Maken, die hap

Mijn recepten

Hier vind je de recepten van alle afleveringen van Ralph’s BBQ Tube!

Nieuwste Recepten

Brisket op de kamado

Brisket op de kamado Brisket is zo'n dingetje die je als zelfrespecterende barbecueër minstens één keer gemaakt moet hebben! Maar denk eraan; je hebt aan niemand iets te bewijzen!! Probeer het gewoon eens en hopelijk helpen mijn...

bavette pasta

Pasta Bavette Geen idee hoe ik dit gerecht moet noemen. Het is té simpel (en ook té lekker, trouwens) om er een ingewikkelde naam aan te geven. De kracht zit hem in de eenvoud en in de juiste verhoudingen van de ingrediënten. En...

Crunchy Smashburger Tortilla

Crunchy Smash-burger tortillas Wie houdt er niet van hamburgers? Oneindig veel recepten en variaties zijn inmiddels bedacht. Maar ik weet niet of deze al eens gemaakt is... Hoe dan ook, vanaf nu MOET je deze maken want hij is...

Verschil tussen houtskool en gas BBQ

PROEF JIJ HET VERSCHIL? In deze aflevering doe ik twee verschillende tests; Het verschil in smaak en textuur tussen vlees van de houtskool BBQ en de gasbarbecue, en het verschil tussen twee runderrassen: de Black Angus uit...

Spareribs op de kamado

Spareribs op de kamado Er bestaan vele manieren om spareribs te maken. De meest bekende is de 3-2-1 methode. Maar wist je dat je op een kamado helemaal geen tussenstap nodig hebt? Deze tussenstap (-2-) is de 'aluminiumfolie'...

Lamskoteletjes op de BBQ

Goed te pruimen lams koteletjes Het voorjaar doet mij vaak denken aan lamsvlees. Vorige week natuurlijk al de kapsalon gemaakt en nu dacht ik lekkere lamskoteletjes te maken! Maar dan gesneden uit de lamsrack; dat betekent het...

Kapsalon van de BBQ

Kapsalon van de BBQ! Ik wilde weer eens een lamsbout maken op het spit, lekker gekruid en met een mooi bijgerechtje. Eigenlijk kom je dan uit bij de 'kapsalon'... want er is bijna niks lekkerder! Ik maak deze keer ALLES zelf,...

Bolognese gevulde tomaten

MACARONI BOLOGNESE GEVULDE TOMATEN (en meer...!) In deze aflevering maak ik twee verschillende recepten; eentje voor vleesliefhebbers en eentje voor de niet-vleeseter... Sterker nog, ik maak er een veganistisch BBQ gerechtje...

Picanha op de kamado

Picanha op de kamado Ik realiseerde mij dat ik in al die jaren nog nooit een aflevering heb gemaakt met picanha op de kamado! Hoogste tijd, dus. Daarbij ga ik ook nog zelf gehakt maken van picanha en daarmee vul ik...

Sloppy Joe op de Feuerplatte

Sloppy Joe burgers, extra 'sloppy'! Dit BBQ recept is super leuk om te maken op een barbecue! Zorg wel dat je een bakplaat of de Feuerplatte hebt natuurlijk, anders flikkert het door het rooster 😉 Zoals je kunt zien in de...

Lamsvlees gerechten

Lamskoteletjes op de BBQ

Goed te pruimen lams koteletjes Het voorjaar doet mij vaak denken aan lamsvlees. Vorige week natuurlijk al de kapsalon gemaakt en nu dacht ik lekkere lamskoteletjes te maken! Maar dan gesneden uit de lamsrack; dat betekent het...

Kapsalon van de BBQ

Kapsalon van de BBQ! Ik wilde weer eens een lamsbout maken op het spit, lekker gekruid en met een mooi bijgerechtje. Eigenlijk kom je dan uit bij de 'kapsalon'... want er is bijna niks lekkerder! Ik maak deze keer ALLES zelf,...

Broodje Lamsfilet

Broodje gegrild lamsvlees Het mooie van dit recept is dat je dit niet alleen op een 'gewone' houtskoolbarbecue kunt maken maar ook op slechts één Sizzle Zone! Hij is dus niet alleen maar te gebruiken als zijbrander voor het...

Lamszieltje met spitskool

Lamszieltje met gegrilde spitskool Prachtig mooi stukje lamsvlees van de rump met zijlende. Heerlijk gekruid met vadouvankruiden en als bijgerecht gegrilde en gestoofde spitskool met een jus van 'granaatappelbalsamico'.Daarbij...

Lamsrack met koffie-chocola rub en specerijenjus

Lamsrack met koffie-chocolade rub en specrijen-jus Het is weer een hele mond vol! Zie hoe ik een lamsrack gaar op een 'gewoon' standaard ketelbarbecuetje! Perfectie gegarandeerd. Ik maak een complete maaltijd op de barbecue en...

Gegrild Lamsrack

Gegrild Lamsrack BBQ recept van lamsrack, gegrild op de Big Green Egg! Uiteraard geschikt voor elke andere barbecue. Maar hier zie je echt de veelzijdigheid van zo'n kamado. Compleet recept met gerookte aardappelmousseline uit...

Lam in het groen

Lam in het Groen Het meest malse stukje van het lam, het lamszadel. Lekker gekruid met een speciale rub en mooi gegaard op de Big Green Egg. Dus een dubbele betekenis... Want het andere groene element zijn de gepofte tuinbonen...

Döner Kebab

Döner Kebab en dolma Waarom naar de shoarmatent als je het zelf kunt maken? En lekkerder, als je het mij vraagt... Ook nog eens superleuk om te doen en het draaispit zorgt voor een gelijkmatige garing. Naast de lamsbout maak ik...

Gegrilde Lamsburger

Gegerilde Lamsburger Lekker gekruid lamsgehakt, gegrild op de BBQ! Een gegerilde watermeloen en uiteraard een lekkere saus. Het is niet moeilijk... wel lekker!Hey! Ben je nog niet geabonneerd op mijn kanaal? Druk dan op deze...

Köfte Kebab met Lavash Brood

Kofte Kebab met lavash flat bread Lamsspiesen op noord Afrikaanse wijze! Niet normaal lekker! ik maak er ook een flat bread bij, het zgn. 'lavash' brood en natuurlijk een zelfgemaakte saus!Hey! Ben je nog niet geabonneerd op...

Rundvlees gerechten

Brisket op de kamado

Brisket op de kamado Brisket is zo'n dingetje die je als zelfrespecterende barbecueër minstens één keer gemaakt moet hebben! Maar denk eraan; je hebt aan niemand iets te bewijzen!! Probeer het gewoon eens en hopelijk helpen mijn...

bavette pasta

Pasta Bavette Geen idee hoe ik dit gerecht moet noemen. Het is té simpel (en ook té lekker, trouwens) om er een ingewikkelde naam aan te geven. De kracht zit hem in de eenvoud en in de juiste verhoudingen van de ingrediënten. En...

Crunchy Smashburger Tortilla

Crunchy Smash-burger tortillas Wie houdt er niet van hamburgers? Oneindig veel recepten en variaties zijn inmiddels bedacht. Maar ik weet niet of deze al eens gemaakt is... Hoe dan ook, vanaf nu MOET je deze maken want hij is...

Verschil tussen houtskool en gas BBQ

PROEF JIJ HET VERSCHIL? In deze aflevering doe ik twee verschillende tests; Het verschil in smaak en textuur tussen vlees van de houtskool BBQ en de gasbarbecue, en het verschil tussen twee runderrassen: de Black Angus uit...

Bolognese gevulde tomaten

MACARONI BOLOGNESE GEVULDE TOMATEN (en meer...!) In deze aflevering maak ik twee verschillende recepten; eentje voor vleesliefhebbers en eentje voor de niet-vleeseter... Sterker nog, ik maak er een veganistisch BBQ gerechtje...

Picanha op de kamado

Picanha op de kamado Ik realiseerde mij dat ik in al die jaren nog nooit een aflevering heb gemaakt met picanha op de kamado! Hoogste tijd, dus. Daarbij ga ik ook nog zelf gehakt maken van picanha en daarmee vul ik...

Sloppy Joe op de Feuerplatte

Sloppy Joe burgers, extra 'sloppy'! Dit BBQ recept is super leuk om te maken op een barbecue! Zorg wel dat je een bakplaat of de Feuerplatte hebt natuurlijk, anders flikkert het door het rooster 😉 Zoals je kunt zien in de...

Koreaanse BBQ Short Ribs

Koreaanse BBQ Short Ribs: Galbi Dit is mijn tweede recept-video van de Koreaanse 'Galbi', of 'Kalbi'. Ditmaal maak ik de Los Angeles variant! Een waanzinnig lekker gerecht van beef short ribs (ook nog eens een keer van het Black...

Reverse Sear Tomahawk steak met bloemkool

Reverse Sear Tomahawk Steak met bloemkool Tijd voor een dikke tomahawk steak! Gewoon 5 centimeter dik en lekker vet-doorregen Black Angus! Ik laat zien hoe je dit machtige stukje vlees perfect kunt garen middels de reverse sear...

Ossenhaasspiesen in trinchado saus

Ossenhaas spiesen met trinchado-saus Trinchado is eigenlijk een stoofschotel die zijn oorsprong heeft in Portugal en Zuid Afrika. Het inspireerde me om er een heerlijke saus van te maken! Ik heb bewust gekozen voor ossenhaas...

Kerstmenu’s

Kerstmenu deel 2 Gerookte paling

BBQ Kerstmenu deel 2: Paling met biet Deel 2 van het Kerstmenu van 2022: Gerookte paling met gepofte bietjes en gegrilde groenten. Ik maak dit tussengerecht op de Braaimaster. Het lijkt een beetje 'overkill' als je die grote...

Pistache sponge cake & gegrilde chocola

Gegrilde witte chocolade-mousse & pistache sponge cake Een hele mond vol. De witte chocolade wordt eerst geroosterd en gerookt op de barbecue voordat hij in een mousse veranderd. Daarbij maak ik een sinaasappel compote (en...

Stressloze beef ‘Wellington’

beef 'Wellington' Geïnspireerd op de beef Wellington, maar zonder stress! Het is dus geen 'échte' Wellington, zul je begrijpen! Ossenhaas met fantastische, gegrilde bijgerechtjes en jus op de BBQ!Hey! Ben je nog niet geabonneerd...

Gerookte Crème Brûlée

Gerookte Crème Brûlée Wáánzinnig BBQ dessert: Gerookte crème brûlée met sinaasappel en kaneel! Absolute show-stopper aan tafel als afsluiter van het Kerst menu! Deze crème brûlée is gerookt en gebrand. Vind de sweet-spot van de...

Kerst Kalkoen

Kerst Kalkoen Wie denkt er nou niet aan kalkoen met Kerst? En hoe vaak zou je hem op de barbecue willen maken maar komt het er nooit van? Precies. Het is niet moeilijk, ik laat het zien!Hey! Ben je nog niet geabonneerd op mijn...

Gerookte chocolade lava cake

Gerookte Chocolade Cake De truc is om de chocola een subtiele hint van rook mee te geven. In combinatie van de zoete, gegrilde peertjes en de zachte mascarpone-mocca crème komt het licht bittere van de gerookte chocola helemaal...

Magret de Canard met Cranberry Glaze

Magret de Canard met cranberry glaze Gerookte magret de canard op de BBQ! Eendenborst op het Kerstmenu met gepofte en gegrilde groenten en een waanzinnige cranberry saus van de Kamado Joe! Een zeer feestelijk gerecht waarin...

Gamba’s & tong met whiskey roomsaus

Gamba's & Tong met whiskey roomsaus Het voorgerecht voor de Kerst 2021! Een lichtgerookt sliptongetje en een reuze gamba! Daarbij een belachelijk lekkere whiskeyroomsaus, gegrilde en gepofte venkel en tomaat.Hey! Ben je nog...
garnalen cocktail kerst menu

Gegrilde Garnalen Cocktail

Gegrilde Garnalen Cocktail Dit indrukwekkend voor- of tussengerechtje is helemaal niet moeilijk om te maken. Het is een spektakulair gezicht om a-la-minute de garnalen te grillen en te flamberen met likeur, dus zorg dat iedereen...

Coquilles met Rozemarijn-boter

Coquilles met Rozemarijn-boter Ook dit recept zorgt voor veel bekijks en "oooh" en "waaauw" aan tafel! Alleen de presentatie is al geweldig omdat het gerecht aan tafel wordt gerookt. En dan heb ik het nog niet eens over de...

Kip en Gevogelte

Kip Char Siu

Char Siu Chicken! Kip op z'n Chinees... Er zullen honderdduizenden kiprecepten bestaan, lijkt mij. Maar daarvan zal dit recept toch zeker in de top 10 staan, al zeg ik het zelf 😉 De heerlijke marinade die later als saus...

Kipburger van de BBQ

Gegrilde Kipburger Dit is een hele mooie: ik maak kippengehakt an kippendijenvlees. Dat meng ik onder andere met wat bebakken appel en selderij. Daarnaast maak ik nog een pittige mangochutney. De kipburger wordt op een medium...

Beer Can Chicken in Speciaal-bier

Beer Can Chicken maaltijd met speciaal-bier De zoveelste beer can chicken video, zou je zeggen. Maar nee, deze variant moet je toch eens geproeft hebben! De truc zit hem in de saus die ontstaat tijdens de garing; het vet van het...

Kippenlever spiesen

Spiesen van kippen-levertjes Alweer zo'n super makkelijk, maar oh zo'n lekker recept! Kippenlevertjes van een spiesje met gember balsamico-glaze! Daarbij gegrilde pruimen en abrikozen, bacon en croutons. Die laatste kunnen nog...

Kipspies met pindasaus

Kipspies met pindasaus Ik ga eerst de pindasaus zelf maken, from scratch! Ik voeg heerlijke smaakmakers toe aan mijn 'pindakaas' en marineer de kipfilets erin. Ik bewaar een deel voor de saus waarin ik nog meer lekkere dingen...

Gegrilde kip met friet en appelmoes

Kip met friet en appelmoes Als kind gingen we met het gezin nog al eens naar Van der Valk om te eten. Dat was in die tijd heel speciaal... We mochten dan altijd kip met friet en appelmoes, we aten onze vingers erbij op! Nu maak...

De perfecte Kip Teriyaki

De sappigste Kip Teriyaki ter wereld Twee techniekjes gecombineerd. Ik gebruik de plancha én de pelletgrill om de kip zowel knapperig als sappig te krijgen. En door het hout van de pellets zit er een hele lichte rooksmaak aan....

Gevulde Kiprollade

Gevulde Kip rollade Dit is weer zo'n receptje dat heel eerg makkelijk is om te maken! Maar echt super lekker, vooral als je hem op deze manier bereid! Ik gebruik hier de pelletgrill van CampChef in combinatie met de Side Kick,...

Highway Chicken

Highway Chicken Er bestaan heel veel namen voor dit gerecht: Highway chicken, Roadkill chicken, Spatchcock chicken, etc. Maar eigenlijk is dit gerecht gebasseerd op de Pollo Diablo, wat duivelse kip betekent. En gegrild onder...

Kip Piri Piri

Kip Piri Piri Iedereen die wel eens in Portugal is geweest die kent het gerecht! Uiteraard zit het geheim in de marinade. Ik maak een marinade op de barbecue; gegrilde marinade, dus! Tja, en als de basis al geweldig is dan weet...

Vegetarisch en Vegan

Bolognese gevulde tomaten

MACARONI BOLOGNESE GEVULDE TOMATEN (en meer...!) In deze aflevering maak ik twee verschillende recepten; eentje voor vleesliefhebbers en eentje voor de niet-vleeseter... Sterker nog, ik maak er een veganistisch BBQ gerechtje...

BBQ Snack Gerookte chips

Gerookte chips! Ook dit jaar weer maak ik lekkere BBQ snacks voor tijdens Oud & Nieuw! Deze keer lekker in de openlucht. Ik heb een geweldig techniekje om te roken in een Dutch Oven bedacht. Daarna gaan we ze kort frituren...

Vegetarische hamburger met jus

Broodje hamburger met mayo en jus Ik ben zeer benieuwd wat julie vinden van het nieuwe fenomeen 'vleesvervangers'. Deel je mijn mening of vind je dat we hiermee op de goede weg zijn? En wat de smaak en textuur betreft: Je zou...

Buffalo bloemkool op de BBQ

Buffalo Bloemkool op de BBQ Ik wil niemand op het verkeerde been zetten, hoor! Maar ik noem het toch gewoon "Buffalo Wings" ondanks dat het een vegetarisch recept is. Het is zelfs zó lekker dat je het vlees niet eens mist! Er...

Gegrilde Gazpacho

Gegrilde gazpacho Ik weet dat veel mensen afhaken zodra een gerecht geen vlees bevat. En dat is jammer, vooral in dit geval! Uiteraard blijf ik stug volhouden met mijn veel-gitarische gerechten want ik vind dat iedereen z'n...

Dessert van asperge en aardbei

Dessert van aardbei en asperge Ik weet het. Je denkt niet gauw aan een dessert als je aan asperges denkt. Maar toch is dit een waanzinnig goede combi! Door gebruik te maken van de Big Green Egg kan ik de temperatuur zeer goed...

Rendang van ui

Rendang van ui In deze Big Green Egg Special maak ik weer een veel gitarisch gerechtje. Afgeleid van de rendang. Mijn versie van gepofte ui 'rendang' gestoofd in de Dutch Oven. Daarbij een crème van bonen. Dit gerecht is echt...

Hele Bloemkool op de BBQ

Bloemkool van de BBQ Als je aan barbecue denkt, dan denk je nog veel te vaak alleen aan vlees. Maar een barbecue maakt de meeste dingen gewoon lekkerder! Dus ook een bloemkool. Ik maak er nog van allerlei andere lekkere dingen...

Gerookte Crème Brûlée

Gerookte Crème Brûlée Wáánzinnig BBQ dessert: Gerookte crème brûlée met sinaasappel en kaneel! Absolute show-stopper aan tafel als afsluiter van het Kerst menu! Deze crème brûlée is gerookt en gebrand. Vind de sweet-spot van de...

Gerookte chocolade lava cake

Gerookte Chocolade Cake De truc is om de chocola een subtiele hint van rook mee te geven. In combinatie van de zoete, gegrilde peertjes en de zachte mascarpone-mocca crème komt het licht bittere van de gerookte chocola helemaal...

Desserts

Dessert van asperge en aardbei

Dessert van aardbei en asperge Ik weet het. Je denkt niet gauw aan een dessert als je aan asperges denkt. Maar toch is dit een waanzinnig goede combi! Door gebruik te maken van de Big Green Egg kan ik de temperatuur zeer goed...

Gerookte Crème Brûlée

Gerookte Crème Brûlée Wáánzinnig BBQ dessert: Gerookte crème brûlée met sinaasappel en kaneel! Absolute show-stopper aan tafel als afsluiter van het Kerst menu! Deze crème brûlée is gerookt en gebrand. Vind de sweet-spot van de...

Gerookte chocolade lava cake

Gerookte Chocolade Cake De truc is om de chocola een subtiele hint van rook mee te geven. In combinatie van de zoete, gegrilde peertjes en de zachte mascarpone-mocca crème komt het licht bittere van de gerookte chocola helemaal...

Varkensvlees Gerechten

Spareribs op de kamado

Spareribs op de kamado Er bestaan vele manieren om spareribs te maken. De meest bekende is de 3-2-1 methode. Maar wist je dat je op een kamado helemaal geen tussenstap nodig hebt? Deze tussenstap (-2-) is de 'aluminiumfolie'...

Souvlaki met zelfgemaakte pitabroodjes

Souvlaki met zelf-gemaakte pita broodjes en tzatziki We hebben er weer zo eentje... Heel bekend, maar eigenlijk enorm ondergewaardeerd. Kei lekker, vooral als je alles zelf maakt! Ik gebruik hiervoor een heel mooi...

Pizza op de kamado BBQ

Pizza op een kleine kamado Er zijn veel verschillende manieren om een pizza te maken op een kamado. Je zou een plate-setter ertussen kunnen leggen, eventueel met een extra pizzasteen erbovenop, al dan niet met wat bolletjes...

Boerewors met chakalaka

Boerewors met chakalaka en mieliepap Wat ze bij ons 'verse worst' noemen heet in Zuid Afrika 'boerewors'. Maar de worst die ik in dit gerecht gebruik is ook nog eens gemaakt van de twee mooiste runder- en varkensrassen die ik...

Buikspek met appel en paling

Buikspek met appel en paling Een stukje buikspek maken is niet zo heel spannend meer; lekker marineren, mooi langzaam roosteren, indirect op de barbecue. Deze variant heb ik in 2014 eens op RTL4 laten zien en is me eigenlijk...

Kerstmenu deel 3 Gevulde Porchetta

Gevulde porchetta! Ik maak een belachelijk sappige porchetta met veel groentjes in veel verschillende kleurtjes! Ik doe het deze keer in de houtoven van Alfa om te laten zien dat het niet alleen maar een 'pizzaoven' is... De...

Buikspek met zuurkool en aardappelschotel

Buikspek met zuurkool en aardappel-schotel! Er zijn zo veel variaties mogelijk met een aardappel, niet normaal! Dit aardappelgerecht moet je echt maken! En omdat het kouder begint te worden dacht ik om een lekker 'winters'...

Gevulde Iberico karbonades en pompoen quiche

Gevulde Iberico karbo's met pompoen quiche! Ik heb weer iets gaafs bedacht met Iberico varken! Ik snijd losse karbonades uit een Iberico rack (lekker dik!) en vul deze met een mengsel van zoet fruit! Ik maak er een lekkere glaze...

Secreto Iberico Cordon Bleu

Cordon Bleu van Iberico Secreto Voor dit gerecht gebruik ik de Masterbuilt Gravity houtskool BBQ. Ik verander niet veel aan de prachtige smaak van het vlees maar voeg een heel klein beetje extra's toe. Dat venkeltje en...

Karbonades grillen op de BBQ

Karbonades grillen op de bakplaat van de BBQ! Ik gebruik de grilplaat van de Masterbuilt Gravity. Ideaal voor dit recept waar ik de plancha goed kan gebruiken voor het gillen van de venkel, appel en natuurlijk de karbo's! Ik...

Brood en Deegwaren

Souvlaki met zelfgemaakte pitabroodjes

Souvlaki met zelf-gemaakte pita broodjes en tzatziki We hebben er weer zo eentje... Heel bekend, maar eigenlijk enorm ondergewaardeerd. Kei lekker, vooral als je alles zelf maakt! Ik gebruik hiervoor een heel mooi...

Pizza op de kamado BBQ

Pizza op een kleine kamado Er zijn veel verschillende manieren om een pizza te maken op een kamado. Je zou een plate-setter ertussen kunnen leggen, eventueel met een extra pizzasteen erbovenop, al dan niet met wat bolletjes...

Elvis Presley Sandwich

De ELVIS sandwich Het favoriete broodje van de King. Ik maak twee varianten van deze 'Elvis sandwich'; eentje mét en eentje zonder pindakaas! Bovendien is één van de twee broodjes gegrild in het vanilleijs (echt waar...). Ik...

Gerookte chocolade lava cake

Gerookte Chocolade Cake De truc is om de chocola een subtiele hint van rook mee te geven. In combinatie van de zoete, gegrilde peertjes en de zachte mascarpone-mocca crème komt het licht bittere van de gerookte chocola helemaal...

Wild Gerechten

Wildzwijn Goulash met Bokkelul

Wildzwijn goulash met Bokkelul! Jan Linders heeft het grootste assortiment speciaalbieren van Nederland! Daar kwam ik dit bockbier tegen en dacht meteen, die moet ik proeven! En hij is ge-wel-dig! Ik heb er een hele toffe stoof...

Hertenrack met cranberry glazuur

Herten-Rack met cranberry Een groot hertenrack bereiden is niet moeilijk maar je moet wel secuur te werk gaan! Je wil niet dat hij doorslaat en daarom is het meten van de kerntemperatuur crusiaal! Ik maak naast een geweldige...

Trio van Wild Stoofpot

Trio van wild stoofpot Een stoofpotje van een trio van wildvlees; hert, haas en wild zwijn, gegrild op de Kamado Joe. Daarna langzaam gestoofd in de Dutch Oven! Waanzinnig lekker 'winters' recept met heel bijzonder bockbier,...

Gegrilde hazenrug met knolselder

Hazenrug met knolselder tovenarij Hazenrugfilet is een heel delicaat stukje wild-vlees! Extreem mals en diep van smaak. Naast het bereiden van de haas maak ik allerlei mooie groenten op de Big Green Egg en vooral de gerookte...

Hertenbiefstuk en Bieten tarte tatin

Herten-biefstuk met bieten tarte tatin Hertenbiefstuk wordt doorgaans gesneden uit de bovenbil van het hert. Probeer het stukje van de 'kogel' te krijgen bij de poelier of slager! Ik maak hier een tarte tatin van gepofte rode...

Schaal- en Schelpdieren

Gegerilde coquilles met Noilly Prat saus

3-Michelin sterren gerechtje uit de jaren 60 met Cesar Zuiderwijk! Cesar Zuiderwijk is te gast! Je weet wel, de knapste drummer van de Golden Earring... Cesar is toevallig ook een enorme barbecueliefhebber en een hele goede kok!...

BACONJAM sandwich met garnalen

BACONJAM sandwich met garnalen Je hebt geen idee hoe lekker deze sandwich is! Dit is weer zo'n recept die de komende jaren in mijn repertoire zal blijven. De citroenmayonaise is waanzinnig lekker, met name door de gebruikte...

Surf en Turf op de BBQ

Surf & turf: longhaas en reuze garnaal De longhaas is een vergeten stukje vlees. Gelukkig. Want dat scheelt weer een paar tientjes per kilo...zolang het duurt! Want vlees is vrij prijzig geworden, helaas. Laten we daarom...

Garnalen spies met rode curry

Garnalen spies met rode curry Dit is een basisrecept voor rode curry. Mijn versie. En als de basis goed is, kun je erbij doen wat je maar wilt! Echt de moeite waard; deze rode curry is absoluut niet scherp maar wel belachelijk...

Mosselen met Friet op de BBQ

Mosselen met Friet Speciaal voor mijn Belgische vrienden! Ik weet dat een gerecht als dit nooit mag ontbreken in het repertoire van elke zelfrespecterende chef in Vlaanderen. We grillen een tomatensaus en maken ons eigen aïoli....

Gamba’s & tong met whiskey roomsaus

Gamba's & Tong met whiskey roomsaus Het voorgerecht voor de Kerst 2021! Een lichtgerookt sliptongetje en een reuze gamba! Daarbij een belachelijk lekkere whiskeyroomsaus, gegrilde en gepofte venkel en tomaat.Hey! Ben je nog...
garnalen cocktail kerst menu

Gegrilde Garnalen Cocktail

Gegrilde Garnalen Cocktail Dit indrukwekkend voor- of tussengerechtje is helemaal niet moeilijk om te maken. Het is een spektakulair gezicht om a-la-minute de garnalen te grillen en te flamberen met likeur, dus zorg dat iedereen...

Gegrilde Kreeft met Mango Chutney

Gegrilde kreeft met mango chutney Er bestaan meerdere technieken om een hele kreeft te bereiden op de barbecue. Deze techniek laat zien hoe je het vlees heel houdt waardoor je hem ook nog leuk kunt presenteren. De mangochutney...

Coquilles met Rozemarijn-boter

Coquilles met Rozemarijn-boter Ook dit recept zorgt voor veel bekijks en "oooh" en "waaauw" aan tafel! Alleen de presentatie is al geweldig omdat het gerecht aan tafel wordt gerookt. En dan heb ik het nog niet eens over de...

Vis Gerechten

Steckerlfisch op de BBQ

Steckerlfisch op de asado houder Ik wist ook niet wat ik zag, de eerste keer dat ik een vis met een stok door z'n bek boven de grill zag hangen...! Maar het is werkelijk een geweldige manier van vis bereiden. Geen gedoe met...

Gegrilde haring met gepofte bietjes

Gegrilde nieuwe haring! Als je deze techniek goed toepast dan is dit een verrukkelijk gerecht! De combinatie van de zachte, ziltige haring met een mooie 'grillsmaak' is echt te gek! Daarbij maak ik een bijgerechtje van in...

Paling roken op de BBQ

Hoe rook je paling op de Big Green Egg? Ik laat zien dat je niet perse een smoker of rookkast nodig hebt om paling te kunnen roken! Dit gaat echt prima op jouw kamado als je deze stappen volgt. Ik wil het iedereen aanbevelen,...

Kerstmenu deel 2 Gerookte paling

BBQ Kerstmenu deel 2: Paling met biet Deel 2 van het Kerstmenu van 2022: Gerookte paling met gepofte bietjes en gegrilde groenten. Ik maak dit tussengerecht op de Braaimaster. Het lijkt een beetje 'overkill' als je die grote...

Hele zalm op de BBQ

Hele zalm op de BBQ Als je zo'n mooie vis presenteert aan je gasten dan sta je al meteen met 2-0 voor! De techniek die ik in deze aflevering laat zien is een combinatie tussen grillen, roken en stomen! Daarbij maak ik twee...

Kabeljauw met chorizo kruidenkorst

Vis of varken met chorizo kruiden-korst De kabeljauw in dit recept is uitstekend te vervangen door een mooie, dikke karbonade! Ik laat hier een bijzondere techniek zien, over hoe je een visfilet kunt grillen op de BBQ. Perfect...

Zalm Burnt Ends

Burnt ends van zalm Deze kun je onder de categorie 'BBQ Snacks' scharen. Dit recept is echt fantastisch; super zachte, gerookte zalm met een heerlijk knapperig zoet korstje van de zelfgemaakte glaze! En het allermooiste is, het...

Vitello Forello

Vitello Forello De naam zegt al genoeg, neem ik aan. In Italië hebben ze geen idee waar we het over hebben, maar wij snappen elkaar! Recept van langzaam gegaard, licht gerookte kalfribeye en een mayonaise van gerookte forel....

Zalm Teriyaki op cederhout

Zalm Teriyaki op een cederhouten plankje Dit is één van mijn 'Signature Dishes'. Ik maakte deze voor de eerste keer in 1999! Serieus. Hierbij maak ik een pandanrijst puree en een lekker zoet-zuurtje in de vorm van een atjar...

Tonijn tartaar & watermeloen foie gras

Tonijn Tartaar & watermeloen froie gras Tartaar van gerookte tonijn met gegrilde ‘ganzenlever’ van watermeloen! De tonijn wordt zeer licht gerookt: subtieliteit is key, hier! De structuur van de watermeloen veranderd...

Volg Ralph ook op social Media.