varkens-rollade op de Big Green Egg

Ook dit gerechtje heb ik gemaakt na aanleiding van vele opmerkingen van mijn kijkers. En ik weet het, varkensfilet is heel snel droog als je niet oppast! Een mager stukje vlees met weinig vet betekent op een barbecue bijna altijd dat je temperatuur naar beneden moet en dat je de tijd zijn ding moet laten doen. In dit geval heb ik oma’s techniekje gebruikt door het vlees eerst rondom aan te zetten en met een beetje rookhout, low and slow te garen! Een kamado helpt natuurlijk enorm om het vlees sappig te houden dus zorg ervoor dat je deksel dicht blijft!

Hey! Ben je nog niet geabonneerd op mijn kanaal? Druk dan op deze knop en je hebt een lifetime GRATIS abonnement! Je moet misschien een Gmail-account aanmaken om te kunnen abonneren)

Overweeg ook eens om mijn 'vriend' te worden! Je krijgt dan, naast gruwelijk veel kortingen en speciale privileges, elke week het recept automatisch in je mailbox! En daarmee steun je mijn kanaal...! Lees er alles over op deze website.