De wijnen van Wijnhuis Bodde

Ga naar de website om alle wijnen te bekijken! Je kunt ook zelf een pakket samenstellen.

Vraag het Danny!

Heb je een vraag over een wijn-spijscombinatie? Danny helpt je graag! Wijnhuis Bodde heeft niet alleen wijnen maar ook bieren, whisky’s, gins en meer sterke dranken.

Fire&Food

Neem een abonnement op barbecuemagazine Fire&Food en ontvang als vriend van Ralph als welkomstcadeau € 6,- korting op je eerste abonnementsjaar. Je vindt in Fire&Food lekker veel recepten. We duiken de diepte in op specifieke bbq-onderwerpen en je krijgt handige tips en adviezen. We informeren en inspireren je om – met plezier en met elkaar – het beste uit je barbecue te halen.

Xapron

Xapron is marktleider in de wereld als het gaat om kwaliteits leren producten! De leren schorten (zie mijn Merchandise) die ik draag, de messenfoedraal die ik gebruik zijn van Xapron! Maar ook de eikenhouten snijplanken komen bij hen vandaan en worden exclusief voor mij (jullie) geproduceerd!

the MEAT LOVERS

Ik ben trots om deze nieuwe partner aan te kondigen: the MEAT LOVERS! Vanaf oktober 2022 wordt al mijn vlees geleverd door deze top-slager. The Meat Lovers leveren zéér exclusief vlees van de aller, allerbeste kwaliteit! Bestel dit prachtige vlees on-line in hun webshop!

Thermapen

Zoals de bekende uitdrukking zegt: "Meten is weten." Als professionele chef werk ik al sinds jaar en dag met de 'thermapen'. Deze zeer nauwkeurige thermometers geven binnen drie seconden de temperatuur weer, op de tiende graad precies! Geijkt, met certificaat (Horeca)!

Rokkakkei

De oplettende kijker heeft hem al zien staan op mijn werkblad: het Rokkakkei messenblok! Mega zwaar, zeshoekig, magnetisch messenblok. Japans design, stijlvol en ruimtebesparend door de zeshoekige vorm. In verschillende maten en houtsoorten te verkrijgen, trouwens.

Tridens

Tridens is een zeer robuust uitgevooerde vleesvork in drie soorten RVS; ruw of beborsteld RVS, of zwart RVS. Zware vork met drie tanden. Het is een Frans bedrijfje en alles wordt hand-gemaakt. Mijn 'vrienden' kunnen in mijn webshop een kortingcode krijgen voor dit stoere product!

James Cooke

Niet te verwarren met de Belgische presentator/caberatier! James Cooke is een website met de mooiste serviezen en kookgerei. Je zult vanaf nu prachtige borden en bestek voorbij zien komen op mijn kanaal. Ook verkopen zij de BBQ pannen en serveerplanken van Skottsberg!

Stoer in Hout.com

Stoer in Hout (Rough Cooking) is een gerenormeerd interieurbouw-bedrijf dat zich o.a. heeft gespecialiseerd in het bouwen van exclusieve buitenkeukens (op maat)! De naam zegt het al; eigenaar Martijn maakt onder meer gebruik van zeer excusief, stoer hout zoals tientallen jaren oude wagonplanken, vloerdelen of treinbielzen!

Wijnhuis Bodde

Wijnhuis Bodde heeft zich zowat vanaf het eerste uur verbonden aan dit kanaal! Bodde is niet alleen een wijnhuis maar tevens slijterij. Dat betekent dat ze ook allerlei mooie whisky's (Schots, Japans, etc.) aanbieden in hun winkel/webshop. Evenals andere sterke dranken, liquers en bieren. Neem een kijkje en profiteer van mooie kortingen als 'vriend van de show'!

Het Barbecue Paleis

Het Barbecue Paleis in Cuijk is van mij. Mijn barbecue speciaalzaak. Met afstand de allereerste BBQ shop van Nederland! Gerund door gepassioneerde barbecueliefhebbers met zeer veel kennis en ervaring! In al die jaren hebben we inmiddels een goede kwaliteits 'filtering' kunnen maken in barbecue merken en producten. En kunnen wij jou precies adviseren zodat je de juiste keuze kunt maken!

Meatfish

Dit bedrijf is gevestigd in Bunschoten. Je weet wel, waar al die visboeren vandaan komen 😉 Niet alleen mijn leverancier voor mooie, verse vis maar zij leveren ook vlees! In hun webshop vind je zeer veel producten. En als je iets niet kunt vinden, bel ze dan even; zij zorgen ervoor dat het geregeld wordt!

Slijpatelier Scherpeindje

Ambachtelijke messenslijperij Scherpeindje is gevestigd in Eindhoven. Eigenaresse Renee slijpt ambachtelijk en handmatig op Japanse natuurstenen, met zeer veel precisie! Ook verzorgt Scherpeindje workshops en geven zij advies bij aanschaf van het juiste mes. Renee biedt mijn vrienden een cadeau-/kortingsbon aan die ze kunnen inleveren bij het slijpen van hun mes(sen)!

Oil & Vinegar

Ik gebruik zo'n beetje alles van deze winkel! Helemaal te gek! Je kunt online bestellen maar ik zou zeker willen adviseren om eens een keertje langs te gaan bij één van hun filialen in Nederland en België!

Skottsberg

Duurzaamheid betekent in mijn ogen dat een product lang mee moet gaan. En dat doet een Skottsberg pan! Als je goed voor je pan zorgt, wordt hij ouder dan jij. Nog beter: een Skottsberg is als een Amerikaanse oldtimer. Hoe meer je hem gebruikt, hoe beter hij wordt.

N

partners pending

Steeds meer partners willen zich verbinden met mijn youtuekanaal! Wat natuurlijk helemaal te gek is voor ons allebei! Want daardoor kunnen mijn 'vrienden' gebruik maken van nóg meer korting en kan ik deze video's blijven maken!

Goed gereedschap en de beste ingrediënten

Je weet wat ze zeggen: “Goed gereedschap is het halve werk.” Dat gold 100 jaar geleden en dat geldt nu nog steeds! Een paar eurootjes besparen is nooit weg, maar op sommige zaken kun je beter geen consessies doen. Dat wil overigens niet zeggen dat goed gereedschap per definitie duur is. Voor mij persoonlijk moet het gewoon goed zijn, dus messen die scherp zijn én scherp blijven; thermometers die op de tiende graad nauwkeurig meten én geijkt zijn; pannen die een gelijkmatige hitte afgeven én niet snel roesten… om een paar voorbeelden te geven. Kwaliteit is uiteindelijk het belangrijkste als het aankomt op fijn en prettig werken en om ALTIJD een goed resultaat te krijgen!

En nu gaan we het over ‘smaak’ hebben. Nee, niet over de relative smaak als in ‘voorkeur’, maar over de smaken van ingrediënten en producten. Een kwalitatief GOED stuk vlees is zoveel sappiger, malser en voller van smaak dan een gewoon stukje… Maar ditzelfde geldt ook voor bijvoorbeeld een olijfolie, azijn, groentes en wijn! Ik gebruik niet voor niets een bepaald soort of merk in mijn recepten; dit maakt nou juist het verschil tussen gewoon lekker en helemaal ‘te gek’! Het leven is te kort om nog langer met slechte producten te werken, toch?