Maken, die hap

Mijn recepten

Hier vind je de recepten van alle afleveringen van Ralph’s BBQ Tube!

Nieuwste Recepten

Beefhammer op de BBQ

Beefhammer op de BBQ Dit bescheiden stukje vlees heeft een beetje tijd nodig om te garen. Maar je moet dit echt gaan maken! Het kan eigenlijk niet mislukken zolang je maar een lage temperatuur aanhoudt en hem snotgaar kookt! Ik...

100 sate’s

Honderd-duizend saté spiesjes Veel makkelijker dan dit wordt het niet! Saté babi. De combinatie van procureur en buikspek aan een spiesje is ook niet nieuw; in Indonesië doen ze dit al eeuwen, volgens mij. De officiële betekenis...

Kippenlever spiesen

Spiesen van kippen-levertjes Alweer zo'n super makkelijk, maar oh zo'n lekker recept! Kippenlevertjes van een spiesje met gember balsamico-glaze! Daarbij gegrilde pruimen en abrikozen, bacon en croutons. Die laatste kunnen nog...

Dessert van asperge en aardbei

Dessert van aardbei en asperge Ik weet het. Je denkt niet gauw aan een dessert als je aan asperges denkt. Maar toch is dit een waanzinnig goede combi! Door gebruik te maken van de Big Green Egg kan ik de temperatuur zeer goed...

Oerhammetjes met kersensaus

Oer-hammetjes met kersen saus Toen varkens nog konden vliegen was dit een mega populair gerecht. Het probleem was dat varkens steeds moeilijker te vangen waren als ze groter werden en hoger vlogen. Vandaar dat de meeste varkens...

Gevulde picanha met BBQ saus

Gevulde Picanha met BBQ saus Er zijn veel verschillende manieren om een picanha te bereiden. Ik ga er vanuit dat de meeste van jullie inmiddels al een keertje zo'n mooi staartstuk hebben bereid en geef daarom weer een idee voor...

Chili con Short Ribs

Chili con Short Ribs Verwen jezelf eens een keertje met dit waanzinnige recept! De short ribs krijgen drie bereidingen: Ze worden gegrild, gerookt en gestoofd! Een aantal smaaklaagjes onder elkaar met als resultaat de meest...

Hamburger met Kimchi

Hamburger van Picanha en Brisket met Kimchi Een hele mond vol. En dat is precies de bedoeling! Als je een aantal keren zelf kimchi hebt gemaakt dan zul je zien dat je naar je eigen smaak zult toewerken en hij steeds lekkerder...

Lamszieltje met spitskool

Lamszieltje met gegrilde spitskool Prachtig mooi stukje lamsvlees van de rump met zijlende. Heerlijk gekruid met vadouvankruiden en als bijgerecht gegrilde en gestoofde spitskool met een jus van 'granaatappelbalsamico'.Daarbij...

Entrecote aan het spit

Entrecote aan het Spit Ik vind het garen op het draaispit één van de allermooiste manieren van barbecueën! Je zorgt op die manier namelijk voor de meest gelijkmatige garing en hitteverdeling. Bovendien is de smaak van het vlees...

Lamsvlees gerechten

Lamszieltje met spitskool

Lamszieltje met gegrilde spitskool Prachtig mooi stukje lamsvlees van de rump met zijlende. Heerlijk gekruid met vadouvankruiden en als bijgerecht gegrilde en gestoofde spitskool met een jus van 'granaatappelbalsamico'.Daarbij...

Lamsrack met koffie-chocola rub en specerijenjus

Lamsrack met koffie-chocolade rub en specrijen-jus Het is weer een hele mond vol! Zie hoe ik een lamsrack gaar op een 'gewoon' standaard ketelbarbecuetje! Perfectie gegarandeerd. Ik maak een complete maaltijd op de barbecue en...

Gegrild Lamsrack

Gegrild Lamsrack BBQ recept van lamsrack, gegrild op de Big Green Egg! Uiteraard geschikt voor elke andere barbecue. Maar hier zie je echt de veelzijdigheid van zo'n kamado. Compleet recept met gerookte aardappelmousseline uit...

Lam in het groen

Lam in het Groen Het meest malse stukje van het lam, het lamszadel. Lekker gekruid met een speciale rub en mooi gegaard op de Big Green Egg. Dus een dubbele betekenis... Want het andere groene element zijn de gepofte tuinbonen...

Döner Kebab

Döner Kebab en dolma Waarom naar de shoarmatent als je het zelf kunt maken? En lekkerder, als je het mij vraagt... Ook nog eens superleuk om te doen en het draaispit zorgt voor een gelijkmatige garing. Naast de lamsbout maak ik...

Gegrilde Lamsburger

Gegerilde Lamsburger Lekker gekruid lamsgehakt, gegrild op de BBQ! Een gegerilde watermeloen en uiteraard een lekkere saus. Het is niet moeilijk... wel lekker!Hey! Ben je nog niet geabonneerd op mijn kanaal? Druk dan op deze...

Köfte Kebab met Lavash Brood

Kofte Kebab met lavash flat bread Lamsspiesen op noord Afrikaanse wijze! Niet normaal lekker! ik maak er ook een flat bread bij, het zgn. 'lavash' brood en natuurlijk een zelfgemaakte saus!Hey! Ben je nog niet geabonneerd op...

Rundvlees gerechten

Beefhammer op de BBQ

Beefhammer op de BBQ Dit bescheiden stukje vlees heeft een beetje tijd nodig om te garen. Maar je moet dit echt gaan maken! Het kan eigenlijk niet mislukken zolang je maar een lage temperatuur aanhoudt en hem snotgaar kookt! Ik...

Gevulde picanha met BBQ saus

Gevulde Picanha met BBQ saus Er zijn veel verschillende manieren om een picanha te bereiden. Ik ga er vanuit dat de meeste van jullie inmiddels al een keertje zo'n mooi staartstuk hebben bereid en geef daarom weer een idee voor...

Chili con Short Ribs

Chili con Short Ribs Verwen jezelf eens een keertje met dit waanzinnige recept! De short ribs krijgen drie bereidingen: Ze worden gegrild, gerookt en gestoofd! Een aantal smaaklaagjes onder elkaar met als resultaat de meest...

Hamburger met Kimchi

Hamburger van Picanha en Brisket met Kimchi Een hele mond vol. En dat is precies de bedoeling! Als je een aantal keren zelf kimchi hebt gemaakt dan zul je zien dat je naar je eigen smaak zult toewerken en hij steeds lekkerder...

Entrecote aan het spit

Entrecote aan het Spit Ik vind het garen op het draaispit één van de allermooiste manieren van barbecueën! Je zorgt op die manier namelijk voor de meest gelijkmatige garing en hitteverdeling. Bovendien is de smaak van het vlees...

Bavette rollade carpaccio

Bavette Rollade Carpaccio Stijl Wacht even, ik zeg "carpaccio stijl" maar ik bedoel daar eigenlijk de smaken mee die we met carpaccio associëren, NIET de snijwijze waar het eigenlijk vandaan komt! Ik maak daarom ook twee versies...

Gegrilde entrecote met beenmerg

Entrecote met beenmerg Fantastisch mooi stukje vlees van het Black Angus rund uit Argentinië! Ik laat zien hoe je de smaak van de entrecote kunt versterken door het vet mee te grillen en te gebrukken als 'kwast'. Daarbij maak ik...

Bavette Spaghetti

Spaghetti Bavetti Zoals ik in deze aflevering al zeg is dit een gerechtje dat ik met mijn gezin echt een paar keer per maand eet! De combinaties zijn zo waanzinnig lekker en je hoeft nooit meer te kiezen tussen pasta en vlees!...

Philly Cheese Steak

Black Angus Cheese Steak Dit gerecht heb ik gebasseerd op de zogenaamde Philly Cheese Steaak. Alleen net even iets anders! Ik maak in deze aflevering ook een belachelijke cheese wiz van cheddar... Niet normaal! Alles op de...

Vitello Forello

Vitello Forello De naam zegt al genoeg, neem ik aan. In Italië hebben ze geen idee waar we het over hebben, maar wij snappen elkaar! Recept van langzaam gegaard, licht gerookte kalfribeye en een mayonaise van gerookte forel....

Kerstmenu’s

Pistache sponge cake & gegrilde chocola

Gegrilde witte chocolade-mousse & pistache sponge cake Een hele mond vol. De witte chocolade wordt eerst geroosterd en gerookt op de barbecue voordat hij in een mousse veranderd. Daarbij maak ik een sinaasappel compote (en...

Stressloze beef ‘Wellington’

beef 'Wellington' Geïnspireerd op de beef Wellington, maar zonder stress! Het is dus geen 'échte' Wellington, zul je begrijpen! Ossenhaas met fantastische, gegrilde bijgerechtjes en jus op de BBQ!Hey! Ben je nog niet geabonneerd...

Gerookte Crème Brûlée

Gerookte Crème Brûlée Wáánzinnig BBQ dessert: Gerookte crème brûlée met sinaasappel en kaneel! Absolute show-stopper aan tafel als afsluiter van het Kerst menu! Deze crème brûlée is gerookt en gebrand. Vind de sweet-spot van de...

Kerst Kalkoen

Kerst Kalkoen Wie denkt er nou niet aan kalkoen met Kerst? En hoe vaak zou je hem op de barbecue willen maken maar komt het er nooit van? Precies. Het is niet moeilijk, ik laat het zien!Hey! Ben je nog niet geabonneerd op mijn...

Gerookte chocolade lava cake

Gerookte Chocolade Cake De truc is om de chocola een subtiele hint van rook mee te geven. In combinatie van de zoete, gegrilde peertjes en de zachte mascarpone-mocca crème komt het licht bittere van de gerookte chocola helemaal...

Magret de Canard met Cranberry Glaze

Magret de Canard met cranberry glaze Gerookte magret de canard op de BBQ! Eendenborst op het Kerstmenu met gepofte en gegrilde groenten en een waanzinnige cranberry saus van de Kamado Joe! Een zeer feestelijk gerecht waarin...

Gamba’s & tong met whiskey roomsaus

Gamba's & Tong met whiskey roomsaus Het voorgerecht voor de Kerst 2021! Een lichtgerookt sliptongetje en een reuze gamba! Daarbij een belachelijk lekkere whiskeyroomsaus, gegrilde en gepofte venkel en tomaat.Hey! Ben je nog...
garnalen cocktail kerst menu

Gegrilde Garnalen Cocktail

Gegrilde Garnalen Cocktail Dit indrukwekkend voor- of tussengerechtje is helemaal niet moeilijk om te maken. Het is een spektakulair gezicht om a-la-minute de garnalen te grillen en te flamberen met likeur, dus zorg dat iedereen...

Coquilles met Rozemarijn-boter

Coquilles met Rozemarijn-boter Ook dit recept zorgt voor veel bekijks en "oooh" en "waaauw" aan tafel! Alleen de presentatie is al geweldig omdat het gerecht aan tafel wordt gerookt. En dan heb ik het nog niet eens over de...

Kip en Gevogelte

Kippenlever spiesen

Spiesen van kippen-levertjes Alweer zo'n super makkelijk, maar oh zo'n lekker recept! Kippenlevertjes van een spiesje met gember balsamico-glaze! Daarbij gegrilde pruimen en abrikozen, bacon en croutons. Die laatste kunnen nog...

Kipspies met pindasaus

Kipspies met pindasaus Ik ga eerst de pindasaus zelf maken, from scratch! Ik voeg heerlijke smaakmakers toe aan mijn 'pindakaas' en marineer de kipfilets erin. Ik bewaar een deel voor de saus waarin ik nog meer lekkere dingen...

Gegrilde kip met friet en appelmoes

Kip met friet en appelmoes Als kind gingen we met het gezin nog al eens naar Van der Valk om te eten. Dat was in die tijd heel speciaal... We mochten dan altijd kip met friet en appelmoes, we aten onze vingers erbij op! Nu maak...

De perfecte Kip Teriyaki

De sappigste Kip Teriyaki ter wereld Twee techniekjes gecombineerd. Ik gebruik de plancha én de pelletgrill om de kip zowel knapperig als sappig te krijgen. En door het hout van de pellets zit er een hele lichte rooksmaak aan....

Gevulde Kiprollade

Gevulde Kip rollade Dit is weer zo'n receptje dat heel eerg makkelijk is om te maken! Maar echt super lekker, vooral als je hem op deze manier bereid! Ik gebruik hier de pelletgrill van CampChef in combinatie met de Side Kick,...

Highway Chicken

Highway Chicken Er bestaan heel veel namen voor dit gerecht: Highway chicken, Roadkill chicken, Spatchcock chicken, etc. Maar eigenlijk is dit gerecht gebasseerd op de Pollo Diablo, wat duivelse kip betekent. En gegrild onder...

Kip Piri Piri

Kip Piri Piri Iedereen die wel eens in Portugal is geweest die kent het gerecht! Uiteraard zit het geheim in de marinade. Ik maak een marinade op de barbecue; gegrilde marinade, dus! Tja, en als de basis al geweldig is dan weet...

Kerst Kalkoen

Kerst Kalkoen Wie denkt er nou niet aan kalkoen met Kerst? En hoe vaak zou je hem op de barbecue willen maken maar komt het er nooit van? Precies. Het is niet moeilijk, ik laat het zien!Hey! Ben je nog niet geabonneerd op mijn...

Magret de Canard met Cranberry Glaze

Magret de Canard met cranberry glaze Gerookte magret de canard op de BBQ! Eendenborst op het Kerstmenu met gepofte en gegrilde groenten en een waanzinnige cranberry saus van de Kamado Joe! Een zeer feestelijk gerecht waarin...

Vegetarisch en Vegan

Dessert van asperge en aardbei

Dessert van aardbei en asperge Ik weet het. Je denkt niet gauw aan een dessert als je aan asperges denkt. Maar toch is dit een waanzinnig goede combi! Door gebruik te maken van de Big Green Egg kan ik de temperatuur zeer goed...

Rendang van ui

Rendang van ui In deze Big Green Egg Special maak ik weer een veel gitarisch gerechtje. Afgeleid van de rendang. Mijn versie van gepofte ui 'rendang' gestoofd in de Dutch Oven. Daarbij een crème van bonen. Dit gerecht is echt...

Hele Bloemkool op de BBQ

Bloemkool van de BBQ Als je aan barbecue denkt, dan denk je nog veel te vaak alleen aan vlees. Maar een barbecue maakt de meeste dingen gewoon lekkerder! Dus ook een bloemkool. Ik maak er nog van allerlei andere lekkere dingen...

Gerookte Crème Brûlée

Gerookte Crème Brûlée Wáánzinnig BBQ dessert: Gerookte crème brûlée met sinaasappel en kaneel! Absolute show-stopper aan tafel als afsluiter van het Kerst menu! Deze crème brûlée is gerookt en gebrand. Vind de sweet-spot van de...

Gerookte chocolade lava cake

Gerookte Chocolade Cake De truc is om de chocola een subtiele hint van rook mee te geven. In combinatie van de zoete, gegrilde peertjes en de zachte mascarpone-mocca crème komt het licht bittere van de gerookte chocola helemaal...

Desserts

Dessert van asperge en aardbei

Dessert van aardbei en asperge Ik weet het. Je denkt niet gauw aan een dessert als je aan asperges denkt. Maar toch is dit een waanzinnig goede combi! Door gebruik te maken van de Big Green Egg kan ik de temperatuur zeer goed...

Gerookte Crème Brûlée

Gerookte Crème Brûlée Wáánzinnig BBQ dessert: Gerookte crème brûlée met sinaasappel en kaneel! Absolute show-stopper aan tafel als afsluiter van het Kerst menu! Deze crème brûlée is gerookt en gebrand. Vind de sweet-spot van de...

Gerookte chocolade lava cake

Gerookte Chocolade Cake De truc is om de chocola een subtiele hint van rook mee te geven. In combinatie van de zoete, gegrilde peertjes en de zachte mascarpone-mocca crème komt het licht bittere van de gerookte chocola helemaal...

Varkensvlees Gerechten

100 sate’s

Honderd-duizend saté spiesjes Veel makkelijker dan dit wordt het niet! Saté babi. De combinatie van procureur en buikspek aan een spiesje is ook niet nieuw; in Indonesië doen ze dit al eeuwen, volgens mij. De officiële betekenis...

Oerhammetjes met kersensaus

Oer-hammetjes met kersen saus Toen varkens nog konden vliegen was dit een mega populair gerecht. Het probleem was dat varkens steeds moeilijker te vangen waren als ze groter werden en hoger vlogen. Vandaar dat de meeste varkens...

Presa Iberico uit de pizzaoven

Presa Iberico Op de eerste plaats is het vlees van dit varkensras zó belachelijk lekker, met geen pen te beschrijven! Ook typen gaat lastig...😆 Op de tweede plaats is dit technische deel, de 'presa', één van de lekkerste delen...

Gerookte achterham met rumboter

Gerookte achterham De achterham is gepekeld en daaraan is ook rum toegevoegd! Deze rum komt terug in de fantastische rumboterglaze die eroverheen gegoten wordt. Heerlijk gekruid met venkel als basis. Met de Masterbuilt digitale...

Tomapork met Gluhwein sjalotjes

Tomapork met gluhwein-sjalotjes Eigenlijk is de titel nog veel langer: Gegrilde en op hooi gerookte tomahawk van het Duroc varken met gepofte sjalotjes uit de gluhwein met gegrilde appels en appelstroopglazuur. Maar dat leek me...

Souvlaki van varkenshaas

Souvlaki van Varkens-haas Eenvoudig recept van een belachelijk sappige souvlaki! De marinade is één ding, de laksaus een ander: Een knoflook-citrienboter met oregano en chili! Maar dat is niet alles. Ik gebruik hier speciale...

Tutti Frutti Varkens rollade

Tutti Frutti varkens rollade Ook dit is er weer zo eentje! Compleet menu van de barbecue, niet moeilijk maar wel sappig, lekker en origineel! Ik maak er een super lekkere port jus bij die uitstekend past bij deze gevulde...

Buikspek op Cederhout

Buikspek op een cederhouten plankje 'Zuurkool met spek', maar dan anders... Naast dit stukje buikspek maak ik een geweldige lak-saus met bier en appelstroop. Daarbij een gevulde appel met lekkere dingen! 100 punten voor zowel...

Brood en Deegwaren

Elvis Presley Sandwich

De ELVIS sandwich Het favoriete broodje van de King. Ik maak twee varianten van deze 'Elvis sandwich'; eentje mét en eentje zonder pindakaas! Bovendien is één van de twee broodjes gegrild in het vanilleijs (echt waar...). Ik...

Gerookte chocolade lava cake

Gerookte Chocolade Cake De truc is om de chocola een subtiele hint van rook mee te geven. In combinatie van de zoete, gegrilde peertjes en de zachte mascarpone-mocca crème komt het licht bittere van de gerookte chocola helemaal...

Wild Gerechten

Hertenrack met cranberry glazuur

Herten-Rack met cranberry Een groot hertenrack bereiden is niet moeilijk maar je moet wel secuur te werk gaan! Je wil niet dat hij doorslaat en daarom is het meten van de kerntemperatuur crusiaal! Ik maak naast een geweldige...

Trio van Wild Stoofpot

Trio van wild stoofpot Een stoofpotje van een trio van wildvlees; hert, haas en wild zwijn, gegrild op de Kamado Joe. Daarna langzaam gestoofd in de Dutch Oven! Waanzinnig lekker 'winters' recept met heel bijzonder bockbier,...

Gegrilde hazenrug met knolselder

Hazenrug met knolselder tovenarij Hazenrugfilet is een heel delicaat stukje wild-vlees! Extreem mals en diep van smaak. Naast het bereiden van de haas maak ik allerlei mooie groenten op de Big Green Egg en vooral de gerookte...

Hertenbiefstuk en Bieten tarte tatin

Herten-biefstuk met bieten tarte tatin Hertenbiefstuk wordt doorgaans gesneden uit de bovenbil van het hert. Probeer het stukje van de 'kogel' te krijgen bij de poelier of slager! Ik maak hier een tarte tatin van gepofte rode...

Schaal- en Schelpdieren

Garnalen spies met rode curry

Garnalen spies met rode curry Dit is een basisrecept voor rode curry. Mijn versie. En als de basis goed is, kun je erbij doen wat je maar wilt! Echt de moeite waard; deze rode curry is absoluut niet scherp maar wel belachelijk...

Mosselen met Friet op de BBQ

Mosselen met Friet Speciaal voor mijn Belgische vrienden! Ik weet dat een gerecht als dit nooit mag ontbreken in het repertoire van elke zelfrespecterende chef in Vlaanderen. We grillen een tomatensaus en maken ons eigen aïoli....

Gamba’s & tong met whiskey roomsaus

Gamba's & Tong met whiskey roomsaus Het voorgerecht voor de Kerst 2021! Een lichtgerookt sliptongetje en een reuze gamba! Daarbij een belachelijk lekkere whiskeyroomsaus, gegrilde en gepofte venkel en tomaat.Hey! Ben je nog...
garnalen cocktail kerst menu

Gegrilde Garnalen Cocktail

Gegrilde Garnalen Cocktail Dit indrukwekkend voor- of tussengerechtje is helemaal niet moeilijk om te maken. Het is een spektakulair gezicht om a-la-minute de garnalen te grillen en te flamberen met likeur, dus zorg dat iedereen...

Gegrilde Kreeft met Mango Chutney

Gegrilde kreeft met mango chutney Er bestaan meerdere technieken om een hele kreeft te bereiden op de barbecue. Deze techniek laat zien hoe je het vlees heel houdt waardoor je hem ook nog leuk kunt presenteren. De mangochutney...

Coquilles met Rozemarijn-boter

Coquilles met Rozemarijn-boter Ook dit recept zorgt voor veel bekijks en "oooh" en "waaauw" aan tafel! Alleen de presentatie is al geweldig omdat het gerecht aan tafel wordt gerookt. En dan heb ik het nog niet eens over de...

Vis Gerechten

Kabeljauw met chorizo kruidenkorst

Vis of varken met chorizo kruiden-korst De kabeljauw in dit recept is uitstekend te vervangen door een mooie, dikke karbonade! Ik laat hier een bijzondere techniek zien, over hoe je een visfilet kunt grillen op de BBQ. Perfect...

Zalm Burnt Ends

Burnt ends van zalm Deze kun je onder de categorie 'BBQ Snacks' scharen. Dit recept is echt fantastisch; super zachte, gerookte zalm met een heerlijk knapperig zoet korstje van de zelfgemaakte glaze! En het allermooiste is, het...

Vitello Forello

Vitello Forello De naam zegt al genoeg, neem ik aan. In Italië hebben ze geen idee waar we het over hebben, maar wij snappen elkaar! Recept van langzaam gegaard, licht gerookte kalfribeye en een mayonaise van gerookte forel....

Zalm Teriyaki op cederhout

Zalm Teriyaki op een cederhouten plankje Dit is één van mijn 'Signature Dishes'. Ik maakte deze voor de eerste keer in 1999! Serieus. Hierbij maak ik een pandanrijst puree en een lekker zoet-zuurtje in de vorm van een atjar...

Tonijn tartaar & watermeloen foie gras

Tonijn Tartaar & watermeloen froie gras Tartaar van gerookte tonijn met gegrilde ‘ganzenlever’ van watermeloen! De tonijn wordt zeer licht gerookt: subtieliteit is key, hier! De structuur van de watermeloen veranderd...

Tonijn Tataki

Tonijn Tataki Furikake Tonijn tataki op de Kamado Joe! Tataki is een griltechniek die in Japan veel gebruikt wordt. Luxe vis recept op de bbq van kort gegrilde tonijn steak met zelfgemaakte furikake, wasabi avocado, wakamé en...

Gamba’s & tong met whiskey roomsaus

Gamba's & Tong met whiskey roomsaus Het voorgerecht voor de Kerst 2021! Een lichtgerookt sliptongetje en een reuze gamba! Daarbij een belachelijk lekkere whiskeyroomsaus, gegrilde en gepofte venkel en tomaat.Hey! Ben je nog...

Volg Ralph ook op social Media.