Maken, die hap

Mijn recepten
Hier vind je de recepten van alle afleveringen van Ralph’s BBQ Tube!
Messen
Merchandise
Vriend Worden
BBQ's
Accessoires
Snel Menu
Nieuwste Recepten
Herten biefstuk met gerookte knolselderij puree en portjus
Gegrilde herten-biefstuk met dikke portjus en gegrilde groeten Als je naar het uitgewerkte recept kijkt dan schrik je je kapot... Daarom heb ik een stappenplan erbij gezet zodat je niet in de stress hoeft te schieten! Het...

Buikspek met rode kool soep en octopus
Buikspek burnt ends met rode kool soep en octopus Voorgerecht van het Kerstmenu 2023 op de kamado! Het gerechtje bestaat uit verschillende onderdelen. Je zou zelfs onderdelen kunnen weglaten of vervangen door andere...

Pepernoten Crumble op de BBQ
Pepernoten crumble op de BBQ Dessertjes op de BBQ zijn altijd leuk. Vooral met een bepaald thema! Zoals deze voor Sinterklaas. Gegrilde peertjes met appel en cranberries en daarbij natuurlijk kruidnoten (of zoals bij ons in...

Gegrilde ossenhaas met paddenstoelenstoof
Gegrilde ossenhaas met paddenstoelenstoof "Eten moet je toch", zeg ik altijd! Dus waarom niet gewoon super lekker eten als het kan? Dit recept van gestoofde paddenstoelen en gegrilde ossenhaas is heel makkelijk te maken. Het...

Iberico rollade aan het spit
Gevulde Iberico rollade aan het spit Kerst-menu waardig gerechtje, dit! Moet ik nog een keer zeggen dat het varkensvlees van het Iberico varken niet normaal sappig en lekker is? Dat geldt dus ook voor de filet; een deel van het...

Blinde vink bakken van skirt steak
Gevulde blinde vink van skirt steak Vergeef me de woordkeuze, "blinde vinken"... Het deed me eraan denken. In werkelijkheid zijn het opgerolde skirt steaks van inside skirt, gevuld met vijgen en omwikkeld met spek. Daarbij maak...

Buikspek met kersen op cederhout
Buikspek met zuurkool en kersen-saus op cederhout Lekkere winterse kost! Buikspek doet het altijd goed, natuurlijk. Maar deze manier van bereiden en presenteren is echt de moeite waard! De gekaramelliseerde uien in combinatie...

Picanha met gegrilde pompoen spaghetti
Picanha reepjes met gegrilde pompoen-spaghetti Alweer een complete maaltijd op de Feuerplatte! Picanha met gegrilde pompoenpuree en -saus, knapperige gedroogde schilletjes en spaghetti. Voor de pasta-liefhebbers... Comfort food...

Hele Zalm op cederhouten plank
Hele zalm met kruidenpasta Met twaalf man aten we deze gerookte zalm! Gerookt en gegrild boven cederhout op de Masterbuilt Gravity 800. Zoals je kunt zien is het kinderspel om een hele zalm te bereiden op dit apparaat. Het...

Lamsburger 2.0
Lamsburger 2.0 De laatste tijd heb weer even een 'burger-tik'. Hamburgers blijven voor mij één van de lekkerste fast- en comfort foods die er zijn! En al helemaal als je ze zo maakt als deze. Mooi vlees, smaakvolle mayonaise,...
Lamsvlees gerechten

Lamsburger 2.0
Lamsburger 2.0 De laatste tijd heb weer even een 'burger-tik'. Hamburgers blijven voor mij één van de lekkerste fast- en comfort foods die er zijn! En al helemaal als je ze zo maakt als deze. Mooi vlees, smaakvolle mayonaise,...

Edsilia Rombley BBQ
BBQ met Edsilia Rombley Wat een leuke gast heb ik deze keer in mijn mancave: The queen of soul, Edsilia Rombley! We maken maar liefst twee gangen op de barbecue, geïnspireerd door de Antilliaanse keuken en natuurlijk door...

Lamskoteletjes op de BBQ
Goed te pruimen lams koteletjes Het voorjaar doet mij vaak denken aan lamsvlees. Vorige week natuurlijk al de kapsalon gemaakt en nu dacht ik lekkere lamskoteletjes te maken! Maar dan gesneden uit de lamsrack; dat betekent het...

Kapsalon van de BBQ
Kapsalon van de BBQ! Ik wilde weer eens een lamsbout maken op het spit, lekker gekruid en met een mooi bijgerechtje. Eigenlijk kom je dan uit bij de 'kapsalon'... want er is bijna niks lekkerder! Ik maak deze keer ALLES zelf,...

Broodje Lamsfilet
Broodje gegrild lamsvlees Het mooie van dit recept is dat je dit niet alleen op een 'gewone' houtskoolbarbecue kunt maken maar ook op slechts één Sizzle Zone! Hij is dus niet alleen maar te gebruiken als zijbrander voor het...

Lamszieltje met spitskool
Lamszieltje met gegrilde spitskool Prachtig mooi stukje lamsvlees van de rump met zijlende. Heerlijk gekruid met vadouvankruiden en als bijgerecht gegrilde en gestoofde spitskool met een jus van 'granaatappelbalsamico'.Daarbij...

Lamsrack met koffie-chocola rub en specerijenjus
Lamsrack met koffie-chocolade rub en specrijen-jus Het is weer een hele mond vol! Zie hoe ik een lamsrack gaar op een 'gewoon' standaard ketelbarbecuetje! Perfectie gegarandeerd. Ik maak een complete maaltijd op de barbecue en...

Gegrild Lamsrack
Gegrild Lamsrack BBQ recept van lamsrack, gegrild op de Big Green Egg! Uiteraard geschikt voor elke andere barbecue. Maar hier zie je echt de veelzijdigheid van zo'n kamado. Compleet recept met gerookte aardappelmousseline uit...

Lam in het groen
Lam in het Groen Het meest malse stukje van het lam, het lamszadel. Lekker gekruid met een speciale rub en mooi gegaard op de Big Green Egg. Dus een dubbele betekenis... Want het andere groene element zijn de gepofte tuinbonen...

Döner Kebab
Döner Kebab en dolma Waarom naar de shoarmatent als je het zelf kunt maken? En lekkerder, als je het mij vraagt... Ook nog eens superleuk om te doen en het draaispit zorgt voor een gelijkmatige garing. Naast de lamsbout maak ik...
Rundvlees gerechten

Gegrilde ossenhaas met paddenstoelenstoof
Gegrilde ossenhaas met paddenstoelenstoof "Eten moet je toch", zeg ik altijd! Dus waarom niet gewoon super lekker eten als het kan? Dit recept van gestoofde paddenstoelen en gegrilde ossenhaas is heel makkelijk te maken. Het...

Blinde vink bakken van skirt steak
Gevulde blinde vink van skirt steak Vergeef me de woordkeuze, "blinde vinken"... Het deed me eraan denken. In werkelijkheid zijn het opgerolde skirt steaks van inside skirt, gevuld met vijgen en omwikkeld met spek. Daarbij maak...

Picanha met gegrilde pompoen spaghetti
Picanha reepjes met gegrilde pompoen-spaghetti Alweer een complete maaltijd op de Feuerplatte! Picanha met gegrilde pompoenpuree en -saus, knapperige gedroogde schilletjes en spaghetti. Voor de pasta-liefhebbers... Comfort food...

Köttbullar Hamburger
Köttbullar hamburger Je kent de gehaktballetjes van de Ikea wel, toch? Hoewel ze tegenwoordig alleen nog maar kip- en nepvlees serveren, volgens mij... De combinatie met de lingonberry jam en pickles is echt goud! Dus deze...

BBQ short rib empanadas
Low & Slow Short ribs empanada's Waarschijnlijk zul je dit recept niet vaak gaan maken...! Simpelweg omdat de langzaam gegaarde short ribs die van de Big Green Egg afkomen zó geweldig zijn, dat je niks meer over hebt om de...

Mexicaans grillen op een Japanse BBQ
Skirt steak tortillas Mexicaans grillen op een Japanse BBQ! Moet kunnen, toch? In deze aflevering ga ik skirt steak maken. Ik marineer hem in een waanzinnig lekkere marinade en gril hem daarna op een bokkehete temperatuur in...

Gegrilde entrecote met Jack Daniels uiensaus
Entrecote met Jack Daniels uiensaus Een complete maaltijd op de barbecue. Iets waar ik bekend om sta en wat uiteindelijk het allerleukste is om te doen! Dit is weer zo'n recept dat je móet maken. Zorg er alsjeblieft ook voor dat...

Picanha steaks met rode pesto chimichurri
Picanha Steak met rode pesto-chimichurri Picanha steaks, lekker dik gesneden en met een goeie laag vet! Ik maak ze met de reverse sear methode op de gasbarbecue. Tegelijkertijd aak ik een zelfgemaakte pesto van zongedroogde...

Flank Steak Pizza op de BBQ
Flank Steak Pizza Ik wist niet hoe ik het moest noemen; een platte vleesbodem bedekt met gegrilde tomatensaus, mozzarella en kaas...! Kwam uit bij 'Flank Steak Pizza'. Weer eens wat anders, dacht ik. Het resultaat is in ieder...

Barbie Burger op de BBQ
Ken jij de Barbie Burger? Vergeef me de woordspeling... maar ik móest hem maken! Over maken gesproken, deze hamburger is echt waanzinnig! Gebaseerd op de Australische 'burger with the lot', een hamburger recept die ik ook in...
Kerstmenu’s

Kerstmenu deel 2 Gerookte paling
BBQ Kerstmenu deel 2: Paling met biet Deel 2 van het Kerstmenu van 2022: Gerookte paling met gepofte bietjes en gegrilde groenten. Ik maak dit tussengerecht op de Braaimaster. Het lijkt een beetje 'overkill' als je die grote...

Pistache sponge cake & gegrilde chocola
Gegrilde witte chocolade-mousse & pistache sponge cake Een hele mond vol. De witte chocolade wordt eerst geroosterd en gerookt op de barbecue voordat hij in een mousse veranderd. Daarbij maak ik een sinaasappel compote (en...

Stressloze beef ‘Wellington’
beef 'Wellington' Geïnspireerd op de beef Wellington, maar zonder stress! Het is dus geen 'échte' Wellington, zul je begrijpen! Ossenhaas met fantastische, gegrilde bijgerechtjes en jus op de BBQ!Hey! Ben je nog niet geabonneerd...

Gerookte Crème Brûlée
Gerookte Crème Brûlée Wáánzinnig BBQ dessert: Gerookte crème brûlée met sinaasappel en kaneel! Absolute show-stopper aan tafel als afsluiter van het Kerst menu! Deze crème brûlée is gerookt en gebrand. Vind de sweet-spot van de...

Kerst Kalkoen
Kerst Kalkoen Wie denkt er nou niet aan kalkoen met Kerst? En hoe vaak zou je hem op de barbecue willen maken maar komt het er nooit van? Precies. Het is niet moeilijk, ik laat het zien!Hey! Ben je nog niet geabonneerd op mijn...

Gerookte chocolade lava cake
Gerookte Chocolade Cake De truc is om de chocola een subtiele hint van rook mee te geven. In combinatie van de zoete, gegrilde peertjes en de zachte mascarpone-mocca crème komt het licht bittere van de gerookte chocola helemaal...

Magret de Canard met Cranberry Glaze
Magret de Canard met cranberry glaze Gerookte magret de canard op de BBQ! Eendenborst op het Kerstmenu met gepofte en gegrilde groenten en een waanzinnige cranberry saus van de Kamado Joe! Een zeer feestelijk gerecht waarin...

Gamba’s & tong met whiskey roomsaus
Gamba's & Tong met whiskey roomsaus Het voorgerecht voor de Kerst 2021! Een lichtgerookt sliptongetje en een reuze gamba! Daarbij een belachelijk lekkere whiskeyroomsaus, gegrilde en gepofte venkel en tomaat.Hey! Ben je nog...

Gegrilde Garnalen Cocktail
Gegrilde Garnalen Cocktail Dit indrukwekkend voor- of tussengerechtje is helemaal niet moeilijk om te maken. Het is een spektakulair gezicht om a-la-minute de garnalen te grillen en te flamberen met likeur, dus zorg dat iedereen...

Coquilles met Rozemarijn-boter
Coquilles met Rozemarijn-boter Ook dit recept zorgt voor veel bekijks en "oooh" en "waaauw" aan tafel! Alleen de presentatie is al geweldig omdat het gerecht aan tafel wordt gerookt. En dan heb ik het nog niet eens over de...
Kip en Gevogelte

3 gangen BBQ menu met Frans Duijts
3 Gangen-menu maken op de Big Green Egg Ik heb voor Big Green Egg twee kookboeken gemaakt met de titel "Maand-menu op de Big Green Egg", deel 1 + 2. Daarin liet ik zien dat je op één kamado makkelijk een 3-gangen menu kunt...

Kip Kerrie op de BBQ
Kip Kerrie op de BBQ Een hele maaltijd op één barbecue! Perfect voor op de camping maar ook ideaal als je lekker buiten wit koken. Doordat ik de rijst ook op de barbecue maak, tijdens het garen van de kip drumsticks, is het...

Kippenvleugeltjes met white sauce
Spicy kippen-vleugels met white sauce Lekker, man! En altijd een welkome snack, zij het bij de borrel of als avondeten!Ik snijd eerst de vleugeltjes van de elleboogjes en kruid de kip lekker pittig door de kruiden te mengen met...

Kip Diavola op de BBQ
Kip Diavola op de BBQ Dit recept is echt een show-stopper! De vlammen die ontstaan onder de gevlinderde kip zorgen voor het schouwspel waar dit gerecht zijn naam aan te danken heeft: Duivelse kip! Het doet denken aan het...

Kip Char Siu
Char Siu Chicken! Kip op z'n Chinees... Er zullen honderdduizenden kiprecepten bestaan, lijkt mij. Maar daarvan zal dit recept toch zeker in de top 10 staan, al zeg ik het zelf 😉 De heerlijke marinade die later als saus...

Kipburger van de BBQ
Gegrilde Kipburger Dit is een hele mooie: ik maak kippengehakt an kippendijenvlees. Dat meng ik onder andere met wat bebakken appel en selderij. Daarnaast maak ik nog een pittige mangochutney. De kipburger wordt op een medium...

Beer Can Chicken in Speciaal-bier
Beer Can Chicken maaltijd met speciaal-bier De zoveelste beer can chicken video, zou je zeggen. Maar nee, deze variant moet je toch eens geproeft hebben! De truc zit hem in de saus die ontstaat tijdens de garing; het vet van het...

Kippenlever spiesen
Spiesen van kippen-levertjes Alweer zo'n super makkelijk, maar oh zo'n lekker recept! Kippenlevertjes van een spiesje met gember balsamico-glaze! Daarbij gegrilde pruimen en abrikozen, bacon en croutons. Die laatste kunnen nog...

Kipspies met pindasaus
Kipspies met pindasaus Ik ga eerst de pindasaus zelf maken, from scratch! Ik voeg heerlijke smaakmakers toe aan mijn 'pindakaas' en marineer de kipfilets erin. Ik bewaar een deel voor de saus waarin ik nog meer lekkere dingen...

Gegrilde kip met friet en appelmoes
Kip met friet en appelmoes Als kind gingen we met het gezin nog al eens naar Van der Valk om te eten. Dat was in die tijd heel speciaal... We mochten dan altijd kip met friet en appelmoes, we aten onze vingers erbij op! Nu maak...
Vegetarisch en Vegan

Bolognese gevulde tomaten
MACARONI BOLOGNESE GEVULDE TOMATEN (en meer...!) In deze aflevering maak ik twee verschillende recepten; eentje voor vleesliefhebbers en eentje voor de niet-vleeseter... Sterker nog, ik maak er een veganistisch BBQ gerechtje...

BBQ Snack Gerookte chips
Gerookte chips! Ook dit jaar weer maak ik lekkere BBQ snacks voor tijdens Oud & Nieuw! Deze keer lekker in de openlucht. Ik heb een geweldig techniekje om te roken in een Dutch Oven bedacht. Daarna gaan we ze kort frituren...

Vegetarische hamburger met jus
Broodje hamburger met mayo en jus Ik ben zeer benieuwd wat julie vinden van het nieuwe fenomeen 'vleesvervangers'. Deel je mijn mening of vind je dat we hiermee op de goede weg zijn? En wat de smaak en textuur betreft: Je zou...

Buffalo bloemkool op de BBQ
Buffalo Bloemkool op de BBQ Ik wil niemand op het verkeerde been zetten, hoor! Maar ik noem het toch gewoon "Buffalo Wings" ondanks dat het een vegetarisch recept is. Het is zelfs zó lekker dat je het vlees niet eens mist! Er...

Gegrilde Gazpacho
Gegrilde gazpacho Ik weet dat veel mensen afhaken zodra een gerecht geen vlees bevat. En dat is jammer, vooral in dit geval! Uiteraard blijf ik stug volhouden met mijn veel-gitarische gerechten want ik vind dat iedereen z'n...

Dessert van asperge en aardbei
Dessert van aardbei en asperge Ik weet het. Je denkt niet gauw aan een dessert als je aan asperges denkt. Maar toch is dit een waanzinnig goede combi! Door gebruik te maken van de Big Green Egg kan ik de temperatuur zeer goed...

Rendang van ui
Rendang van ui In deze Big Green Egg Special maak ik weer een veel gitarisch gerechtje. Afgeleid van de rendang. Mijn versie van gepofte ui 'rendang' gestoofd in de Dutch Oven. Daarbij een crème van bonen. Dit gerecht is echt...

Hele Bloemkool op de BBQ
Bloemkool van de BBQ Als je aan barbecue denkt, dan denk je nog veel te vaak alleen aan vlees. Maar een barbecue maakt de meeste dingen gewoon lekkerder! Dus ook een bloemkool. Ik maak er nog van allerlei andere lekkere dingen...

Gerookte Crème Brûlée
Gerookte Crème Brûlée Wáánzinnig BBQ dessert: Gerookte crème brûlée met sinaasappel en kaneel! Absolute show-stopper aan tafel als afsluiter van het Kerst menu! Deze crème brûlée is gerookt en gebrand. Vind de sweet-spot van de...

Gerookte chocolade lava cake
Gerookte Chocolade Cake De truc is om de chocola een subtiele hint van rook mee te geven. In combinatie van de zoete, gegrilde peertjes en de zachte mascarpone-mocca crème komt het licht bittere van de gerookte chocola helemaal...
Desserts

Pepernoten Crumble op de BBQ
Pepernoten crumble op de BBQ Dessertjes op de BBQ zijn altijd leuk. Vooral met een bepaald thema! Zoals deze voor Sinterklaas. Gegrilde peertjes met appel en cranberries en daarbij natuurlijk kruidnoten (of zoals bij ons in...

3 gangen BBQ menu met Frans Duijts
3 Gangen-menu maken op de Big Green Egg Ik heb voor Big Green Egg twee kookboeken gemaakt met de titel "Maand-menu op de Big Green Egg", deel 1 + 2. Daarin liet ik zien dat je op één kamado makkelijk een 3-gangen menu kunt...

Dessert van asperge en aardbei
Dessert van aardbei en asperge Ik weet het. Je denkt niet gauw aan een dessert als je aan asperges denkt. Maar toch is dit een waanzinnig goede combi! Door gebruik te maken van de Big Green Egg kan ik de temperatuur zeer goed...

Gerookte Crème Brûlée
Gerookte Crème Brûlée Wáánzinnig BBQ dessert: Gerookte crème brûlée met sinaasappel en kaneel! Absolute show-stopper aan tafel als afsluiter van het Kerst menu! Deze crème brûlée is gerookt en gebrand. Vind de sweet-spot van de...

Gerookte chocolade lava cake
Gerookte Chocolade Cake De truc is om de chocola een subtiele hint van rook mee te geven. In combinatie van de zoete, gegrilde peertjes en de zachte mascarpone-mocca crème komt het licht bittere van de gerookte chocola helemaal...
Varkensvlees Gerechten

Buikspek met rode kool soep en octopus
Buikspek burnt ends met rode kool soep en octopus Voorgerecht van het Kerstmenu 2023 op de kamado! Het gerechtje bestaat uit verschillende onderdelen. Je zou zelfs onderdelen kunnen weglaten of vervangen door andere...

Iberico rollade aan het spit
Gevulde Iberico rollade aan het spit Kerst-menu waardig gerechtje, dit! Moet ik nog een keer zeggen dat het varkensvlees van het Iberico varken niet normaal sappig en lekker is? Dat geldt dus ook voor de filet; een deel van het...

Buikspek met kersen op cederhout
Buikspek met zuurkool en kersen-saus op cederhout Lekkere winterse kost! Buikspek doet het altijd goed, natuurlijk. Maar deze manier van bereiden en presenteren is echt de moeite waard! De gekaramelliseerde uien in combinatie...

Ribfinger Taco’s
Zelf taco's maken met gerookte ribfingers! Dit vlees is zó mals en sappig! En je begrijpt wel dat dit een super lekker receptje gaat worden met dit vlees! Ik snap overigens niet dat er zoveel video's op YouTube staan door mensen...

Pork Hammer op de BBQ
Low & Slow Pork Hammer met coleslaw ...én bier-glaze! Dit is typisch zo'n BBQ gerecht die je moet maken als je het low & slow bbq'en onder de knie wilt krijgen! We gebruiken veel rook, houden de temperatuur urenlang laag...

Gegrilde varkenshaas met champignonsaus
Varkens-haasje met bierglazuur en champignon saus Een varkenshaasje hoort in mijn opinie, per definitie, altijd mals en sappig te zijn! Ik zie veel te vaak een droog stukje vlees op mijn bord liggen, zelfs bij gerenommeerde...

Pulled Pork van Boston Butt
Pulled Pork maken op de kamado Het zoveelste pulled pork recept. Of toch niet? Ik maak mijn pulled pork deze keer van een deel uit de schouder van het varken, Nederlands en biologisch. En dat is net wat mooier dan uit de nek...

Spareribs met hot sauce
Spareribs met hot sauce Er bestaan honderden spareribs recepten. Om eerlijk te zijn lijken ze allemaal op elkaar. Ik probeerde daarom een origineel recept te bedenken voor deze St.Louis style spareribs van het Iberico varken! En...

Karbonades met kaas op de BBQ
Karbo's met kaas op de BBQ Het mooie van een grote grilplaat vind ik, dat je mogelijkheden en ruimte genoeg hebt voor het bereiden van een complete maaltijd! In dit recept maak ik super lekkere karbonades van het Iberico varken....

Spareribs op de kamado
Spareribs op de kamado Er bestaan vele manieren om spareribs te maken. De meest bekende is de 3-2-1 methode. Maar wist je dat je op een kamado helemaal geen tussenstap nodig hebt? Deze tussenstap (-2-) is de 'aluminiumfolie'...
Brood en Deegwaren

Ribfinger Taco’s
Zelf taco's maken met gerookte ribfingers! Dit vlees is zó mals en sappig! En je begrijpt wel dat dit een super lekker receptje gaat worden met dit vlees! Ik snap overigens niet dat er zoveel video's op YouTube staan door mensen...
Pizza maken op de BBQ
Pizza maken op de BBQ Ik zeg het wel vaker: Er bestaan vele soorten pizzadeegrecepten en manieren om pizza's te bakken! Ik weet dat er veel mensen zijn die 'bang' zijn voor het maken van een deegje. Bovendien duurt het vaak te...

Souvlaki met zelfgemaakte pitabroodjes
Souvlaki met zelf-gemaakte pita broodjes en tzatziki We hebben er weer zo eentje... Heel bekend, maar eigenlijk enorm ondergewaardeerd. Kei lekker, vooral als je alles zelf maakt! Ik gebruik hiervoor een heel mooi...

Pizza op de kamado BBQ
Pizza op een kleine kamado Er zijn veel verschillende manieren om een pizza te maken op een kamado. Je zou een plate-setter ertussen kunnen leggen, eventueel met een extra pizzasteen erbovenop, al dan niet met wat bolletjes...

Elvis Presley Sandwich
De ELVIS sandwich Het favoriete broodje van de King. Ik maak twee varianten van deze 'Elvis sandwich'; eentje mét en eentje zonder pindakaas! Bovendien is één van de twee broodjes gegrild in het vanilleijs (echt waar...). Ik...

Gerookte chocolade lava cake
Gerookte Chocolade Cake De truc is om de chocola een subtiele hint van rook mee te geven. In combinatie van de zoete, gegrilde peertjes en de zachte mascarpone-mocca crème komt het licht bittere van de gerookte chocola helemaal...
Wild Gerechten
Herten biefstuk met gerookte knolselderij puree en portjus
Gegrilde herten-biefstuk met dikke portjus en gegrilde groeten Als je naar het uitgewerkte recept kijkt dan schrik je je kapot... Daarom heb ik een stappenplan erbij gezet zodat je niet in de stress hoeft te schieten! Het...

Wildzwijn Goulash met Bokkelul
Wildzwijn goulash met Bokkelul! Jan Linders heeft het grootste assortiment speciaalbieren van Nederland! Daar kwam ik dit bockbier tegen en dacht meteen, die moet ik proeven! En hij is ge-wel-dig! Ik heb er een hele toffe stoof...

Hertenrack met cranberry glazuur
Herten-Rack met cranberry Een groot hertenrack bereiden is niet moeilijk maar je moet wel secuur te werk gaan! Je wil niet dat hij doorslaat en daarom is het meten van de kerntemperatuur crusiaal! Ik maak naast een geweldige...

Trio van Wild Stoofpot
Trio van wild stoofpot Een stoofpotje van een trio van wildvlees; hert, haas en wild zwijn, gegrild op de Kamado Joe. Daarna langzaam gestoofd in de Dutch Oven! Waanzinnig lekker 'winters' recept met heel bijzonder bockbier,...

Gegrilde hazenrug met knolselder
Hazenrug met knolselder tovenarij Hazenrugfilet is een heel delicaat stukje wild-vlees! Extreem mals en diep van smaak. Naast het bereiden van de haas maak ik allerlei mooie groenten op de Big Green Egg en vooral de gerookte...

Hertenbiefstuk en Bieten tarte tatin
Herten-biefstuk met bieten tarte tatin Hertenbiefstuk wordt doorgaans gesneden uit de bovenbil van het hert. Probeer het stukje van de 'kogel' te krijgen bij de poelier of slager! Ik maak hier een tarte tatin van gepofte rode...
Schaal- en Schelpdieren

5 Japanse BBQ gerechtjes
5 Japanse BBQ Gerechtjes De Konro Grill is dé BBQ hit van 2023! Ze worden momenteel heel veel gebruikt in veel Nederlandse (en Europese) top-restaurants! Deze Konro Grill een speciale keramische BBQ uit Japan. Hij kan extreem...

Hamburger surf en turf
Surf & Turf Burgers Één van de leukste dingen om te maken op de barbecue vind ik nog steeds 'de hamburger'! Ik kan hier soms zo ontzettend veel trek in hebben... Het is makkelijk en snel en de variaties zijn eindeloos. Het...

Gegerilde coquilles met Noilly Prat saus
3-Michelin sterren gerechtje uit de jaren 60 met Cesar Zuiderwijk! Cesar Zuiderwijk is te gast! Je weet wel, de knapste drummer van de Golden Earring... Cesar is toevallig ook een enorme barbecueliefhebber en een hele goede kok!...

BACONJAM sandwich met garnalen
BACONJAM sandwich met garnalen Je hebt geen idee hoe lekker deze sandwich is! Dit is weer zo'n recept die de komende jaren in mijn repertoire zal blijven. De citroenmayonaise is waanzinnig lekker, met name door de gebruikte...

Surf en Turf op de BBQ
Surf & turf: longhaas en reuze garnaal De longhaas is een vergeten stukje vlees. Gelukkig. Want dat scheelt weer een paar tientjes per kilo...zolang het duurt! Want vlees is vrij prijzig geworden, helaas. Laten we daarom...

Garnalen spies met rode curry
Garnalen spies met rode curry Dit is een basisrecept voor rode curry. Mijn versie. En als de basis goed is, kun je erbij doen wat je maar wilt! Echt de moeite waard; deze rode curry is absoluut niet scherp maar wel belachelijk...

Mosselen met Friet op de BBQ
Mosselen met Friet Speciaal voor mijn Belgische vrienden! Ik weet dat een gerecht als dit nooit mag ontbreken in het repertoire van elke zelfrespecterende chef in Vlaanderen. We grillen een tomatensaus en maken ons eigen aïoli....

Gamba’s & tong met whiskey roomsaus
Gamba's & Tong met whiskey roomsaus Het voorgerecht voor de Kerst 2021! Een lichtgerookt sliptongetje en een reuze gamba! Daarbij een belachelijk lekkere whiskeyroomsaus, gegrilde en gepofte venkel en tomaat.Hey! Ben je nog...

Gegrilde Garnalen Cocktail
Gegrilde Garnalen Cocktail Dit indrukwekkend voor- of tussengerechtje is helemaal niet moeilijk om te maken. Het is een spektakulair gezicht om a-la-minute de garnalen te grillen en te flamberen met likeur, dus zorg dat iedereen...

Gegrilde Kreeft met Mango Chutney
Gegrilde kreeft met mango chutney Er bestaan meerdere technieken om een hele kreeft te bereiden op de barbecue. Deze techniek laat zien hoe je het vlees heel houdt waardoor je hem ook nog leuk kunt presenteren. De mangochutney...
Vis Gerechten

Hele Zalm op cederhouten plank
Hele zalm met kruidenpasta Met twaalf man aten we deze gerookte zalm! Gerookt en gegrild boven cederhout op de Masterbuilt Gravity 800. Zoals je kunt zien is het kinderspel om een hele zalm te bereiden op dit apparaat. Het...

3 gangen BBQ menu met Frans Duijts
3 Gangen-menu maken op de Big Green Egg Ik heb voor Big Green Egg twee kookboeken gemaakt met de titel "Maand-menu op de Big Green Egg", deel 1 + 2. Daarin liet ik zien dat je op één kamado makkelijk een 3-gangen menu kunt...

Gegrilde Miso Zalm
Gegrilde zalm met miso glaze Daar is ie weer: De Fire Plate Grill of te wel, de Feuerplatten Grill van Grillrost.com! Ik ben inmiddels helemaal gek op die dingen. Dit receptje heb ik eigenlijk altijd al met jullie willen delen....

Steckerlfisch op de BBQ
Steckerlfisch op de asado houder Ik wist ook niet wat ik zag, de eerste keer dat ik een vis met een stok door z'n bek boven de grill zag hangen...! Maar het is werkelijk een geweldige manier van vis bereiden. Geen gedoe met...
Gegrilde haring met gepofte bietjes
Gegrilde nieuwe haring! Als je deze techniek goed toepast dan is dit een verrukkelijk gerecht! De combinatie van de zachte, ziltige haring met een mooie 'grillsmaak' is echt te gek! Daarbij maak ik een bijgerechtje van in...

Paling roken op de BBQ
Hoe rook je paling op de Big Green Egg? Ik laat zien dat je niet perse een smoker of rookkast nodig hebt om paling te kunnen roken! Dit gaat echt prima op jouw kamado als je deze stappen volgt. Ik wil het iedereen aanbevelen,...

Kerstmenu deel 2 Gerookte paling
BBQ Kerstmenu deel 2: Paling met biet Deel 2 van het Kerstmenu van 2022: Gerookte paling met gepofte bietjes en gegrilde groenten. Ik maak dit tussengerecht op de Braaimaster. Het lijkt een beetje 'overkill' als je die grote...

Hele zalm op de BBQ
Hele zalm op de BBQ Als je zo'n mooie vis presenteert aan je gasten dan sta je al meteen met 2-0 voor! De techniek die ik in deze aflevering laat zien is een combinatie tussen grillen, roken en stomen! Daarbij maak ik twee...

Kabeljauw met chorizo kruidenkorst
Vis of varken met chorizo kruiden-korst De kabeljauw in dit recept is uitstekend te vervangen door een mooie, dikke karbonade! Ik laat hier een bijzondere techniek zien, over hoe je een visfilet kunt grillen op de BBQ. Perfect...

Zalm Burnt Ends
Burnt ends van zalm Deze kun je onder de categorie 'BBQ Snacks' scharen. Dit recept is echt fantastisch; super zachte, gerookte zalm met een heerlijk knapperig zoet korstje van de zelfgemaakte glaze! En het allermooiste is, het...
Schrijf je in voor mijn nieuws-brief
Meld je aan en maak kans op een K#Tkabouters T-Shirt!
Je bent succesvol ingeschreven!
Blijf op de hoogte!
Je krijgt af en toe van mij een mailtje met de laatste nieuwtjes, speciale aanbiedingen of aankondigingen. Door je in te schrijven maak je ook nog eens kans op een leuke prijs: Ik verloot een aantal keren per seizoen een “K#Tkabouters" T-shirt!