de 'kapsalon'... want er is bijna niks lekkerder! Ik maak deze keer ALLES zelf,...
Broodje Lamsfilet
Broodje gegrild lamsvlees Het mooie van dit recept is dat je dit niet alleen op een 'gewone' houtskoolbarbecue kunt maken maar ook op slechts één Sizzle Zone! Hij is dus niet alleen maar te gebruiken als zijbrander voor het...
Lamszieltje met spitskool
Lamszieltje met gegrilde spitskool Prachtig mooi stukje lamsvlees van de rump met zijlende. Heerlijk gekruid met vadouvankruiden en als bijgerecht gegrilde en gestoofde spitskool met een jus van 'granaatappelbalsamico'.Daarbij...
Lamsrack met koffie-chocola rub en specerijenjus
Lamsrack met koffie-chocolade rub en specrijen-jus Het is weer een hele mond vol! Zie hoe ik een lamsrack gaar op een 'gewoon' standaard ketelbarbecuetje! Perfectie gegarandeerd. Ik maak een complete maaltijd op de barbecue en...
Gegrild Lamsrack
Gegrild Lamsrack BBQ recept van lamsrack, gegrild op de Big Green Egg! Uiteraard geschikt voor elke andere barbecue. Maar hier zie je echt de veelzijdigheid van zo'n kamado. Compleet recept met gerookte aardappelmousseline uit...
Lam in het groen
Lam in het Groen Het meest malse stukje van het lam, het lamszadel. Lekker gekruid met een speciale rub en mooi gegaard op de Big Green Egg. Dus een dubbele betekenis... Want het andere groene element zijn de gepofte tuinbonen...
Döner Kebab
Döner Kebab en dolma Waarom naar de shoarmatent als je het zelf kunt maken? En lekkerder, als je het mij vraagt... Ook nog eens superleuk om te doen en het draaispit zorgt voor een gelijkmatige garing. Naast de lamsbout maak ik...
Gegrilde Lamsburger
Gegerilde Lamsburger Lekker gekruid lamsgehakt, gegrild op de BBQ! Een gegerilde watermeloen en uiteraard een lekkere saus. Het is niet moeilijk... wel lekker!Hey! Ben je nog niet geabonneerd op mijn kanaal? Druk dan op deze...
Köfte Kebab met Lavash Brood
Kofte Kebab met lavash flat bread Lamsspiesen op noord Afrikaanse wijze! Niet normaal lekker! ik maak er ook een flat bread bij, het zgn. 'lavash' brood en natuurlijk een zelfgemaakte saus!Hey! Ben je nog niet geabonneerd op...
Rundvlees gerechten
Carpaccio aan een spies op de BBQ
Carpaccio aan een spies op de BBQ! Ja, weet ik veel hoe je deze brochettes anders moet noemen? Je hoeft nauwelijks te kauwen op deze extreem malse spiesjes! En de smaak ik ongekend... Het idee kwam eigenlijk na het maken van...
Inside skirt steak met gambas op de Big Green Egg
Inside skirt steak met gamba's Ik wet dat ik niet de enige ben die z'n barbecue meeneemt op vakantie! Ik heb een reeks afleveringen opgenomen met leuke, kleine gerechtjes die je zou kunnen maken op de camping! In dit geval op...
Turks brood pizza op de BBQ
Brood Pizza op een mini BBQ De vakantie staat weer voor de deur en daarom dacht ik een aantal leuke inspiratievideo's slash -recepten te maken op kleine portable barbecues! Vandaag maak ik een brood pizza op de kleinste...
Mac & Cheese Burger
Macaroni & Cheese Smash-burger Dit was voor mij de eerste keer dat ik een 'broodje' maakte van macaroni! En zoals je kunt zien in deze aflevering ging het super gemakkelijk! Zo gemakkelijk zelfs, dat ik zeker weet dat het...
Broodje Bavette Caprese
Broodje Bavette Caprese Een bavette. Een salade 'caprese'. Een ciabatta. En een barbecue! Meer heb je niet nodig om één van de lekkerste broodjes te kunnen maken. Het is een steak sandwich met zachte, gesmolten mozzarella, op...
Maminha met pico de Gallo
Maminha, ezeltje of Tri-Tip met Pico de Gallo Allereerst laat ik de verschillen zien tussen de maminha en de picanha. Dit doe ik omdat sommige gasten dit vlees als 'ongeveer hetzelfde' bestempelen. Geen idee waarom....
Friet stoofvlees van shortrib op de BBQ
Frietje stoof-vlees van shortribs! (LOADED FRIES 2.0) Als rasechte Brabo ben ik opgegroeid met 't frietje stoofvlees. Of hachee, en zoervleisj... Omdat ik mijn friet al zeer regelmatig op de BBQ maak, dacht ik nu een stapje...
Smash burgers met cheese whizz
Smash Burger met cheese whizz Alweer een hamburger? Ja. Alweer. Een goede hamburger gaat er namelijk altijd in! Vooral eentje zoals deze. Hij komt direct binnen in mijn top 5 allertijden, zo lekker is ie! Geïnspireerd op de...
Reverse Sear Cote a l’os met sjalot tarte tatin
Reverse Sear cote a l'os met tarte tatin van sjalot Technisch gezien is het een ribeye met het bot er nog in, afkomstig van de eerste 6 ribben van de koe. En zo dik als een runderrib, dus circa 5 centimeter dik. Ik pas de...
Hamburger pindasaus Mac Peanut
Hamburger met pindasaus en atjar We gaan de pindasaus zelf maken, from scratch! En ook de 'atjar' maken we zelf. Ik twijfelde aanvankelijk een beetje over de combinatie pindasaus-Angus burger maar het werkt als een dolle! De...
Steak Tartaar met Flammkuchen en gerookte eidooier
Steak tartaar met gerookte eidooier en flamm-kuchen "Barbecue is VLEES!" roepen veel mensen die nog een beetje achterlopen. In dit geval is barbecue géén vlees want dat houden we lekker rauw. Super belangrijk natuurlijk, dat we...
Hamburger Rossini op de mini Feuerplatte
Angus Burger met Foie Gras op de mini-vuurplaat Dit leuke BBQ'tje van Grillrost.com gaat 100% gegarandeerd mee op vakantie, dit jaar! Genoeg plek om voor 4 personen te barbecueën en nog een pannetje te gebruiken...Anyway, het...
Ossobuco Curry Rendang stoofpotje
Ossobuco curry rendang stoof Dit was een experiment. Ik wou weten wat er gebeurt als je drie 'traditionele' gerechten door elkaar gooit. De rendang is sowieso een afstammeling van de curry en de enige vreemd eend in de bijt is...
Gourmet en kaasfondue op de BBQ
Kaas-fondue en gourmet op de bbq In deze eindejaars-aflevering laat ik zien hoe leuk het is om met een stel vrienden om de Feuerplatte te staan en lekker te bakken! Er is plaats genoeg op de grill en de hittezones zijn...
Gegrilde ossenhaas met paddenstoelenstoof
Gegrilde ossenhaas met paddenstoelenstoof "Eten moet je toch", zeg ik altijd! Dus waarom niet gewoon super lekker eten als het kan? Dit recept van gestoofde paddenstoelen en gegrilde ossenhaas is heel makkelijk te maken. Het...
Blinde vink bakken van skirt steak
Gevulde blinde vink van skirt steak Vergeef me de woordkeuze, "blinde vinken"... Het deed me eraan denken. In werkelijkheid zijn het opgerolde skirt steaks van inside skirt, gevuld met vijgen en omwikkeld met spek. Daarbij maak...
Picanha met gegrilde pompoen spaghetti
Picanha reepjes met gegrilde pompoen-spaghetti Alweer een complete maaltijd op de Feuerplatte! Picanha met gegrilde pompoenpuree en -saus, knapperige gedroogde schilletjes en spaghetti. Voor de pasta-liefhebbers... Comfort food...
Köttbullar Hamburger
Köttbullar hamburger Je kent de gehaktballetjes van de Ikea wel, toch? Hoewel ze tegenwoordig alleen nog maar kip- en nepvlees serveren, volgens mij... De combinatie met de lingonberry jam en pickles is echt goud! Dus deze...
BBQ short rib empanadas
Low & Slow Short ribs empanada's Waarschijnlijk zul je dit recept niet vaak gaan maken...! Simpelweg omdat de langzaam gegaarde short ribs die van de Big Green Egg afkomen zó geweldig zijn, dat je niks meer over hebt om de...
Mexicaans grillen op een Japanse BBQ
Skirt steak tortillas Mexicaans grillen op een Japanse BBQ! Moet kunnen, toch? In deze aflevering ga ik skirt steak maken. Ik marineer hem in een waanzinnig lekkere marinade en gril hem daarna op een bokkehete temperatuur in...
Gegrilde entrecote met Jack Daniels uiensaus
Entrecote met Jack Daniels uiensaus Een complete maaltijd op de barbecue. Iets waar ik bekend om sta en wat uiteindelijk het allerleukste is om te doen! Dit is weer zo'n recept dat je móet maken. Zorg er alsjeblieft ook voor dat...
Picanha steaks met rode pesto chimichurri
Picanha Steak met rode pesto-chimichurri Picanha steaks, lekker dik gesneden en met een goeie laag vet! Ik maak ze met de reverse sear methode op de gasbarbecue. Tegelijkertijd aak ik een zelfgemaakte pesto van zongedroogde...
Flank Steak Pizza op de BBQ
Flank Steak Pizza Ik wist niet hoe ik het moest noemen; een platte vleesbodem bedekt met gegrilde tomatensaus, mozzarella en kaas...! Kwam uit bij 'Flank Steak Pizza'. Weer eens wat anders, dacht ik. Het resultaat is in ieder...
Barbie Burger op de BBQ
Ken jij de Barbie Burger? Vergeef me de woordspeling... maar ik móest hem maken! Over maken gesproken, deze hamburger is echt waanzinnig! Gebaseerd op de Australische 'burger with the lot', een hamburger recept die ik ook in...
Hamburger surf en turf
Surf & Turf Burgers Één van de leukste dingen om te maken op de barbecue vind ik nog steeds 'de hamburger'! Ik kan hier soms zo ontzettend veel trek in hebben... Het is makkelijk en snel en de variaties zijn eindeloos. Het...
Brisket op de kamado
Brisket op de kamado Brisket is zo'n dingetje die je als zelfrespecterende barbecueër minstens één keer gemaakt moet hebben! Maar denk eraan; je hebt aan niemand iets te bewijzen!! Probeer het gewoon eens en hopelijk helpen mijn...
bavette pasta
Pasta Bavette Geen idee hoe ik dit gerecht moet noemen. Het is té simpel (en ook té lekker, trouwens) om er een ingewikkelde naam aan te geven. De kracht zit hem in de eenvoud en in de juiste verhoudingen van de ingrediënten. En...
Crunchy Smashburger Tortilla
Crunchy Smash-burger tortillas Wie houdt er niet van hamburgers? Oneindig veel recepten en variaties zijn inmiddels bedacht. Maar ik weet niet of deze al eens gemaakt is... Hoe dan ook, vanaf nu MOET je deze maken want hij is...
Verschil tussen houtskool en gas BBQ
PROEF JIJ HET VERSCHIL? In deze aflevering doe ik twee verschillende tests; Het verschil in smaak en textuur tussen vlees van de houtskool BBQ en de gasbarbecue, en het verschil tussen twee runderrassen: de Black Angus uit...
Bolognese gevulde tomaten
MACARONI BOLOGNESE GEVULDE TOMATEN (en meer...!) In deze aflevering maak ik twee verschillende recepten; eentje voor vleesliefhebbers en eentje voor de niet-vleeseter... Sterker nog, ik maak er een veganistisch BBQ gerechtje...
Picanha op de kamado
Picanha op de kamado Ik realiseerde mij dat ik in al die jaren nog nooit een aflevering heb gemaakt met picanha op de kamado! Hoogste tijd, dus. Daarbij ga ik ook nog zelf gehakt maken van picanha en daarmee vul ik...
Sloppy Joe op de Feuerplatte
Sloppy Joe burgers, extra 'sloppy'! Dit BBQ recept is super leuk om te maken op een barbecue! Zorg wel dat je een bakplaat of de Feuerplatte hebt natuurlijk, anders flikkert het door het rooster 😉 Zoals je kunt zien in de...
Koreaanse BBQ Short Ribs
Koreaanse BBQ Short Ribs: Galbi Dit is mijn tweede recept-video van de Koreaanse 'Galbi', of 'Kalbi'. Ditmaal maak ik de Los Angeles variant! Een waanzinnig lekker gerecht van beef short ribs (ook nog eens een keer van het Black...
Reverse Sear Tomahawk steak met bloemkool
Reverse Sear Tomahawk Steak met bloemkool Tijd voor een dikke tomahawk steak! Gewoon 5 centimeter dik en lekker vet-doorregen Black Angus! Ik laat zien hoe je dit machtige stukje vlees perfect kunt garen middels de reverse sear...
Ossenhaasspiesen in trinchado saus
Ossenhaas spiesen met trinchado-saus Trinchado is eigenlijk een stoofschotel die zijn oorsprong heeft in Portugal en Zuid Afrika. Het inspireerde me om er een heerlijke saus van te maken! Ik heb bewust gekozen voor ossenhaas...
Scorpion Steak met broccoli
Scorpion Steak van Tomahawk Oké, de aflevering gaat over vlees. Een groot stuk vlees! Het is een toffe manier om het eens een keertje anders te presenteren. Maar denk ook eens aan de bereiding en de smaak; het gaat razendsnel,...
kalfsworst vingers
Broodje kalfs chipolata Het leuke hiervan vind ik dat je deze 'broodjes' zowel als hoofdgerecht, als lunchgerecht kunt maken. Dus als je 's middags eens een keer de BBQ aan wil steken en je hebt geen inspiratie... Je kunt dit...
Gemarineerde Skirt Steak
skirt steak Mega onderschat stukje rundvlees; de inside skirt. Zeer open structuur waardoor het vlees super geschikt is voor een lekker marinade! Ik laat zien hoe je het perfect grillen kunt op de kamado. Ik gebruik vandaag de...
Kerstmenu deel 1 Carpaccio Sukiyaki
BBQ Kerstmenu deel 1: Carpaccio Sukiyaki Het voorgerecht is deze keer héél bijzonder: Carpaccio van gerookte kastanje-champignons met truffel en wagyu! Ik rook de champignons eerst kort op de kamado.Dit gerecht past perfect in...
Gerookte Ossobuco
Gerookte ossobuco met gremolata Als je aan kalfsschenkel denkt, dan denk je aan ossobuco... toch? Bij dit weertype past een lekkere stoofpot, leek me. De barbecuetoets is mooi subtiel te proeven in de lichte rooksmaak die het...
Bavette vs Flank Steak
Bavette vs Flank steak Dit keer geen recept maar een vergelijkings- en een in-depth video. In de aflevering vertel ik het een aantal keren: Er zit wel degelijk verschil tussen deze twee cuts! Ik bel Nederlands beste vleeskenner,...
Super snelle Mini Rollades
Supersnelle Mini rollades Dit receptje is echt binnen 15 minuutjes gemaakt! Het hoeft maar een minuut of 6 op de barbecue want het moet mooi rosé blijven van binnen! Bijna sushi...;-) Ik werk deze keer met een 'goedkopere' Wagyu...
Ezeltje grillen met provoleta
Gegrild ezeltje met provoleta Wanneer je een echt Argentijns stukje rundvlees hebt dan proef je dat direct! Dit deel van het rund noemen ze in zuid Amerika 'Tri-Tip' of 'Ezeltje', bij ons. Het is minstens even lekker als picanha...
Tira steak van entrecote
Bife de Tira Steak De bife de tira is een lange reep vlees, in de lengte gesneden uit de lende van het rund. De contra filet, om precies te zijn. Het is dus een andere vorm van entrecote. Omdat ik dit vlees op de plancha (van...
Skirt Steak Fajitas
Skirt steak met tortilla's Een onbekend stukje vlees: de inside skirt. Skirt steak leent zich uitstekend voor marinades! Doordat het een hele open structuur heeft en tevens zeer dun is, trekken de smaken van de marinade diep in...
RibRoast met gerookte beenmerg boter
Ribroast met gerookte beenmerg boter Niet normaal groot stuk vlees! Maar ja, als je met 20 man bent dan is het wel makkelijk om in één keer voor een grote groep te barbecuën. En de kruidenboter, soort 'beurre café de Paris, is...
Reverse Entrecote Steaks en Wortel
Reverse sear entrecote steaks met wortel In deze aflevering gaar ik een stuk lende van de contra-filet in z'n geheel, langzaam op de BBQ. Na het rusten snij ik er dikke steaks van die ik daarna kei hard afkets op een bokkeheet...
Picanha in suikerriet op de BBQ
Picanha 'en papillotte'? Het zoveelste picanha recept? Misschien... Maar deze techniek in combinatie met dit waanzinnige stukje vlees werkt als een dolle! In Frankrijk noemen ze dit 'en papillotte'. Jullie kennen dit sowieso als...
Ossenhaas met pepersaus en koffie-rub
Gegrilde ossenhaas met pepersaus Gewoon kei lekker eten! Een tot in de perfectie gegaarde ossenhaas met een rub van koffie. Daarbij een zelfgemaakte pepersaus die je echt moet maken, knapperige hasselback aardappeltjes en...
Surf en Turf op de BBQ
Surf & turf: longhaas en reuze garnaal De longhaas is een vergeten stukje vlees. Gelukkig. Want dat scheelt weer een paar tientjes per kilo...zolang het duurt! Want vlees is vrij prijzig geworden, helaas. Laten we daarom...
Cheeseburger op de BBQ
Eindelijk een échte cheese burger Ik heb me dat altijd al afgevraagd: Waarom noemen ze een hamburger met 1 lullig plakje kaas een cheeseburger? We noemen een hamburger met 1 plakje tomaat toch ook geen tomatoburger? Dat de...
Ribeye steak met bearnaisesaus
3x Ribeye & perfecte bearnaise saus! In deze aflevering laat ik drie verschillende bereidingen zien van een ribeye steak! Reverse sear, sous vide en de traditionele grillmethode. Daarbij maak ik mijn allerlekkerste saus,...
Sukade splitsen en grillen met pepersaus
Sukade grillen met pepersaus Na jarenlange promotie is dit stukje vlees eindelijk geland bij het grotere publiek! De sukade heeft erg veel karakter als het gaat om smaak en structuur en bovendien is het perfect voor op de...
Beefhammer op de BBQ
Beefhammer op de BBQ Dit bescheiden stukje vlees heeft een beetje tijd nodig om te garen. Maar je moet dit echt gaan maken! Het kan eigenlijk niet mislukken zolang je maar een lage temperatuur aanhoudt en hem snotgaar kookt! Ik...
Gevulde picanha met BBQ saus
Gevulde Picanha met BBQ saus Er zijn veel verschillende manieren om een picanha te bereiden. Ik ga er vanuit dat de meeste van jullie inmiddels al een keertje zo'n mooi staartstuk hebben bereid en geef daarom weer een idee voor...
Chili con Short Ribs
Chili con Short Ribs Verwen jezelf eens een keertje met dit waanzinnige recept! De short ribs krijgen drie bereidingen: Ze worden gegrild, gerookt en gestoofd! Een aantal smaaklaagjes onder elkaar met als resultaat de meest...
Hamburger met Kimchi
Hamburger van Picanha en Brisket met Kimchi Een hele mond vol. En dat is precies de bedoeling! Als je een aantal keren zelf kimchi hebt gemaakt dan zul je zien dat je naar je eigen smaak zult toewerken en hij steeds lekkerder...
Entrecote aan het spit
Entrecote aan het Spit Ik vind het garen op het draaispit één van de allermooiste manieren van barbecueën! Je zorgt op die manier namelijk voor de meest gelijkmatige garing en hitteverdeling. Bovendien is de smaak van het vlees...
Bavette rollade carpaccio
Bavette Rollade Carpaccio Stijl Wacht even, ik zeg "carpaccio stijl" maar ik bedoel daar eigenlijk de smaken mee die we met carpaccio associëren, NIET de snijwijze waar het eigenlijk vandaan komt! Ik maak daarom ook twee versies...
Gegrilde entrecote met beenmerg
Entrecote met beenmerg Fantastisch mooi stukje vlees van het Black Angus rund uit Argentinië! Ik laat zien hoe je de smaak van de entrecote kunt versterken door het vet mee te grillen en te gebrukken als 'kwast'. Daarbij maak ik...
Bavette Spaghetti
Spaghetti Bavetti Zoals ik in deze aflevering al zeg is dit een gerechtje dat ik met mijn gezin echt een paar keer per maand eet! De combinaties zijn zo waanzinnig lekker en je hoeft nooit meer te kiezen tussen pasta en vlees!...
Philly Cheese Steak
Black Angus Cheese Steak Dit gerecht heb ik gebasseerd op de zogenaamde Philly Cheese Steaak. Alleen net even iets anders! Ik maak in deze aflevering ook een belachelijke cheese wiz van cheddar... Niet normaal! Alles op de...
Vitello Forello
Vitello Forello De naam zegt al genoeg, neem ik aan. In Italië hebben ze geen idee waar we het over hebben, maar wij snappen elkaar! Recept van langzaam gegaard, licht gerookte kalfribeye en een mayonaise van gerookte forel....
Runderrollade aan het spit
Runder rollade aan het spit Als je geen grote barbecue hebt, maar een kleintje zoals ik hier gebruik, dan is dit zeker iets voor jou! Ik maak een hele runderrollade aan het draaispit op de Green Egg MX. Maar daarbij gaan ook nog...
Shotgun Shells
Shotgun Shells Gevulde canneloni, omwikkeld met spek en barbecuesaus! Maar de hagel, daar gaat het om! Check maar eens wat ik in de vulling stop; je komt af en toe een kogeltje tegen, kan ik je melden. En daarbij maak ik een...
Stressloze beef ‘Wellington’
beef 'Wellington' Geïnspireerd op de beef Wellington, maar zonder stress! Het is dus geen 'échte' Wellington, zul je begrijpen! Ossenhaas met fantastische, gegrilde bijgerechtjes en jus op de BBQ!Hey! Ben je nog niet geabonneerd...
Steak Tartaar van Diamanthaas met houtskoolmayonaise
Steak Tartaar van diamant-haas met houtskool mayonaise We houden het vlees helemaal rauw, zoals het hoort! Maar we geven die mooie barbecuesmaak aan het gerecht door een mayonaise te maken van échte houtskool!Hey! Ben je nog...
Kerstmenu’s
Kerstmenu deel 2 Gerookte paling
BBQ Kerstmenu deel 2: Paling met biet Deel 2 van het Kerstmenu van 2022: Gerookte paling met gepofte bietjes en gegrilde groenten. Ik maak dit tussengerecht op de Braaimaster. Het lijkt een beetje 'overkill' als je die grote...
Pistache sponge cake & gegrilde chocola
Gegrilde witte chocolade-mousse & pistache sponge cake Een hele mond vol. De witte chocolade wordt eerst geroosterd en gerookt op de barbecue voordat hij in een mousse veranderd. Daarbij maak ik een sinaasappel compote (en...
Stressloze beef ‘Wellington’
beef 'Wellington' Geïnspireerd op de beef Wellington, maar zonder stress! Het is dus geen 'échte' Wellington, zul je begrijpen! Ossenhaas met fantastische, gegrilde bijgerechtjes en jus op de BBQ!Hey! Ben je nog niet geabonneerd...
Gerookte Crème Brûlée
Gerookte Crème Brûlée Wáánzinnig BBQ dessert: Gerookte crème brûlée met sinaasappel en kaneel! Absolute show-stopper aan tafel als afsluiter van het Kerst menu! Deze crème brûlée is gerookt en gebrand. Vind de sweet-spot van de...
Kerst Kalkoen
Kerst Kalkoen Wie denkt er nou niet aan kalkoen met Kerst? En hoe vaak zou je hem op de barbecue willen maken maar komt het er nooit van? Precies. Het is niet moeilijk, ik laat het zien!Hey! Ben je nog niet geabonneerd op mijn...
Gerookte chocolade lava cake
Gerookte Chocolade Cake De truc is om de chocola een subtiele hint van rook mee te geven. In combinatie van de zoete, gegrilde peertjes en de zachte mascarpone-mocca crème komt het licht bittere van de gerookte chocola helemaal...
Magret de Canard met Cranberry Glaze
Magret de Canard met cranberry glaze Gerookte magret de canard op de BBQ! Eendenborst op het Kerstmenu met gepofte en gegrilde groenten en een waanzinnige cranberry saus van de Kamado Joe! Een zeer feestelijk gerecht waarin...
Gamba’s & tong met whiskey roomsaus
Gamba's & Tong met whiskey roomsaus Het voorgerecht voor de Kerst 2021! Een lichtgerookt sliptongetje en een reuze gamba! Daarbij een belachelijk lekkere whiskeyroomsaus, gegrilde en gepofte venkel en tomaat.Hey! Ben je nog...
Gegrilde Garnalen Cocktail
Gegrilde Garnalen Cocktail Dit indrukwekkend voor- of tussengerechtje is helemaal niet moeilijk om te maken. Het is een spektakulair gezicht om a-la-minute de garnalen te grillen en te flamberen met likeur, dus zorg dat iedereen...
Coquilles met Rozemarijn-boter
Coquilles met Rozemarijn-boter Ook dit recept zorgt voor veel bekijks en "oooh" en "waaauw" aan tafel! Alleen de presentatie is al geweldig omdat het gerecht aan tafel wordt gerookt. En dan heb ik het nog niet eens over de...
Kip en Gevogelte
Broodje kip saté op de Fire Plate Grill
Broodje kipsate met pindasaus op open vuur Open vuur, ja! Technisch gezien misschien niet maar praktisch gezien, zeker! Natuurlijk op de Fire Plate Grill (Feuerplatten Grill) van Grillrost.com! Deze manier van grillen is...
De Perfecte Chickenwings met sticky sauce
De perfecte kip-vleugels met sticky BBQ saus Mals en sappig kippenvleugeltje met een knapperig huidje en een waanzinnige, licht pittige, sticky BBQ saus! Het aroma van de subtiele rook en het houtvuur van de Braai geven deze...
Broodje kip teriyaki
Broodje Kip Hawaï Bedacht voor op de camping... Uiteindelijk heb ik dit waanzinnig lekker broodje gemaakt op mijn Monolith (kamado) maar het kan op elke barbecue, zolang je een plancha gebruikt. De plancha zorgt er namelijk voor...
Eendenbouten pekelen, konfijten en grillen
Eenden-bouten pekelen, konfijten en grillen In deze aflevering laat ik de technieken zien om eendenbout te bereiden op de BBQ! De extra stap die ik neem is het pekelen van de eendenbouten. Deze stap zorgt voor nóg meer smaak en...
Wokken op de Kamado
Wokken op jouw kamado Premium houtskool kan bokkeheet worden. Een kamado (BBQ) is daarom uitermate geschikt om op te wokken! Want we willen voor deze techniek een belachelijk hete temperatuur kunnen bereiken. Met behulp van de...
Hele kip op de vuurplaat
Hele kip in een Dutch Oven op de vuurplaat Het was mij opgevallen dat 99 van de 100 gerechten die mensen maken in de Dutch Oven stoofpotjes zijn! Nu heb ik onlangs een brood gebakken in de D.O. maar ik wou nog een stapje verder...
Kipfilet met mosterd en witlof
Gevulde kipfilet met mosterd en witlof Gerechtje uit mijn jeugd. Pure nostalgie, voor mij. Jij zou deze ook eens moeten gaan maken, gewoon lekker doordeweeks. Ik weet zeker dat iedereen van je gasten uit z'n plaat gaat! Ook...
3 gangen BBQ menu met Frans Duijts
3 Gangen-menu maken op de Big Green Egg Ik heb voor Big Green Egg twee kookboeken gemaakt met de titel "Maand-menu op de Big Green Egg", deel 1 + 2. Daarin liet ik zien dat je op één kamado makkelijk een 3-gangen menu kunt...
Kip Kerrie op de BBQ
Kip Kerrie op de BBQ Een hele maaltijd op één barbecue! Perfect voor op de camping maar ook ideaal als je lekker buiten wit koken. Doordat ik de rijst ook op de barbecue maak, tijdens het garen van de kip drumsticks, is het...
Kippenvleugeltjes met white sauce
Spicy kippen-vleugels met white sauce Lekker, man! En altijd een welkome snack, zij het bij de borrel of als avondeten!Ik snijd eerst de vleugeltjes van de elleboogjes en kruid de kip lekker pittig door de kruiden te mengen met...
Kip Diavola op de BBQ
Kip Diavola op de BBQ Dit recept is echt een show-stopper! De vlammen die ontstaan onder de gevlinderde kip zorgen voor het schouwspel waar dit gerecht zijn naam aan te danken heeft: Duivelse kip! Het doet denken aan het...
Kip Char Siu
Char Siu Chicken! Kip op z'n Chinees... Er zullen honderdduizenden kiprecepten bestaan, lijkt mij. Maar daarvan zal dit recept toch zeker in de top 10 staan, al zeg ik het zelf 😉 De heerlijke marinade die later als saus...
Kipburger van de BBQ
Gegrilde Kipburger Dit is een hele mooie: ik maak kippengehakt an kippendijenvlees. Dat meng ik onder andere met wat bebakken appel en selderij. Daarnaast maak ik nog een pittige mangochutney. De kipburger wordt op een medium...
Beer Can Chicken in Speciaal-bier
Beer Can Chicken maaltijd met speciaal-bier De zoveelste beer can chicken video, zou je zeggen. Maar nee, deze variant moet je toch eens geproeft hebben! De truc zit hem in de saus die ontstaat tijdens de garing; het vet van het...
Kippenlever spiesen
Spiesen van kippen-levertjes Alweer zo'n super makkelijk, maar oh zo'n lekker recept! Kippenlevertjes van een spiesje met gember balsamico-glaze! Daarbij gegrilde pruimen en abrikozen, bacon en croutons. Die laatste kunnen nog...
Kipspies met pindasaus
Kipspies met pindasaus Ik ga eerst de pindasaus zelf maken, from scratch! Ik voeg heerlijke smaakmakers toe aan mijn 'pindakaas' en marineer de kipfilets erin. Ik bewaar een deel voor de saus waarin ik nog meer lekkere dingen...
Gegrilde kip met friet en appelmoes
Kip met friet en appelmoes Als kind gingen we met het gezin nog al eens naar Van der Valk om te eten. Dat was in die tijd heel speciaal... We mochten dan altijd kip met friet en appelmoes, we aten onze vingers erbij op! Nu maak...
De perfecte Kip Teriyaki
De sappigste Kip Teriyaki ter wereld Twee techniekjes gecombineerd. Ik gebruik de plancha én de pelletgrill om de kip zowel knapperig als sappig te krijgen. En door het hout van de pellets zit er een hele lichte rooksmaak aan....
Gevulde Kiprollade
Gevulde Kip rollade Dit is weer zo'n receptje dat heel eerg makkelijk is om te maken! Maar echt super lekker, vooral als je hem op deze manier bereid! Ik gebruik hier de pelletgrill van CampChef in combinatie met de Side Kick,...
Highway Chicken
Highway Chicken Er bestaan heel veel namen voor dit gerecht: Highway chicken, Roadkill chicken, Spatchcock chicken, etc. Maar eigenlijk is dit gerecht gebasseerd op de Pollo Diablo, wat duivelse kip betekent. En gegrild onder...
Kip Piri Piri
Kip Piri Piri Iedereen die wel eens in Portugal is geweest die kent het gerecht! Uiteraard zit het geheim in de marinade. Ik maak een marinade op de barbecue; gegrilde marinade, dus! Tja, en als de basis al geweldig is dan weet...
Kerst Kalkoen
Kerst Kalkoen Wie denkt er nou niet aan kalkoen met Kerst? En hoe vaak zou je hem op de barbecue willen maken maar komt het er nooit van? Precies. Het is niet moeilijk, ik laat het zien!Hey! Ben je nog niet geabonneerd op mijn...
Magret de Canard met Cranberry Glaze
Magret de Canard met cranberry glaze Gerookte magret de canard op de BBQ! Eendenborst op het Kerstmenu met gepofte en gegrilde groenten en een waanzinnige cranberry saus van de Kamado Joe! Een zeer feestelijk gerecht waarin...
Vegetarisch en Vegan
Vegetarische hamburger op de BBQ
Portobello burger op de kamado Ik heb een mening over 'vleesvervangers'... Ik vind hier wat van. Dus ga ik in deze aflevering op zoek naar de ultieme vega burger en dus kwam ik uit bij de portobello! Maar daar stop ik niet; ik...
Buikspek met Coquilles van groenten
Buikspek en Coquilles van groenten Buikspek en coquilles van groenten? Dat betekent een vegetarisch BBQ recept! Ik zie gelukkig steeds meer (doorgewinterde) carnivoren bijgerechten maken van groenten en aardappelen op de BBQ!...
Kurtos kalacs met vegetarische pulled pork
Kurtos kalacs met vege-tarische pulled pork Met Kerstmis hoor je wat bijzonders te maken, denk ik. Verras je gasten met dit leuke dessertje van de BBQ! Ik maak de pulled pork van jackfruit, maak een lekkere kersensaus en frisse...
Bolognese gevulde tomaten
MACARONI BOLOGNESE GEVULDE TOMATEN (en meer...!) In deze aflevering maak ik twee verschillende recepten; eentje voor vleesliefhebbers en eentje voor de niet-vleeseter... Sterker nog, ik maak er een veganistisch BBQ gerechtje...
BBQ Snack Gerookte chips
Gerookte chips! Ook dit jaar weer maak ik lekkere BBQ snacks voor tijdens Oud & Nieuw! Deze keer lekker in de openlucht. Ik heb een geweldig techniekje om te roken in een Dutch Oven bedacht. Daarna gaan we ze kort frituren...
Vegetarische hamburger met jus
Broodje hamburger met mayo en jus Ik ben zeer benieuwd wat julie vinden van het nieuwe fenomeen 'vleesvervangers'. Deel je mijn mening of vind je dat we hiermee op de goede weg zijn? En wat de smaak en textuur betreft: Je zou...
Buffalo bloemkool op de BBQ
Buffalo Bloemkool op de BBQ Ik wil niemand op het verkeerde been zetten, hoor! Maar ik noem het toch gewoon "Buffalo Wings" ondanks dat het een vegetarisch recept is. Het is zelfs zó lekker dat je het vlees niet eens mist! Er...
Gegrilde Gazpacho
Gegrilde gazpacho Ik weet dat veel mensen afhaken zodra een gerecht geen vlees bevat. En dat is jammer, vooral in dit geval! Uiteraard blijf ik stug volhouden met mijn veel-gitarische gerechten want ik vind dat iedereen z'n...
Dessert van asperge en aardbei
Dessert van aardbei en asperge Ik weet het. Je denkt niet gauw aan een dessert als je aan asperges denkt. Maar toch is dit een waanzinnig goede combi! Door gebruik te maken van de Big Green Egg kan ik de temperatuur zeer goed...
Rendang van ui
Rendang van ui In deze Big Green Egg Special maak ik weer een veel gitarisch gerechtje. Afgeleid van de rendang. Mijn versie van gepofte ui 'rendang' gestoofd in de Dutch Oven. Daarbij een crème van bonen. Dit gerecht is echt...
Hele Bloemkool op de BBQ
Bloemkool van de BBQ Als je aan barbecue denkt, dan denk je nog veel te vaak alleen aan vlees. Maar een barbecue maakt de meeste dingen gewoon lekkerder! Dus ook een bloemkool. Ik maak er nog van allerlei andere lekkere dingen...
Gerookte Crème Brûlée
Gerookte Crème Brûlée Wáánzinnig BBQ dessert: Gerookte crème brûlée met sinaasappel en kaneel! Absolute show-stopper aan tafel als afsluiter van het Kerst menu! Deze crème brûlée is gerookt en gebrand. Vind de sweet-spot van de...
Gerookte chocolade lava cake
Gerookte Chocolade Cake De truc is om de chocola een subtiele hint van rook mee te geven. In combinatie van de zoete, gegrilde peertjes en de zachte mascarpone-mocca crème komt het licht bittere van de gerookte chocola helemaal...
Desserts
Kurtos kalacs met vegetarische pulled pork
Kurtos kalacs met vege-tarische pulled pork Met Kerstmis hoor je wat bijzonders te maken, denk ik. Verras je gasten met dit leuke dessertje van de BBQ! Ik maak de pulled pork van jackfruit, maak een lekkere kersensaus en frisse...
Pepernoten Crumble op de BBQ
Pepernoten crumble op de BBQ Dessertjes op de BBQ zijn altijd leuk. Vooral met een bepaald thema! Zoals deze voor Sinterklaas. Gegrilde peertjes met appel en cranberries en daarbij natuurlijk kruidnoten (of zoals bij ons in...
3 gangen BBQ menu met Frans Duijts
3 Gangen-menu maken op de Big Green Egg Ik heb voor Big Green Egg twee kookboeken gemaakt met de titel "Maand-menu op de Big Green Egg", deel 1 + 2. Daarin liet ik zien dat je op één kamado makkelijk een 3-gangen menu kunt...
Dessert van asperge en aardbei
Dessert van aardbei en asperge Ik weet het. Je denkt niet gauw aan een dessert als je aan asperges denkt. Maar toch is dit een waanzinnig goede combi! Door gebruik te maken van de Big Green Egg kan ik de temperatuur zeer goed...
Gerookte Crème Brûlée
Gerookte Crème Brûlée Wáánzinnig BBQ dessert: Gerookte crème brûlée met sinaasappel en kaneel! Absolute show-stopper aan tafel als afsluiter van het Kerst menu! Deze crème brûlée is gerookt en gebrand. Vind de sweet-spot van de...
Gerookte chocolade lava cake
Gerookte Chocolade Cake De truc is om de chocola een subtiele hint van rook mee te geven. In combinatie van de zoete, gegrilde peertjes en de zachte mascarpone-mocca crème komt het licht bittere van de gerookte chocola helemaal...
Varkensvlees Gerechten
Stoofpotje met jalapeno cheese worst
Stoofpot met jalapeno cheese worst Dit recept is gebaseerd op mijn "award winning" bierworst-recept. Het beste van twee werelden, eigenlijk: de worsten krijgen een heerlijke grillsmaak en blijven mega sappig dankzij de indirecte...
Jalapeno Cheddar hotdogs
Hotdogs van Jalapeno Cheddar worstjes Als je net zoals ik bent, dan staat de barbecue de hele vakantie aan! Deze kleine, lichtgewicht houtskool-barbecue van Napoleon is bij uitstek geschikt om mee te nemen naar de camping! Ik...
Iberico Spareribs aan het spit
Iberico spareribs aan het spit Ik was een aantal jaren geleden uitgenodigd voor de opening van een nieuw BBQ restaurant (Carlo's Grill) nabij Alba, in Piemonte, Italië. Daar maakte chef Angelo Porello spareribs aan het spit met...
Griekse gyros aan het spit
Griekse Gyros aan het spit Varkensnek, of zogenaamde 'procureur' is bij uitstek geschikt voor op de barbecue! We kennen natuurlijk allemaal de pulled pork en het karbonaatje, uiteraard. Maar wist je dat je Griekse gyros ook heel...
Iberico McRib op de kamado
McDonalds McRib namaken op de BBQ! Toegegeven, ook ik kom zo af en toe bij de welbekende fastfood keten. Paar keer per jaar, meestal door pure honger. Zo ben ik ooit geïnspireerd geraakt door deze burger, de McRib. Het...
Chinese zoetzure Spareribs
Chinese zoetzure spareribs Moeilijk, hoor, om steeds weer een origineel recept te bedenken met spareribs. Het lijkt alsof alles al een keer is gedaan... Maar zie hier: Chinese stijl, sweet & sour spareribs! De ribbetjes zijn...
Babi Pangang met nasi op de kamado
Babi Pangang met nasi op de kamado Dit moet zo'n beetje het meest aangevraagde recept zijn van het afgelopen half jaar! Babi Pangang van buikspek op de kamado. Ik gebruik dit keer de Big Green Egg voor het vlees en mijn Fokertje...
St. Louis Style Spare ribs
Spareribs 3-2-1 St. Louis Style Als je op internet kijkt word je doodgegooid met honderden sparerib video's en -recepten. En nu kom ik daar nog eens bij met mijn zoveelste spareribs recept. De techniek van de 3-2-1 methode zal...
3 gangenmenu op 1 BBQ voor 4 personen
3 gangen op 1 BBQ voor 4 personen in 3 kwartier! Het is precies zoals de titel doet vermoeden! Ik maak in deze aflevering niet zomaar een complete maaltijd maar een compleet 3-gangenmenu op de BBQ! Alleen op dit kanaal! Niet...
BBQ Shabu Shabu op de Konro Grill
BBQ Shabu Shabu op de konro grill Het is geen geheim meer dat ik mega enthousiast ben over deze barbecue, de KONRO Grill! De smaken die het produceert door de extreem hoge temperaturen zijn ongekend. Erg leuk om te doen,...
Secreto Iberico met patatas bravas
Secreto Iberico met patatas bravas Aardappelen, groente, vlees. Nederlandser kan het haast niet zou je zeggen. Maar nu neem ik je mee naar Spanje en deel ik het geheim van het Iberico varken. Als je eenmaal secreto Iberico...
Schichtfleisch in de Dutch Oven
Schicht-fleisch in de Dutch Oven Typisch Duits gerecht: Schichtfleisch. Vrij vertaald betekent het 'Laagjes-vlees'. De plakken vlees (ik gebruik Iberico procureur) worden eerst individueel gekruid en daarna met uienringen,...
Buikspek met rode kool soep en octopus
Buikspek burnt ends met rode kool soep en octopus Voorgerecht van het Kerstmenu 2023 op de kamado! Het gerechtje bestaat uit verschillende onderdelen. Je zou zelfs onderdelen kunnen weglaten of vervangen door andere...
Iberico rollade aan het spit
Gevulde Iberico rollade aan het spit Kerst-menu waardig gerechtje, dit! Moet ik nog een keer zeggen dat het varkensvlees van het Iberico varken niet normaal sappig en lekker is? Dat geldt dus ook voor de filet; een deel van het...
Buikspek met kersen op cederhout
Buikspek met zuurkool en kersen-saus op cederhout Lekkere winterse kost! Buikspek doet het altijd goed, natuurlijk. Maar deze manier van bereiden en presenteren is echt de moeite waard! De gekaramelliseerde uien in combinatie...
Ribfinger Taco’s
Zelf taco's maken met gerookte ribfingers! Dit vlees is zó mals en sappig! En je begrijpt wel dat dit een super lekker receptje gaat worden met dit vlees! Ik snap overigens niet dat er zoveel video's op YouTube staan door mensen...
Pork Hammer op de BBQ
Low & Slow Pork Hammer met coleslaw ...én bier-glaze! Dit is typisch zo'n BBQ gerecht die je moet maken als je het low & slow bbq'en onder de knie wilt krijgen! We gebruiken veel rook, houden de temperatuur urenlang laag...
Gegrilde varkenshaas met champignonsaus
Varkens-haasje met bierglazuur en champignon saus Een varkenshaasje hoort in mijn opinie, per definitie, altijd mals en sappig te zijn! Ik zie veel te vaak een droog stukje vlees op mijn bord liggen, zelfs bij gerenommeerde...
Pulled Pork van Boston Butt
Pulled Pork maken op de kamado Het zoveelste pulled pork recept. Of toch niet? Ik maak mijn pulled pork deze keer van een deel uit de schouder van het varken, Nederlands en biologisch. En dat is net wat mooier dan uit de nek...
Spareribs met hot sauce
Spareribs met hot sauce Er bestaan honderden spareribs recepten. Om eerlijk te zijn lijken ze allemaal op elkaar. Ik probeerde daarom een origineel recept te bedenken voor deze St.Louis style spareribs van het Iberico varken! En...
Karbonades met kaas op de BBQ
Karbo's met kaas op de BBQ Het mooie van een grote grilplaat vind ik, dat je mogelijkheden en ruimte genoeg hebt voor het bereiden van een complete maaltijd! In dit recept maak ik super lekkere karbonades van het Iberico varken....
Spareribs op de kamado
Spareribs op de kamado Er bestaan vele manieren om spareribs te maken. De meest bekende is de 3-2-1 methode. Maar wist je dat je op een kamado helemaal geen tussenstap nodig hebt? Deze tussenstap (-2-) is de 'aluminiumfolie'...
Souvlaki met zelfgemaakte pitabroodjes
Souvlaki met zelf-gemaakte pita broodjes en tzatziki We hebben er weer zo eentje... Heel bekend, maar eigenlijk enorm ondergewaardeerd. Kei lekker, vooral als je alles zelf maakt! Ik gebruik hiervoor een heel mooi...
Pizza op de kamado BBQ
Pizza op een kleine kamado Er zijn veel verschillende manieren om een pizza te maken op een kamado. Je zou een plate-setter ertussen kunnen leggen, eventueel met een extra pizzasteen erbovenop, al dan niet met wat bolletjes...
Boerewors met chakalaka
Boerewors met chakalaka en mieliepap Wat ze bij ons 'verse worst' noemen heet in Zuid Afrika 'boerewors'. Maar de worst die ik in dit gerecht gebruik is ook nog eens gemaakt van de twee mooiste runder- en varkensrassen die ik...
Buikspek met appel en paling
Buikspek met appel en paling Een stukje buikspek maken is niet zo heel spannend meer; lekker marineren, mooi langzaam roosteren, indirect op de barbecue. Deze variant heb ik in 2014 eens op RTL4 laten zien en is me eigenlijk...
Kerstmenu deel 3 Gevulde Porchetta
Gevulde porchetta! Ik maak een belachelijk sappige porchetta met veel groentjes in veel verschillende kleurtjes! Ik doe het deze keer in de houtoven van Alfa om te laten zien dat het niet alleen maar een 'pizzaoven' is... De...
Buikspek met zuurkool en aardappelschotel
Buikspek met zuurkool en aardappel-schotel! Er zijn zo veel variaties mogelijk met een aardappel, niet normaal! Dit aardappelgerecht moet je echt maken! En omdat het kouder begint te worden dacht ik om een lekker 'winters'...
Gevulde Iberico karbonades en pompoen quiche
Gevulde Iberico karbo's met pompoen quiche! Ik heb weer iets gaafs bedacht met Iberico varken! Ik snijd losse karbonades uit een Iberico rack (lekker dik!) en vul deze met een mengsel van zoet fruit! Ik maak er een lekkere glaze...
Secreto Iberico Cordon Bleu
Cordon Bleu van Iberico Secreto Voor dit gerecht gebruik ik de Masterbuilt Gravity houtskool BBQ. Ik verander niet veel aan de prachtige smaak van het vlees maar voeg een heel klein beetje extra's toe. Dat venkeltje en...
Karbonades grillen op de BBQ
Karbonades grillen op de bakplaat van de BBQ! Ik gebruik de grilplaat van de Masterbuilt Gravity. Ideaal voor dit recept waar ik de plancha goed kan gebruiken voor het gillen van de venkel, appel en natuurlijk de karbo's! Ik...
Bierworst in speciaalbier
Gegrilde bierworst in speciaalbier Met dit recept won ik de publieksprijs tijdens het Nederlands BBQ Kampioenschap in 2010! Als je het recept bekijkt dan denk je niet meteen dat dit gerecht zo waanzinnig lekker zou zijn als dat...
Spareribs met whiskey-honing glaze
De allerbeste spareribs zonder fratsen! Wij eten onze spareribs meestal met een bult kruiden en een mierzoete barbecuesaus. Lekker, dat weet ik. Maar als je vlees hebt van een heel mooi varkensras dan zou je eens kunnen proberen...
Iberico rack met druivenjam
Iberico Rack met druiven jam Iberico is een oer oud varkensras en is doorgaans te vinden Spanje. Het is het meest malse en smaakvolle stukje varkensvlees dat je maar kunt krijgen. Sommige mensen noemen het de Wagyu van het...
Zelf Bacon maken!
Zelf bacon maken op de BBQ! Is bacon niet één van de meestgebruikte stukjes vlees in barbecueland? Het is in ieder geval één van de lekkerste! En wist je dat het echt heel makkelijk zelf te maken is? Bij deze... Ik rook het...
Gehaktstaaf of dynamite sticks
Gehaktstaaf op de BBQ Of Dynamite Sticks, want daar lijken ze op. Als je de aflevering hebt gezien dan heb je gehoord waar de inspiratie vandaan kwam van dit 'gerecht', of beter gezegd, dit 'ding'... Ik ga er ook niet te veel...
Rib Nuggets
Rib Nuggets van Rib Fingers We kunnen er lang of kort over lullen maar dit is er eentje die je gewoon geprobeerd moet hebben! Ik weet zeker dat deze daarna voor altijd in je repertoire blijft. Het is niet moeilijk en er zijn ook...
Speklapjes op de BBQ
Speklapjes op de BBQ Kijk, natuurlijk zijn er meerdere manieren om een lekker speklapje te bereiden op de BBQ. Maar laten we eerlijk wezen, meestal zijn ze hard en droog en komen de vlammen torenhoog uit de barbecue! Deze...
100 sate’s
Honderd-duizend saté spiesjes Veel makkelijker dan dit wordt het niet! Saté babi. De combinatie van procureur en buikspek aan een spiesje is ook niet nieuw; in Indonesië doen ze dit al eeuwen, volgens mij. De officiële betekenis...
Oerhammetjes met kersensaus
Oer-hammetjes met kersen saus Toen varkens nog konden vliegen was dit een mega populair gerecht. Het probleem was dat varkens steeds moeilijker te vangen waren als ze groter werden en hoger vlogen. Vandaar dat de meeste varkens...
Presa Iberico uit de pizzaoven
Presa Iberico Op de eerste plaats is het vlees van dit varkensras zó belachelijk lekker, met geen pen te beschrijven! Ook typen gaat lastig...😆 Op de tweede plaats is dit technische deel, de 'presa', één van de lekkerste delen...
Gerookte achterham met rumboter
Gerookte achterham De achterham is gepekeld en daaraan is ook rum toegevoegd! Deze rum komt terug in de fantastische rumboterglaze die eroverheen gegoten wordt. Heerlijk gekruid met venkel als basis. Met de Masterbuilt digitale...
Tomapork met Gluhwein sjalotjes
Tomapork met gluhwein-sjalotjes Eigenlijk is de titel nog veel langer: Gegrilde en op hooi gerookte tomahawk van het Duroc varken met gepofte sjalotjes uit de gluhwein met gegrilde appels en appelstroopglazuur. Maar dat leek me...
Souvlaki van varkenshaas
Souvlaki van Varkens-haas Eenvoudig recept van een belachelijk sappige souvlaki! De marinade is één ding, de laksaus een ander: Een knoflook-citrienboter met oregano en chili! Maar dat is niet alles. Ik gebruik hier speciale...
Tutti Frutti Varkens rollade
Tutti Frutti varkens rollade Ook dit is er weer zo eentje! Compleet menu van de barbecue, niet moeilijk maar wel sappig, lekker en origineel! Ik maak er een super lekkere port jus bij die uitstekend past bij deze gevulde...
Buikspek op Cederhout
Buikspek op een cederhouten plankje 'Zuurkool met spek', maar dan anders... Naast dit stukje buikspek maak ik een geweldige lak-saus met bier en appelstroop. Daarbij een gevulde appel met lekkere dingen! 100 punten voor zowel...
Brood en Deegwaren
Eendenbouten pekelen, konfijten en grillen
Eenden-bouten pekelen, konfijten en grillen In deze aflevering laat ik de technieken zien om eendenbout te bereiden op de BBQ! De extra stap die ik neem is het pekelen van de eendenbouten. Deze stap zorgt voor nóg meer smaak en...
Brood bakken in de Dutch Oven op de BBQ
Brood bakken in de DO op de BBQ Het is kei leuk om zelf brood te bakken. Vooral als het lukt 😉 Met dit brooddeeg recept kun je het bijna niet verkloten! De combinatie Monolith-Dutch Oven maakt het nog eens een stukje...
Pizza hoorntjes op de BBQ
Pizza uit het vuistje! Dit is een super leuke BBQ snack: Een knapperig deeghoorntje gevuld met bolognese, kaas en pepperoni! Of doe erin wat je zelf lekker vindt. Het pizzadeeg wordt lekker knapperig en de vulling blijft lekker...
Ribfinger Taco’s
Zelf taco's maken met gerookte ribfingers! Dit vlees is zó mals en sappig! En je begrijpt wel dat dit een super lekker receptje gaat worden met dit vlees! Ik snap overigens niet dat er zoveel video's op YouTube staan door mensen...
Pizza maken op de BBQ
Pizza maken op de BBQ Ik zeg het wel vaker: Er bestaan vele soorten pizzadeegrecepten en manieren om pizza's te bakken! Ik weet dat er veel mensen zijn die 'bang' zijn voor het maken van een deegje. Bovendien duurt het vaak te...
Souvlaki met zelfgemaakte pitabroodjes
Souvlaki met zelf-gemaakte pita broodjes en tzatziki We hebben er weer zo eentje... Heel bekend, maar eigenlijk enorm ondergewaardeerd. Kei lekker, vooral als je alles zelf maakt! Ik gebruik hiervoor een heel mooi...
Pizza op de kamado BBQ
Pizza op een kleine kamado Er zijn veel verschillende manieren om een pizza te maken op een kamado. Je zou een plate-setter ertussen kunnen leggen, eventueel met een extra pizzasteen erbovenop, al dan niet met wat bolletjes...
Elvis Presley Sandwich
De ELVIS sandwich Het favoriete broodje van de King. Ik maak twee varianten van deze 'Elvis sandwich'; eentje mét en eentje zonder pindakaas! Bovendien is één van de twee broodjes gegrild in het vanilleijs (echt waar...). Ik...
Gerookte chocolade lava cake
Gerookte Chocolade Cake De truc is om de chocola een subtiele hint van rook mee te geven. In combinatie van de zoete, gegrilde peertjes en de zachte mascarpone-mocca crème komt het licht bittere van de gerookte chocola helemaal...
Wild Gerechten
Hertenburger met bosvruchten-port-saus
Wildburger van hert op de Big Green Egg De eerste Big Green Egg Special van het jaar begint goed! Ik maak een sappige hamburger van hert! Daarbij een super saus van port, wildfont en bosvruchten. Uiteraard gaat alles samen met...
Herten biefstuk met gerookte knolselderij puree en portjus
Gegrilde herten-biefstuk met dikke portjus en gegrilde groeten Als je naar het uitgewerkte recept kijkt dan schrik je je kapot... Daarom heb ik een stappenplan erbij gezet zodat je niet in de stress hoeft te schieten! Het...
Wildzwijn Goulash met Bokkelul
Wildzwijn goulash met Bokkelul! Jan Linders heeft het grootste assortiment speciaalbieren van Nederland! Daar kwam ik dit bockbier tegen en dacht meteen, die moet ik proeven! En hij is ge-wel-dig! Ik heb er een hele toffe stoof...
Hertenrack met cranberry glazuur
Herten-Rack met cranberry Een groot hertenrack bereiden is niet moeilijk maar je moet wel secuur te werk gaan! Je wil niet dat hij doorslaat en daarom is het meten van de kerntemperatuur crusiaal! Ik maak naast een geweldige...
Trio van Wild Stoofpot
Trio van wild stoofpot Een stoofpotje van een trio van wildvlees; hert, haas en wild zwijn, gegrild op de Kamado Joe. Daarna langzaam gestoofd in de Dutch Oven! Waanzinnig lekker 'winters' recept met heel bijzonder bockbier,...
Gegrilde hazenrug met knolselder
Hazenrug met knolselder tovenarij Hazenrugfilet is een heel delicaat stukje wild-vlees! Extreem mals en diep van smaak. Naast het bereiden van de haas maak ik allerlei mooie groenten op de Big Green Egg en vooral de gerookte...
Hertenbiefstuk en Bieten tarte tatin
Herten-biefstuk met bieten tarte tatin Hertenbiefstuk wordt doorgaans gesneden uit de bovenbil van het hert. Probeer het stukje van de 'kogel' te krijgen bij de poelier of slager! Ik maak hier een tarte tatin van gepofte rode...
Schaal- en Schelpdieren
Gepofte aardappel met garnalen
Gepofte aardappel met garnalen Toegegeven, ik neem hier de short-cut; ik heb mijn aardappelen al lichtjes voorgekookt alvorens ze op de Big Green Egg gingen. Naast het feit dat ik wou laten zien hoe dit gerechtje gemaakt kan...
Gegrilde mosselen op dennentakken
Gegrilde mosselen in bier op dennen-takken Meest eenvoudige recept ever... De combinatie van de uitgesproken rookaroma van dennentakken en mosselen is sowieso al lekker. Daarbij nog citrustonen van citroen en limoen (en ik doe...
Wokken op de Kamado
Wokken op jouw kamado Premium houtskool kan bokkeheet worden. Een kamado (BBQ) is daarom uitermate geschikt om op te wokken! Want we willen voor deze techniek een belachelijk hete temperatuur kunnen bereiken. Met behulp van de...
5 Japanse BBQ gerechtjes
5 Japanse BBQ Gerechtjes De Konro Grill is dé BBQ hit van 2023! Ze worden momenteel heel veel gebruikt in veel Nederlandse (en Europese) top-restaurants! Deze Konro Grill een speciale keramische BBQ uit Japan. Hij kan extreem...
Hamburger surf en turf
Surf & Turf Burgers Één van de leukste dingen om te maken op de barbecue vind ik nog steeds 'de hamburger'! Ik kan hier soms zo ontzettend veel trek in hebben... Het is makkelijk en snel en de variaties zijn eindeloos. Het...
Gegerilde coquilles met Noilly Prat saus
3-Michelin sterren gerechtje uit de jaren 60 met Cesar Zuiderwijk! Cesar Zuiderwijk is te gast! Je weet wel, de knapste drummer van de Golden Earring... Cesar is toevallig ook een enorme barbecueliefhebber en een hele goede kok!...
BACONJAM sandwich met garnalen
BACONJAM sandwich met garnalen Je hebt geen idee hoe lekker deze sandwich is! Dit is weer zo'n recept die de komende jaren in mijn repertoire zal blijven. De citroenmayonaise is waanzinnig lekker, met name door de gebruikte...
Surf en Turf op de BBQ
Surf & turf: longhaas en reuze garnaal De longhaas is een vergeten stukje vlees. Gelukkig. Want dat scheelt weer een paar tientjes per kilo...zolang het duurt! Want vlees is vrij prijzig geworden, helaas. Laten we daarom...
Garnalen spies met rode curry
Garnalen spies met rode curry Dit is een basisrecept voor rode curry. Mijn versie. En als de basis goed is, kun je erbij doen wat je maar wilt! Echt de moeite waard; deze rode curry is absoluut niet scherp maar wel belachelijk...
Mosselen met Friet op de BBQ
Mosselen met Friet Speciaal voor mijn Belgische vrienden! Ik weet dat een gerecht als dit nooit mag ontbreken in het repertoire van elke zelfrespecterende chef in Vlaanderen. We grillen een tomatensaus en maken ons eigen aïoli....
Gamba’s & tong met whiskey roomsaus
Gamba's & Tong met whiskey roomsaus Het voorgerecht voor de Kerst 2021! Een lichtgerookt sliptongetje en een reuze gamba! Daarbij een belachelijk lekkere whiskeyroomsaus, gegrilde en gepofte venkel en tomaat.Hey! Ben je nog...
Gegrilde Garnalen Cocktail
Gegrilde Garnalen Cocktail Dit indrukwekkend voor- of tussengerechtje is helemaal niet moeilijk om te maken. Het is een spektakulair gezicht om a-la-minute de garnalen te grillen en te flamberen met likeur, dus zorg dat iedereen...
Gegrilde Kreeft met Mango Chutney
Gegrilde kreeft met mango chutney Er bestaan meerdere technieken om een hele kreeft te bereiden op de barbecue. Deze techniek laat zien hoe je het vlees heel houdt waardoor je hem ook nog leuk kunt presenteren. De mangochutney...
Coquilles met Rozemarijn-boter
Coquilles met Rozemarijn-boter Ook dit recept zorgt voor veel bekijks en "oooh" en "waaauw" aan tafel! Alleen de presentatie is al geweldig omdat het gerecht aan tafel wordt gerookt. En dan heb ik het nog niet eens over de...
Vis Gerechten
Fish and Chips op de BBQ
Fish and Ships Degenen die minder goed Engels spreken is deze woordgrap waarschijnlijk ontgaan. Als je goed kijkt zie je dat ik een bootje heb gevouwen van een oude krant en deze gebruik als schaaltje voor mijn chips! Dus de...
Tuna melt sandwich op de BBQ
Tuna Melt sandwich op de BBQ! Er zijn mensen die de barbecue alleen aansteken voor het avondeten. Ik steek de barbecue eigenlijk altijd aan, zelfs voor een heel klein stukje vlees of vis als ik denk dat het er lekkerder op wordt...
3 gangenmenu op 1 BBQ voor 4 personen
3 gangen op 1 BBQ voor 4 personen in 3 kwartier! Het is precies zoals de titel doet vermoeden! Ik maak in deze aflevering niet zomaar een complete maaltijd maar een compleet 3-gangenmenu op de BBQ! Alleen op dit kanaal! Niet...
Zalm Koud Roken op de Kamado
Op piano gerookte zalm Vaste kijkers van mijn kanaal weten dat ik zo af en toe helemaal uit de bocht vlieg. Zowel qua woorden als qua daden... Sorry, daarvoor! In deze aflevering leg ik stap voor stap uit hoe je zalm koud kunt...
Hele Zalm op cederhouten plank
Hele zalm met kruidenpasta Met twaalf man aten we deze gerookte zalm! Gerookt en gegrild boven cederhout op de Masterbuilt Gravity 800. Zoals je kunt zien is het kinderspel om een hele zalm te bereiden op dit apparaat. Het...
3 gangen BBQ menu met Frans Duijts
3 Gangen-menu maken op de Big Green Egg Ik heb voor Big Green Egg twee kookboeken gemaakt met de titel "Maand-menu op de Big Green Egg", deel 1 + 2. Daarin liet ik zien dat je op één kamado makkelijk een 3-gangen menu kunt...
Gegrilde Miso Zalm
Gegrilde zalm met miso glaze Daar is ie weer: De Fire Plate Grill of te wel, de Feuerplatten Grill van Grillrost.com! Ik ben inmiddels helemaal gek op die dingen. Dit receptje heb ik eigenlijk altijd al met jullie willen delen....
Steckerlfisch op de BBQ
Steckerlfisch op de asado houder Ik wist ook niet wat ik zag, de eerste keer dat ik een vis met een stok door z'n bek boven de grill zag hangen...! Maar het is werkelijk een geweldige manier van vis bereiden. Geen gedoe met...
Gegrilde haring met gepofte bietjes
Gegrilde nieuwe haring! Als je deze techniek goed toepast dan is dit een verrukkelijk gerecht! De combinatie van de zachte, ziltige haring met een mooie 'grillsmaak' is echt te gek! Daarbij maak ik een bijgerechtje van in...
Paling roken op de BBQ
Hoe rook je paling op de Big Green Egg? Ik laat zien dat je niet perse een smoker of rookkast nodig hebt om paling te kunnen roken! Dit gaat echt prima op jouw kamado als je deze stappen volgt. Ik wil het iedereen aanbevelen,...
Kerstmenu deel 2 Gerookte paling
BBQ Kerstmenu deel 2: Paling met biet Deel 2 van het Kerstmenu van 2022: Gerookte paling met gepofte bietjes en gegrilde groenten. Ik maak dit tussengerecht op de Braaimaster. Het lijkt een beetje 'overkill' als je die grote...
Hele zalm op de BBQ
Hele zalm op de BBQ Als je zo'n mooie vis presenteert aan je gasten dan sta je al meteen met 2-0 voor! De techniek die ik in deze aflevering laat zien is een combinatie tussen grillen, roken en stomen! Daarbij maak ik twee...
Kabeljauw met chorizo kruidenkorst
Vis of varken met chorizo kruiden-korst De kabeljauw in dit recept is uitstekend te vervangen door een mooie, dikke karbonade! Ik laat hier een bijzondere techniek zien, over hoe je een visfilet kunt grillen op de BBQ. Perfect...
Zalm Burnt Ends
Burnt ends van zalm Deze kun je onder de categorie 'BBQ Snacks' scharen. Dit recept is echt fantastisch; super zachte, gerookte zalm met een heerlijk knapperig zoet korstje van de zelfgemaakte glaze! En het allermooiste is, het...
Vitello Forello
Vitello Forello De naam zegt al genoeg, neem ik aan. In Italië hebben ze geen idee waar we het over hebben, maar wij snappen elkaar! Recept van langzaam gegaard, licht gerookte kalfribeye en een mayonaise van gerookte forel....
Zalm Teriyaki op cederhout
Zalm Teriyaki op een cederhouten plankje Dit is één van mijn 'Signature Dishes'. Ik maakte deze voor de eerste keer in 1999! Serieus. Hierbij maak ik een pandanrijst puree en een lekker zoet-zuurtje in de vorm van een atjar...
Tonijn tartaar & watermeloen foie gras
Tonijn Tartaar & watermeloen froie gras Tartaar van gerookte tonijn met gegrilde ‘ganzenlever’ van watermeloen! De tonijn wordt zeer licht gerookt: subtieliteit is key, hier! De structuur van de watermeloen veranderd...
Tonijn Tataki
Tonijn Tataki Furikake Tonijn tataki op de Kamado Joe! Tataki is een griltechniek die in Japan veel gebruikt wordt. Luxe vis recept op de bbq van kort gegrilde tonijn steak met zelfgemaakte furikake, wasabi avocado, wakamé en...
Gamba’s & tong met whiskey roomsaus
Gamba's & Tong met whiskey roomsaus Het voorgerecht voor de Kerst 2021! Een lichtgerookt sliptongetje en een reuze gamba! Daarbij een belachelijk lekkere whiskeyroomsaus, gegrilde en gepofte venkel en tomaat.Hey! Ben je nog...
Schrijf je in voor mijn nieuws-brief
Meld je aan en maak kans op een K#Tkabouters T-Shirt!
Je bent succesvol ingeschreven!
Blijf op de hoogte!
Je krijgt af en toe van mij een mailtje met de laatste nieuwtjes, speciale aanbiedingen of aankondigingen. Door je in te schrijven maak je ook nog eens kans op een leuke prijs: Ik verloot een aantal keren per seizoen een “K#Tkabouters" T-shirt!