Maken, die hap

Mijn recepten

Hier vind je de recepten van alle afleveringen van Ralph’s BBQ Tube!

Nieuwste Recepten

Smash burgers met cheese whizz

Smash Burger met cheese whizz Alweer een hamburger? Ja. Alweer. Een goede hamburger gaat er namelijk altijd in! Vooral eentje zoals deze. Hij komt direct binnen in mijn top 5 allertijden, zo lekker is ie! Geïnspireerd op de...

Wokken op de Kamado

Wokken op jouw kamado Premium houtskool kan bokkeheet worden. Een kamado (BBQ) is daarom uitermate geschikt om op te wokken! Want we willen voor deze techniek een belachelijk hete temperatuur kunnen bereiken. Met behulp van de...

Reverse Sear Cote a l’os met sjalot tarte tatin

Reverse Sear cote a l'os met tarte tatin van sjalot Technisch gezien is het een ribeye met het bot er nog in, afkomstig van de eerste 6 ribben van de koe. En zo dik als een runderrib, dus circa 5 centimeter dik. Ik pas de...

Hamburger pindasaus Mac Peanut

Hamburger met pindasaus en atjar We gaan de pindasaus zelf maken, from scratch! En ook de 'atjar' maken we zelf. Ik twijfelde aanvankelijk een beetje over de combinatie pindasaus-Angus burger maar het werkt als een dolle! De...

Steak Tartaar met Flammkuchen en gerookte eidooier

Steak tartaar met gerookte eidooier en flamm-kuchen "Barbecue is VLEES!" roepen veel mensen die nog een beetje achterlopen. In dit geval is barbecue géén vlees want dat houden we lekker rauw. Super belangrijk natuurlijk, dat we...

Buikspek met Coquilles van groenten

Buikspek en Coquilles van groenten Buikspek en coquilles van groenten? Dat betekent een vegetarisch BBQ recept! Ik zie gelukkig steeds meer (doorgewinterde) carnivoren bijgerechten maken van groenten en aardappelen op de BBQ!...

Hamburger Rossini op de mini Feuerplatte

Angus Burger met Foie Gras op de mini-vuurplaat Dit leuke BBQ'tje van Grillrost.com gaat 100% gegarandeerd mee op vakantie, dit jaar! Genoeg plek om voor 4 personen te barbecueën en nog een pannetje te gebruiken...Anyway, het...

Schichtfleisch in de Dutch Oven

Schicht-fleisch in de Dutch Oven Typisch Duits gerecht: Schichtfleisch. Vrij vertaald betekent het 'Laagjes-vlees'. De plakken vlees (ik gebruik Iberico procureur) worden eerst individueel gekruid en daarna met uienringen,...

Ossobuco Curry Rendang stoofpotje

Ossobuco curry rendang stoof Dit was een experiment. Ik wou weten wat er gebeurt als je drie 'traditionele' gerechten door elkaar gooit. De rendang is sowieso een afstammeling van de curry en de enige vreemd eend in de bijt is...

Hele kip op de vuurplaat

Hele kip in een Dutch Oven op de vuurplaat Het was mij opgevallen dat 99 van de 100 gerechten die mensen maken in de Dutch Oven stoofpotjes zijn! Nu heb ik onlangs een brood gebakken in de D.O. maar ik wou nog een stapje verder...

Lamsvlees gerechten

Lamsburger 2.0

Lamsburger 2.0 De laatste tijd heb weer even een 'burger-tik'. Hamburgers blijven voor mij één van de lekkerste fast- en comfort foods die er zijn! En al helemaal als je ze zo maakt als deze. Mooi vlees, smaakvolle mayonaise,...

Edsilia Rombley BBQ

BBQ met Edsilia Rombley Wat een leuke gast heb ik deze keer in mijn mancave: The queen of soul, Edsilia Rombley! We maken maar liefst twee gangen op de barbecue, geïnspireerd door de Antilliaanse keuken en natuurlijk door...

Lamskoteletjes op de BBQ

Goed te pruimen lams koteletjes Het voorjaar doet mij vaak denken aan lamsvlees. Vorige week natuurlijk al de kapsalon gemaakt en nu dacht ik lekkere lamskoteletjes te maken! Maar dan gesneden uit de lamsrack; dat betekent het...

Kapsalon van de BBQ

Kapsalon van de BBQ! Ik wilde weer eens een lamsbout maken op het spit, lekker gekruid en met een mooi bijgerechtje. Eigenlijk kom je dan uit bij de 'kapsalon'... want er is bijna niks lekkerder! Ik maak deze keer ALLES zelf,...

Broodje Lamsfilet

Broodje gegrild lamsvlees Het mooie van dit recept is dat je dit niet alleen op een 'gewone' houtskoolbarbecue kunt maken maar ook op slechts één Sizzle Zone! Hij is dus niet alleen maar te gebruiken als zijbrander voor het...

Lamszieltje met spitskool

Lamszieltje met gegrilde spitskool Prachtig mooi stukje lamsvlees van de rump met zijlende. Heerlijk gekruid met vadouvankruiden en als bijgerecht gegrilde en gestoofde spitskool met een jus van 'granaatappelbalsamico'.Daarbij...

Lamsrack met koffie-chocola rub en specerijenjus

Lamsrack met koffie-chocolade rub en specrijen-jus Het is weer een hele mond vol! Zie hoe ik een lamsrack gaar op een 'gewoon' standaard ketelbarbecuetje! Perfectie gegarandeerd. Ik maak een complete maaltijd op de barbecue en...

Gegrild Lamsrack

Gegrild Lamsrack BBQ recept van lamsrack, gegrild op de Big Green Egg! Uiteraard geschikt voor elke andere barbecue. Maar hier zie je echt de veelzijdigheid van zo'n kamado. Compleet recept met gerookte aardappelmousseline uit...

Lam in het groen

Lam in het Groen Het meest malse stukje van het lam, het lamszadel. Lekker gekruid met een speciale rub en mooi gegaard op de Big Green Egg. Dus een dubbele betekenis... Want het andere groene element zijn de gepofte tuinbonen...

Döner Kebab

Döner Kebab en dolma Waarom naar de shoarmatent als je het zelf kunt maken? En lekkerder, als je het mij vraagt... Ook nog eens superleuk om te doen en het draaispit zorgt voor een gelijkmatige garing. Naast de lamsbout maak ik...

Rundvlees gerechten

Smash burgers met cheese whizz

Smash Burger met cheese whizz Alweer een hamburger? Ja. Alweer. Een goede hamburger gaat er namelijk altijd in! Vooral eentje zoals deze. Hij komt direct binnen in mijn top 5 allertijden, zo lekker is ie! Geïnspireerd op de...

Reverse Sear Cote a l’os met sjalot tarte tatin

Reverse Sear cote a l'os met tarte tatin van sjalot Technisch gezien is het een ribeye met het bot er nog in, afkomstig van de eerste 6 ribben van de koe. En zo dik als een runderrib, dus circa 5 centimeter dik. Ik pas de...

Hamburger pindasaus Mac Peanut

Hamburger met pindasaus en atjar We gaan de pindasaus zelf maken, from scratch! En ook de 'atjar' maken we zelf. Ik twijfelde aanvankelijk een beetje over de combinatie pindasaus-Angus burger maar het werkt als een dolle! De...

Steak Tartaar met Flammkuchen en gerookte eidooier

Steak tartaar met gerookte eidooier en flamm-kuchen "Barbecue is VLEES!" roepen veel mensen die nog een beetje achterlopen. In dit geval is barbecue géén vlees want dat houden we lekker rauw. Super belangrijk natuurlijk, dat we...

Hamburger Rossini op de mini Feuerplatte

Angus Burger met Foie Gras op de mini-vuurplaat Dit leuke BBQ'tje van Grillrost.com gaat 100% gegarandeerd mee op vakantie, dit jaar! Genoeg plek om voor 4 personen te barbecueën en nog een pannetje te gebruiken...Anyway, het...

Ossobuco Curry Rendang stoofpotje

Ossobuco curry rendang stoof Dit was een experiment. Ik wou weten wat er gebeurt als je drie 'traditionele' gerechten door elkaar gooit. De rendang is sowieso een afstammeling van de curry en de enige vreemd eend in de bijt is...

Gourmet en kaasfondue op de BBQ

Kaas-fondue en gourmet op de bbq In deze eindejaars-aflevering laat ik zien hoe leuk het is om met een stel vrienden om de Feuerplatte te staan en lekker te bakken! Er is plaats genoeg op de grill en de hittezones zijn...

Gegrilde ossenhaas met paddenstoelenstoof

Gegrilde ossenhaas met paddenstoelenstoof "Eten moet je toch", zeg ik altijd! Dus waarom niet gewoon super lekker eten als het kan? Dit recept van gestoofde paddenstoelen en gegrilde ossenhaas is heel makkelijk te maken. Het...

Blinde vink bakken van skirt steak

Gevulde blinde vink van skirt steak Vergeef me de woordkeuze, "blinde vinken"... Het deed me eraan denken. In werkelijkheid zijn het opgerolde skirt steaks van inside skirt, gevuld met vijgen en omwikkeld met spek. Daarbij maak...

Picanha met gegrilde pompoen spaghetti

Picanha reepjes met gegrilde pompoen-spaghetti Alweer een complete maaltijd op de Feuerplatte! Picanha met gegrilde pompoenpuree en -saus, knapperige gedroogde schilletjes en spaghetti. Voor de pasta-liefhebbers... Comfort food...

Kerstmenu’s

Kerstmenu deel 2 Gerookte paling

BBQ Kerstmenu deel 2: Paling met biet Deel 2 van het Kerstmenu van 2022: Gerookte paling met gepofte bietjes en gegrilde groenten. Ik maak dit tussengerecht op de Braaimaster. Het lijkt een beetje 'overkill' als je die grote...

Pistache sponge cake & gegrilde chocola

Gegrilde witte chocolade-mousse & pistache sponge cake Een hele mond vol. De witte chocolade wordt eerst geroosterd en gerookt op de barbecue voordat hij in een mousse veranderd. Daarbij maak ik een sinaasappel compote (en...

Stressloze beef ‘Wellington’

beef 'Wellington' Geïnspireerd op de beef Wellington, maar zonder stress! Het is dus geen 'échte' Wellington, zul je begrijpen! Ossenhaas met fantastische, gegrilde bijgerechtjes en jus op de BBQ!Hey! Ben je nog niet geabonneerd...

Gerookte Crème Brûlée

Gerookte Crème Brûlée Wáánzinnig BBQ dessert: Gerookte crème brûlée met sinaasappel en kaneel! Absolute show-stopper aan tafel als afsluiter van het Kerst menu! Deze crème brûlée is gerookt en gebrand. Vind de sweet-spot van de...

Kerst Kalkoen

Kerst Kalkoen Wie denkt er nou niet aan kalkoen met Kerst? En hoe vaak zou je hem op de barbecue willen maken maar komt het er nooit van? Precies. Het is niet moeilijk, ik laat het zien!Hey! Ben je nog niet geabonneerd op mijn...

Gerookte chocolade lava cake

Gerookte Chocolade Cake De truc is om de chocola een subtiele hint van rook mee te geven. In combinatie van de zoete, gegrilde peertjes en de zachte mascarpone-mocca crème komt het licht bittere van de gerookte chocola helemaal...

Magret de Canard met Cranberry Glaze

Magret de Canard met cranberry glaze Gerookte magret de canard op de BBQ! Eendenborst op het Kerstmenu met gepofte en gegrilde groenten en een waanzinnige cranberry saus van de Kamado Joe! Een zeer feestelijk gerecht waarin...

Gamba’s & tong met whiskey roomsaus

Gamba's & Tong met whiskey roomsaus Het voorgerecht voor de Kerst 2021! Een lichtgerookt sliptongetje en een reuze gamba! Daarbij een belachelijk lekkere whiskeyroomsaus, gegrilde en gepofte venkel en tomaat.Hey! Ben je nog...
garnalen cocktail kerst menu

Gegrilde Garnalen Cocktail

Gegrilde Garnalen Cocktail Dit indrukwekkend voor- of tussengerechtje is helemaal niet moeilijk om te maken. Het is een spektakulair gezicht om a-la-minute de garnalen te grillen en te flamberen met likeur, dus zorg dat iedereen...

Coquilles met Rozemarijn-boter

Coquilles met Rozemarijn-boter Ook dit recept zorgt voor veel bekijks en "oooh" en "waaauw" aan tafel! Alleen de presentatie is al geweldig omdat het gerecht aan tafel wordt gerookt. En dan heb ik het nog niet eens over de...

Kip en Gevogelte

Wokken op de Kamado

Wokken op jouw kamado Premium houtskool kan bokkeheet worden. Een kamado (BBQ) is daarom uitermate geschikt om op te wokken! Want we willen voor deze techniek een belachelijk hete temperatuur kunnen bereiken. Met behulp van de...

Hele kip op de vuurplaat

Hele kip in een Dutch Oven op de vuurplaat Het was mij opgevallen dat 99 van de 100 gerechten die mensen maken in de Dutch Oven stoofpotjes zijn! Nu heb ik onlangs een brood gebakken in de D.O. maar ik wou nog een stapje verder...

Kipfilet met mosterd en witlof

Gevulde kipfilet met mosterd en witlof Gerechtje uit mijn jeugd. Pure nostalgie, voor mij. Jij zou deze ook eens moeten gaan maken, gewoon lekker doordeweeks. Ik weet zeker dat iedereen van je gasten uit z'n plaat gaat! Ook...

3 gangen BBQ menu met Frans Duijts

3 Gangen-menu maken op de Big Green Egg Ik heb voor Big Green Egg twee kookboeken gemaakt met de titel "Maand-menu op de Big Green Egg", deel 1 + 2. Daarin liet ik zien dat je op één kamado makkelijk een 3-gangen menu kunt...

Kip Kerrie op de BBQ

Kip Kerrie op de BBQ Een hele maaltijd op één barbecue! Perfect voor op de camping maar ook ideaal als je lekker buiten wit koken. Doordat ik de rijst ook op de barbecue maak, tijdens het garen van de kip drumsticks, is het...

Kippenvleugeltjes met white sauce

Spicy kippen-vleugels met white sauce Lekker, man! En altijd een welkome snack, zij het bij de borrel of als avondeten!Ik snijd eerst de vleugeltjes van de elleboogjes en kruid de kip lekker pittig door de kruiden te mengen met...

Kip Diavola op de BBQ

Kip Diavola op de BBQ Dit recept is echt een show-stopper! De vlammen die ontstaan onder de gevlinderde kip zorgen voor het schouwspel waar dit gerecht zijn naam aan te danken heeft: Duivelse kip! Het doet denken aan het...

Kip Char Siu

Char Siu Chicken! Kip op z'n Chinees... Er zullen honderdduizenden kiprecepten bestaan, lijkt mij. Maar daarvan zal dit recept toch zeker in de top 10 staan, al zeg ik het zelf 😉 De heerlijke marinade die later als saus...

Kipburger van de BBQ

Gegrilde Kipburger Dit is een hele mooie: ik maak kippengehakt an kippendijenvlees. Dat meng ik onder andere met wat bebakken appel en selderij. Daarnaast maak ik nog een pittige mangochutney. De kipburger wordt op een medium...

Beer Can Chicken in Speciaal-bier

Beer Can Chicken maaltijd met speciaal-bier De zoveelste beer can chicken video, zou je zeggen. Maar nee, deze variant moet je toch eens geproeft hebben! De truc zit hem in de saus die ontstaat tijdens de garing; het vet van het...

Vegetarisch en Vegan

Buikspek met Coquilles van groenten

Buikspek en Coquilles van groenten Buikspek en coquilles van groenten? Dat betekent een vegetarisch BBQ recept! Ik zie gelukkig steeds meer (doorgewinterde) carnivoren bijgerechten maken van groenten en aardappelen op de BBQ!...

Kurtos kalacs met vegetarische pulled pork

Kurtos kalacs met vege-tarische pulled pork Met Kerstmis hoor je wat bijzonders te maken, denk ik. Verras je gasten met dit leuke dessertje van de BBQ! Ik maak de pulled pork van jackfruit, maak een lekkere kersensaus en frisse...

Bolognese gevulde tomaten

MACARONI BOLOGNESE GEVULDE TOMATEN (en meer...!) In deze aflevering maak ik twee verschillende recepten; eentje voor vleesliefhebbers en eentje voor de niet-vleeseter... Sterker nog, ik maak er een veganistisch BBQ gerechtje...

BBQ Snack Gerookte chips

Gerookte chips! Ook dit jaar weer maak ik lekkere BBQ snacks voor tijdens Oud & Nieuw! Deze keer lekker in de openlucht. Ik heb een geweldig techniekje om te roken in een Dutch Oven bedacht. Daarna gaan we ze kort frituren...

Vegetarische hamburger met jus

Broodje hamburger met mayo en jus Ik ben zeer benieuwd wat julie vinden van het nieuwe fenomeen 'vleesvervangers'. Deel je mijn mening of vind je dat we hiermee op de goede weg zijn? En wat de smaak en textuur betreft: Je zou...

Buffalo bloemkool op de BBQ

Buffalo Bloemkool op de BBQ Ik wil niemand op het verkeerde been zetten, hoor! Maar ik noem het toch gewoon "Buffalo Wings" ondanks dat het een vegetarisch recept is. Het is zelfs zó lekker dat je het vlees niet eens mist! Er...

Gegrilde Gazpacho

Gegrilde gazpacho Ik weet dat veel mensen afhaken zodra een gerecht geen vlees bevat. En dat is jammer, vooral in dit geval! Uiteraard blijf ik stug volhouden met mijn veel-gitarische gerechten want ik vind dat iedereen z'n...

Dessert van asperge en aardbei

Dessert van aardbei en asperge Ik weet het. Je denkt niet gauw aan een dessert als je aan asperges denkt. Maar toch is dit een waanzinnig goede combi! Door gebruik te maken van de Big Green Egg kan ik de temperatuur zeer goed...

Rendang van ui

Rendang van ui In deze Big Green Egg Special maak ik weer een veel gitarisch gerechtje. Afgeleid van de rendang. Mijn versie van gepofte ui 'rendang' gestoofd in de Dutch Oven. Daarbij een crème van bonen. Dit gerecht is echt...

Hele Bloemkool op de BBQ

Bloemkool van de BBQ Als je aan barbecue denkt, dan denk je nog veel te vaak alleen aan vlees. Maar een barbecue maakt de meeste dingen gewoon lekkerder! Dus ook een bloemkool. Ik maak er nog van allerlei andere lekkere dingen...

Desserts

Kurtos kalacs met vegetarische pulled pork

Kurtos kalacs met vege-tarische pulled pork Met Kerstmis hoor je wat bijzonders te maken, denk ik. Verras je gasten met dit leuke dessertje van de BBQ! Ik maak de pulled pork van jackfruit, maak een lekkere kersensaus en frisse...

Pepernoten Crumble op de BBQ

Pepernoten crumble op de BBQ Dessertjes op de BBQ zijn altijd leuk. Vooral met een bepaald thema! Zoals deze voor Sinterklaas. Gegrilde peertjes met appel en cranberries en daarbij natuurlijk kruidnoten (of zoals bij ons in...

3 gangen BBQ menu met Frans Duijts

3 Gangen-menu maken op de Big Green Egg Ik heb voor Big Green Egg twee kookboeken gemaakt met de titel "Maand-menu op de Big Green Egg", deel 1 + 2. Daarin liet ik zien dat je op één kamado makkelijk een 3-gangen menu kunt...

Dessert van asperge en aardbei

Dessert van aardbei en asperge Ik weet het. Je denkt niet gauw aan een dessert als je aan asperges denkt. Maar toch is dit een waanzinnig goede combi! Door gebruik te maken van de Big Green Egg kan ik de temperatuur zeer goed...

Gerookte Crème Brûlée

Gerookte Crème Brûlée Wáánzinnig BBQ dessert: Gerookte crème brûlée met sinaasappel en kaneel! Absolute show-stopper aan tafel als afsluiter van het Kerst menu! Deze crème brûlée is gerookt en gebrand. Vind de sweet-spot van de...

Gerookte chocolade lava cake

Gerookte Chocolade Cake De truc is om de chocola een subtiele hint van rook mee te geven. In combinatie van de zoete, gegrilde peertjes en de zachte mascarpone-mocca crème komt het licht bittere van de gerookte chocola helemaal...

Varkensvlees Gerechten

Schichtfleisch in de Dutch Oven

Schicht-fleisch in de Dutch Oven Typisch Duits gerecht: Schichtfleisch. Vrij vertaald betekent het 'Laagjes-vlees'. De plakken vlees (ik gebruik Iberico procureur) worden eerst individueel gekruid en daarna met uienringen,...

Buikspek met rode kool soep en octopus

Buikspek burnt ends met rode kool soep en octopus Voorgerecht van het Kerstmenu 2023 op de kamado! Het gerechtje bestaat uit verschillende onderdelen. Je zou zelfs onderdelen kunnen weglaten of vervangen door andere...

Iberico rollade aan het spit

Gevulde Iberico rollade aan het spit Kerst-menu waardig gerechtje, dit! Moet ik nog een keer zeggen dat het varkensvlees van het Iberico varken niet normaal sappig en lekker is? Dat geldt dus ook voor de filet; een deel van het...

Buikspek met kersen op cederhout

Buikspek met zuurkool en kersen-saus op cederhout Lekkere winterse kost! Buikspek doet het altijd goed, natuurlijk. Maar deze manier van bereiden en presenteren is echt de moeite waard! De gekaramelliseerde uien in combinatie...

Ribfinger Taco’s

Zelf taco's maken met gerookte ribfingers! Dit vlees is zó mals en sappig! En je begrijpt wel dat dit een super lekker receptje gaat worden met dit vlees! Ik snap overigens niet dat er zoveel video's op YouTube staan door mensen...

Pork Hammer op de BBQ

Low & Slow Pork Hammer met coleslaw ...én bier-glaze! Dit is typisch zo'n BBQ gerecht die je moet maken als je het low & slow bbq'en onder de knie wilt krijgen! We gebruiken veel rook, houden de temperatuur urenlang laag...

Gegrilde varkenshaas met champignonsaus

Varkens-haasje met bierglazuur en champignon saus Een varkenshaasje hoort in mijn opinie, per definitie, altijd mals en sappig te zijn! Ik zie veel te vaak een droog stukje vlees op mijn bord liggen, zelfs bij gerenommeerde...

Pulled Pork van Boston Butt

Pulled Pork maken op de kamado Het zoveelste pulled pork recept. Of toch niet? Ik maak mijn pulled pork deze keer van een deel uit de schouder van het varken, Nederlands en biologisch. En dat is net wat mooier dan uit de nek...

Spareribs met hot sauce

Spareribs met hot sauce Er bestaan honderden spareribs recepten. Om eerlijk te zijn lijken ze allemaal op elkaar. Ik probeerde daarom een origineel recept te bedenken voor deze St.Louis style spareribs van het Iberico varken! En...

Karbonades met kaas op de BBQ

Karbo's met kaas op de BBQ Het mooie van een grote grilplaat vind ik, dat je mogelijkheden en ruimte genoeg hebt voor het bereiden van een complete maaltijd! In dit recept maak ik super lekkere karbonades van het Iberico varken....

Brood en Deegwaren

Brood bakken in de Dutch Oven op de BBQ

Brood bakken in de DO op de BBQ Het is kei leuk om zelf brood te bakken. Vooral als het lukt 😉 Met dit brooddeeg recept kun je het bijna niet verkloten! De combinatie Monolith-Dutch Oven maakt het nog eens een stukje...

Pizza hoorntjes op de BBQ

Pizza uit het vuistje! Dit is een super leuke BBQ snack: Een knapperig deeghoorntje gevuld met bolognese, kaas en pepperoni! Of doe erin wat je zelf lekker vindt. Het pizzadeeg wordt lekker knapperig en de vulling blijft lekker...

Ribfinger Taco’s

Zelf taco's maken met gerookte ribfingers! Dit vlees is zó mals en sappig! En je begrijpt wel dat dit een super lekker receptje gaat worden met dit vlees! Ik snap overigens niet dat er zoveel video's op YouTube staan door mensen...

Pizza maken op de BBQ

Pizza maken op de BBQ Ik zeg het wel vaker: Er bestaan vele soorten pizzadeegrecepten en manieren om pizza's te bakken! Ik weet dat er veel mensen zijn die 'bang' zijn voor het maken van een deegje. Bovendien duurt het vaak te...

Souvlaki met zelfgemaakte pitabroodjes

Souvlaki met zelf-gemaakte pita broodjes en tzatziki We hebben er weer zo eentje... Heel bekend, maar eigenlijk enorm ondergewaardeerd. Kei lekker, vooral als je alles zelf maakt! Ik gebruik hiervoor een heel mooi...

Pizza op de kamado BBQ

Pizza op een kleine kamado Er zijn veel verschillende manieren om een pizza te maken op een kamado. Je zou een plate-setter ertussen kunnen leggen, eventueel met een extra pizzasteen erbovenop, al dan niet met wat bolletjes...

Elvis Presley Sandwich

De ELVIS sandwich Het favoriete broodje van de King. Ik maak twee varianten van deze 'Elvis sandwich'; eentje mét en eentje zonder pindakaas! Bovendien is één van de twee broodjes gegrild in het vanilleijs (echt waar...). Ik...

Gerookte chocolade lava cake

Gerookte Chocolade Cake De truc is om de chocola een subtiele hint van rook mee te geven. In combinatie van de zoete, gegrilde peertjes en de zachte mascarpone-mocca crème komt het licht bittere van de gerookte chocola helemaal...

Wild Gerechten

Hertenburger met bosvruchten-port-saus

Wildburger van hert op de Big Green Egg De eerste Big Green Egg Special van het jaar begint goed! Ik maak een sappige hamburger van hert! Daarbij een super saus van port, wildfont en bosvruchten. Uiteraard gaat alles samen met...

Herten biefstuk met gerookte knolselderij puree en portjus

Gegrilde herten-biefstuk met dikke portjus en gegrilde groeten Als je naar het uitgewerkte recept kijkt dan schrik je je kapot... Daarom heb ik een stappenplan erbij gezet zodat je niet in de stress hoeft te schieten! Het...

Wildzwijn Goulash met Bokkelul

Wildzwijn goulash met Bokkelul! Jan Linders heeft het grootste assortiment speciaalbieren van Nederland! Daar kwam ik dit bockbier tegen en dacht meteen, die moet ik proeven! En hij is ge-wel-dig! Ik heb er een hele toffe stoof...

Hertenrack met cranberry glazuur

Herten-Rack met cranberry Een groot hertenrack bereiden is niet moeilijk maar je moet wel secuur te werk gaan! Je wil niet dat hij doorslaat en daarom is het meten van de kerntemperatuur crusiaal! Ik maak naast een geweldige...

Trio van Wild Stoofpot

Trio van wild stoofpot Een stoofpotje van een trio van wildvlees; hert, haas en wild zwijn, gegrild op de Kamado Joe. Daarna langzaam gestoofd in de Dutch Oven! Waanzinnig lekker 'winters' recept met heel bijzonder bockbier,...

Gegrilde hazenrug met knolselder

Hazenrug met knolselder tovenarij Hazenrugfilet is een heel delicaat stukje wild-vlees! Extreem mals en diep van smaak. Naast het bereiden van de haas maak ik allerlei mooie groenten op de Big Green Egg en vooral de gerookte...

Hertenbiefstuk en Bieten tarte tatin

Herten-biefstuk met bieten tarte tatin Hertenbiefstuk wordt doorgaans gesneden uit de bovenbil van het hert. Probeer het stukje van de 'kogel' te krijgen bij de poelier of slager! Ik maak hier een tarte tatin van gepofte rode...

Schaal- en Schelpdieren

Wokken op de Kamado

Wokken op jouw kamado Premium houtskool kan bokkeheet worden. Een kamado (BBQ) is daarom uitermate geschikt om op te wokken! Want we willen voor deze techniek een belachelijk hete temperatuur kunnen bereiken. Met behulp van de...

5 Japanse BBQ gerechtjes

5 Japanse BBQ Gerechtjes De Konro Grill is dé BBQ hit van 2023! Ze worden momenteel heel veel gebruikt in veel Nederlandse (en Europese) top-restaurants! Deze Konro Grill een speciale keramische BBQ uit Japan. Hij kan extreem...

Hamburger surf en turf

Surf & Turf Burgers Één van de leukste dingen om te maken op de barbecue vind ik nog steeds 'de hamburger'! Ik kan hier soms zo ontzettend veel trek in hebben... Het is makkelijk en snel en de variaties zijn eindeloos. Het...

Gegerilde coquilles met Noilly Prat saus

3-Michelin sterren gerechtje uit de jaren 60 met Cesar Zuiderwijk! Cesar Zuiderwijk is te gast! Je weet wel, de knapste drummer van de Golden Earring... Cesar is toevallig ook een enorme barbecueliefhebber en een hele goede kok!...

BACONJAM sandwich met garnalen

BACONJAM sandwich met garnalen Je hebt geen idee hoe lekker deze sandwich is! Dit is weer zo'n recept die de komende jaren in mijn repertoire zal blijven. De citroenmayonaise is waanzinnig lekker, met name door de gebruikte...

Surf en Turf op de BBQ

Surf & turf: longhaas en reuze garnaal De longhaas is een vergeten stukje vlees. Gelukkig. Want dat scheelt weer een paar tientjes per kilo...zolang het duurt! Want vlees is vrij prijzig geworden, helaas. Laten we daarom...

Garnalen spies met rode curry

Garnalen spies met rode curry Dit is een basisrecept voor rode curry. Mijn versie. En als de basis goed is, kun je erbij doen wat je maar wilt! Echt de moeite waard; deze rode curry is absoluut niet scherp maar wel belachelijk...

Mosselen met Friet op de BBQ

Mosselen met Friet Speciaal voor mijn Belgische vrienden! Ik weet dat een gerecht als dit nooit mag ontbreken in het repertoire van elke zelfrespecterende chef in Vlaanderen. We grillen een tomatensaus en maken ons eigen aïoli....

Gamba’s & tong met whiskey roomsaus

Gamba's & Tong met whiskey roomsaus Het voorgerecht voor de Kerst 2021! Een lichtgerookt sliptongetje en een reuze gamba! Daarbij een belachelijk lekkere whiskeyroomsaus, gegrilde en gepofte venkel en tomaat.Hey! Ben je nog...
garnalen cocktail kerst menu

Gegrilde Garnalen Cocktail

Gegrilde Garnalen Cocktail Dit indrukwekkend voor- of tussengerechtje is helemaal niet moeilijk om te maken. Het is een spektakulair gezicht om a-la-minute de garnalen te grillen en te flamberen met likeur, dus zorg dat iedereen...

Vis Gerechten

Hele Zalm op cederhouten plank

Hele zalm met kruidenpasta Met twaalf man aten we deze gerookte zalm! Gerookt en gegrild boven cederhout op de Masterbuilt Gravity 800. Zoals je kunt zien is het kinderspel om een hele zalm te bereiden op dit apparaat. Het...

3 gangen BBQ menu met Frans Duijts

3 Gangen-menu maken op de Big Green Egg Ik heb voor Big Green Egg twee kookboeken gemaakt met de titel "Maand-menu op de Big Green Egg", deel 1 + 2. Daarin liet ik zien dat je op één kamado makkelijk een 3-gangen menu kunt...

Gegrilde Miso Zalm

Gegrilde zalm met miso glaze Daar is ie weer: De Fire Plate Grill of te wel, de Feuerplatten Grill van Grillrost.com! Ik ben inmiddels helemaal gek op die dingen. Dit receptje heb ik eigenlijk altijd al met jullie willen delen....

Steckerlfisch op de BBQ

Steckerlfisch op de asado houder Ik wist ook niet wat ik zag, de eerste keer dat ik een vis met een stok door z'n bek boven de grill zag hangen...! Maar het is werkelijk een geweldige manier van vis bereiden. Geen gedoe met...

Gegrilde haring met gepofte bietjes

Gegrilde nieuwe haring! Als je deze techniek goed toepast dan is dit een verrukkelijk gerecht! De combinatie van de zachte, ziltige haring met een mooie 'grillsmaak' is echt te gek! Daarbij maak ik een bijgerechtje van in...

Paling roken op de BBQ

Hoe rook je paling op de Big Green Egg? Ik laat zien dat je niet perse een smoker of rookkast nodig hebt om paling te kunnen roken! Dit gaat echt prima op jouw kamado als je deze stappen volgt. Ik wil het iedereen aanbevelen,...

Kerstmenu deel 2 Gerookte paling

BBQ Kerstmenu deel 2: Paling met biet Deel 2 van het Kerstmenu van 2022: Gerookte paling met gepofte bietjes en gegrilde groenten. Ik maak dit tussengerecht op de Braaimaster. Het lijkt een beetje 'overkill' als je die grote...

Hele zalm op de BBQ

Hele zalm op de BBQ Als je zo'n mooie vis presenteert aan je gasten dan sta je al meteen met 2-0 voor! De techniek die ik in deze aflevering laat zien is een combinatie tussen grillen, roken en stomen! Daarbij maak ik twee...

Kabeljauw met chorizo kruidenkorst

Vis of varken met chorizo kruiden-korst De kabeljauw in dit recept is uitstekend te vervangen door een mooie, dikke karbonade! Ik laat hier een bijzondere techniek zien, over hoe je een visfilet kunt grillen op de BBQ. Perfect...

Zalm Burnt Ends

Burnt ends van zalm Deze kun je onder de categorie 'BBQ Snacks' scharen. Dit recept is echt fantastisch; super zachte, gerookte zalm met een heerlijk knapperig zoet korstje van de zelfgemaakte glaze! En het allermooiste is, het...

Volg Ralph ook op social Media.